The 59 Fund Invitational onnistui yli odotusten – Rahasto jakaa tuntuvan potin nuorille ammattilaisille - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

The 59 Fund Invitational onnistui yli odotusten – Rahasto jakaa tuntuvan potin nuorille ammattilaisille

Suomiräppäreiden joukkue ei yltänyt The 59 Fund -kilpailussa palkintokorokkeelle, mutta golfhulluiksi julistautuneet Mikael Gabriel (vas.) ja JVG:n Jare (kolmas vas.) nauttivat kilpailemisesta hymyssä suin.

Mikko Korhosen perustama rahasto on kerännyt ensimmäisenä toimintavuotenaan komean potin nuorten ammattilaisten tukemiseen.

15 000 euroa vuodessa Nordic Leaguessa, 30 000 euroa vuodessa Challenge Tourilla ja 75 000 euroa vuodessa European Tourilla. Siinä on varovainen arvio siitä, kuinka paljon kilpaileminen suomalaispelaajien tyypillisesti suosimilla kiertueilla vuositasolla maksaa.

Monelle raja tulee siksi vastaan nopeasti. Kuluja on liikaa, ja jos pelimenestys ei vielä riitä takamaan riittäviä tuloja, yhtälö on kestämätön. Taloudelliset paineet eivät helpota tilannetta, vaan saavat pelaajan puristamaan mailaa entistä tiukemmin.

Edellä kuvailtu tilanne on tuttu Suomen ykköspelaajalle, Mikko Korhoselle. Korhonen on kulkenut pitkän ja ajoittain varsin kivisen tien menestyväksi ammattilaiseksi. Ilman uskollisia tukijoita hän ei olisi päässyt urallaan eteenpäin ja sinne, missä nyt on.

Siksi hän haluaa osaltaan olla siirtämässä syrjään kiviä kollegoidensa, nuorien ja lupaavien suomalaisammattilaisten, polulta.

”Pelaajat kypsyvät eri aikaan. Osa saattaa olla valmis menestymään heti ja osaa hoitaa kaikki muutkin ammattilaisuuteen liittyvät asiat, mutta monet kypsyvät hitaammin. Siinä kohtaa tuki on todella tärkeää”, Mikko Korhonen näkee.

Mikko Korhonen toimi tapahtuman isäntänä ja juomakuskina.

Tästä halusta sai alkunsa the 59 Fund by Mikko Korhonen -rahasto, joka tukee nuoria suomalaisammattilaisia. Rahasto toimii Golfin edistämissäätiön alaisuudessa. Kuluvan kauden aikana keväällä perustetulle rahastolle on kerätty varoja erilaisissa tempauksissa ja torstaina Tapiola Golfissa kokoonnuttiin golfaamaan hyvän asian puolesta. Panokset olivat myös sen verran kovat, kaksi parasta nelimiehistä joukkuetta pääsi golfmatkalle Kataloniaan, että kentällä jokainen teki takuulla parhaansa.

Mukana nähtiin myös Suomi-räpin huippunimiin kuuluvat JVG:n Jare sekä Mikael Gabriel. Kovasta yrityksestä huolimatta he eivät yltäneet palkintokorokkeelle asti, mutta hymy ei moisesta hyytynyt.

Mikko Korhonen on ollut yllättynyt siitä, kuinka hyvin järjestö on löydetty ja kuinka innokkaasti golfin ystävät ovat olleet sitä tukemassa.

Jare ja Mikael Gabriel fanikuvassa Kalle Taskisen kanssa. Jutun lopussa oleva video, on Kallen,11, tekemä.

”Tämän tapahtuman jälkeen olemme keränneet noin 80 000–90 000 euroa. Marraskuuhun asti pelaajilla on aikaa hakea avustusta vapaamuotoisilla hakemuksilla. Niiden perusteella päätämme avustusten suuruudet ja niiden saajat”, Korhonen kommentoi.

Hakuohjeet löytyvät Mikko Korhosen kotisivuilta www.korhonen.fi/the-59-fund/ syyskuun aikana.

Koko pottia ei välttämättä jaeta heti, vaan olemassa olevat varat muodostavat pesämunan tulevaisuutta silmällä pitäen.

”Päätämme rahaston johtokunnan kanssa tuen saajat, mukana ovat itseni lisäksi Mikko Ilonen, Timo Rauhala, Juha Juvonen, Antti Hiltunen, Teemu Laakso ja Mika Sandell, joten mukana on todella paljon näkemystä ja kokemusta huippugolfista”, Korhonen taustoittaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje