Tiger ja Rory keräävät uuteen stadionliigaansa hurjaa nimilistaa - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Tiger ja Rory keräävät uuteen stadionliigaansa hurjaa nimilistaa

Adam Scott on pelannut PGA Tourilla jo 20 vuotta. Kuva: Getty Images

TGL-liigan tähtisikermään liittyi kaksi uutta major-voittajaa.

Tiger Woods ja Rory McIlroy ilmoittivat viime kesänä laittavansa pystyyn uuden golfliigan, joka alkaa tammikuussa 2024. TGL-nimeä kantavan liigan pelaajalista on jo tässä vaiheessa huippunimekäs.

Tuoreimmat värväykset TGL:n pelaajistoon ovat Adam Scott ja Collin Morikawa. Molemmat ovat major-voittajia. Scott sai vihreän takin harteilleen Augustassa 2013. Morikawa juhli PGA Championshipin voittoa kaudella 2020, ja seuraavana vuonna hän oli The Openin ykkönen. Yhteensä he ovat voittaneet 19 PGA Tourin kilpailua.

Tiger Woods toivotti Twitterissä kaksikon tervetulleeksi liigaan.

Vuosi ennen liigan käynnistymistä TGL:llä on koossa kuuden pelaajan kivijalka, jonka päälle on hedelmällistä kasata meritoituneiden pelaajien katras PGA Tourilta. Edellä mainittujen nimien lisäksi osallistumisensa liigaan ovat vahvistaneet Jon Rahm ja Justin Thomas.

Mistä TGL-liigassa sitten on kysymys?

Pelaajat pelaavat simulaattorigolfin ja perinteisen golfin yhdistelmää stadionolosuhteissa. Avauslyönnit ja lähestymiset isketään simulaattoriin, ja lähipeli tapahtuu stadionin keinonurmigriineillä ja niiden ympärillä. TGL-areena, jossa kiertueen kaikki osakilpailut tiettävästi pelataan, rakennetaan Floridan Palm Beachiin.

Kisat pelataan kahden tunnin mittaisina. Runkosarjaan kuuluu 15 maanantaista otteluiltaa, joiden päälle tulevat vielä playoffit ja finaali. Pelaajisto koostuu kuudesta kolmen hengen joukkueesta. PGA Tour on TGL-liigan kumppani, ja kaikki pelaajat ovat PGA Tourin pelaajia.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)