The 59 Fund – Mikko Korhonen perusti rahaston tukemaan nuoria ammattilaisgolfareita - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

The 59 Fund – Mikko Korhonen perusti rahaston tukemaan nuoria ammattilaisgolfareita

Mikko Korhosen perustama rahasto tukee nuoria ammattilaisia uran alkumetreillä. Rahaston hallituksessa vaikuttavat mm. Mikko Ilonen ja Timo Rauhala.

Ammattilaisuran hyvä alku vaatii uskoa, lahjoja, työtä ja tukea. Golfissa ammattilaiseksi päätyvät vain harvat. Syyt tähän ovat usein myös taloudellisia. Juuri ammattilaiseksi siirtyvät pelaajat tarvitsevat henkistä ja rahallista tukea päästäkseen seuraavalle tasolle, pelaamaan ulkomaille ja jahtaamaan unelmiaan.

”Pelaajan perhe ja lähipiiri ovat avainasemassa rahoittamassa harjoittelu- ja pelimatkoja, joita ilman ammattilaisura ei urkene. Itse olen kokenut urani aikana samaa epävarmuutta, mutta olen myös saanut tärkeää tukea omalta perheeltä ja uskolliselta lähipiiriltä. Siitä olen kiitollinen”, Mikko Korhonen sanoo.

Helpottaakseen nuorten ammattilaisten uran alkumetrejä Korhonen perusti rahaston, joka tukee nuoria ammattilaisia. Rahaston on nimeltään The 59 Fund. Rahasto perustetaan Golfin Edistämissäätiön alle ja sen hallituksessa ovat mukana Mikko Korhonen, Mikko Ilonen, Timo Rauhala, Juha Juvonen (SGL), Teemu Laakso (Suomen PGA), Antti Hiltunen (FGMA ja SGK) ja Mika Sandell (Selänne & Piltz Golf Academy). Kaikki varat ohjataan lyhentämättömänä nuorien suomalaisten ammattilaisgolfareiden tukemiseen.

”Pari vuotta olen pyöritellyt ajatusta jostain tämänkaltaisesta projektista. Ei se ihan hetkessä ole lähtenyt. Puolisen vuotta sitten tämä laitettiin isommin alulle, ja sen jälkeen asia on edennyt aika nopeasti”, Korhonen kertoo.

Ensimmäinen rahaston toimintaa tukeva tapahtuma, Boost Golf, järjestettiin Sarfvik Golfissa 21.5. Tapahtuman huutokauppa tuotti rahastolle yli 8000 euroa.

”Oman kokemuksen kautta tiedän, miten vaikeaa uran alku on. Hyväntekeväisyyskohteita on varmaan niin paljon kuin on tekijöitäkin, mutta itse haluan olla tekemässä tätä ja auttamassa nuoria golfareita eteenpäin”, Korhonen sanoo.

Rahastoon voivat lahjoittaa varoja sekä yritykset, yhdistykset kuin yksityiset ihmisetkin. Ensimmäiset tuet jaetaan vuoden loppuun mennessä. Lisätietoja hausta ja lahjoitusmahdollisuudesta pian osoitteessa: www.mkorhonen.fi/the-59-fund/

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje