[14][27]

Tadini ykkönen Challenge Tourilla, Kakko neljästoista, Altonen ja Svahn voittoihin FGT:llä

Raphael de Sousa johtaa Englannissa. © Getty Images

Alessandro Tadini mittaili voiton Englannissa. &copy Getty Images Roope Kakko oli neljästoista ja Antti Ahokas 28:s Italian Alessandro Tadinin voittamassa Oceânico Group Pro-Am Challenge –kilpailussa Manchesterissä, Englannissa. Kakko pelasi neljä tasaista kierrosta (67-67-67-69, -10) ja sai rahaa 2400 euroa, joka nostanee listasijoitusta hieman. Viimeisen päivän synkkä hetki osui väylälle 7, jossa tuli triplabogi 7. Toisaalta Kakko oli ainoa, joka teki birdien viimeiselle 440 metriä pitkälle par-neloselle. Ahokkaan kierrokset olivat 70-66-69-68 (-7), jolla irtosi rahaa 1200€. Tadinille voitto oli uran toinen Challenge Tourilla, edellinen tuli Costa Ricassa vuonna 2004. Lyönnin Tadinille hävisi Sveitsin Raphael de Sousa, joka sai aikaiseksi vain kaksi birkkua väylille 16 ja 17. Kahdeksikon tupla ja yhdeksikön bogi käänsivät kisan Tadinille. Ruotsin Klas Eriksson oli kolmas pelattuaan viikonloppuna joukon parasta peliä (66-66). Jaakko Mäkitalo voitti Ecco Tourilla.Jaakko Mäkitalo ykkönen Ecco Tourilla Jaakko Mäkitalo voitti Tanskassa pelatun Ecco Tourin Danfoss Masters -kilpailun tuloksella 5 alle parin. Voitto ratkesi vasta uusinnassa, jossa Mäkitalo kukisti isäntämaan Kenneth Mortensenin kolmannen uusintareiän birdiellään. Rahaa voitosta tuli reilut 7200 euroa. Mäkitalo nousi samalla Ecco Tourin rahalistan kärkeen. Mäkitalo saa voittonsa ansiosta kutsun myös Ecco Tourin finaaliin, joka on samalla Challegen Tour -osakilpailu. Suomalaisista Tommi Laitto oli seitsemäs (-2), Janne Martikainen 20:s (+3), Tuomas Tuovinen 27:s (+5) ja amatööri Toni Hakula 35:s (+7). SM (1.6.2008)

Kakko kiipesi kohti k&#228,rke&#228, CT:ll&#228,, Altonen ja Svahn voittoihin FGT:ll&#228,

Roope Kakko on hyvissä asemissa ennen päätöspäivää Englannissa. &copy Getty Images Roope Kakon kolmas kierros Challenge Tourin kilpailussa Manchesterissä Englannissa lähti liikkeelle loistavasti. Kahdelle ensimmäiselle reiälle birkut, lisäksi birkku vielä reiälle viisi. Kierroksen keskivaiheillä tuli kaksi birkkua lisää mutta myös kaksi bogia. Kun loppurei’illä birdiehanat sulkeutuivat, oli Kakon tyytyminen hienon alun jälkeen tulokseen 67 (-3). Kakon kokonaistulos on -9, jolla hän jakaa sijaa 16. Antti Ahokas teki kierroksellaan viisi birkkua ja yhden bogin, mutta hyvän kierroksen keskinkertaiseksi muutti väylällä 8 tullut tripla. Samalla väylällä Antti teki ensimmäisenä päivänä tuplan, joten tuota yhtä väylää hän on jo viisi yli parin, kentän muita reikiä 10 alle. Ahokas nosti sijoitustaan kuitenkin viidellä pykällä sijalle T42. Kisan kärjessä jatkaa sveitsiläinen Raphael de Sousa, joka on tehnyt vain kaksi bogia koko kilpailussa tähän mennessä. Kun birkkuja on tullut 18, voi siitä taskulaskinta käyttäen tulla tulokseen, että de Sousa on 16 alle parin. Kakkosena lyönnin perässä on Italian Alessandro Tadini, kolmantena Ranskan Francois Calmels (-13). Joachim Altonen ja Rosa Svanh voittajat FGT:n avauksessaRosa Svahn voitti kauden avauksen FGT:llä. Kuva: Otto PeltomaaFinnish Golf Tourin kauden avauskilpailussa nähtiin varsin hyvää peliä kärjen osalta. Joachim Altonen ja Mikael Salminen pelasivat 9 alle parin ja ratkaisivat voiton uusinnassa. Ratkaisu syntyi toisella uusintareiällä Altosen hyväksi. Ammattilaisena pelaava Altonen kuittasi voiton lisäksi villin kortin Lohjan Challenge Tour –kilpailuun. Salminen sai oman korttinsa golfiliitolta parhaana amatöörinä. Amatööri Henri Satama oli kolmas kolme lyöntiä perässä, niinikään amatööri Tuomas Pollari neljäs vielä lyönnin Satamaa enemmän käyttäneenä. Viides ja toiseksi paras ammaattilainen oli Master Golfin Patrik Roos. Nokia River Golfin Rosa Svahn oli naisten kisan ykkönen. Ero kakkoseen Nordcenterin Heidi Silanderiin jäi vain yksi lyönti, kun Svahn sortui viimeisellä väylällä tuplaan Silanderin tehdessä birdien. Voitto meni siis oikealle pelaajalle, sillä Svahn alitti ainoana pelaajana kisassa parin. Salon Satu Harju oli kolmas lyönnin Silanderille jääneenä, ennen viimeistä päivää johtanut Eestin Mari Suursalu hyytyi pahast loppurei’illä jääden neljänneksi. Mäkitalo kolmantena Tanskassa Jaakko Mäkitalo (68-70, -4)jakaa kolmatta tilaa Tanskan Ecco Tourilla Sønderjyllands Golf Klubilla. Mäkitalo on kärjestä vain lyönnin päässä. Suomalaisilla menee muutenkin hyvin sillä Tuomas Tuovinen (68-71, -3), Tommi Laitto (68-71, -3) ja Janne Martikainen (73-66, -3) jakavat kahdeksatta sijaa vain kaksi lyöntiä kärjestä. Martikainen näytti osaamistaan ja oli toisen päivän paras yhdessä kisaa johtavan Kenneth Mortensenin kanssa. SM (31.5.2008)

Kakko ja Ahokas jatkoon CT:lla Englannissa, FGT k&#228,ynniss&#228, Meri-Teijossa, suomalaispanos vahvaa Ecco Tourilla

Challenge Tour siirtyi ensimmäistä kertaa tällä kaudella Brittein Saarille Manchesteriin, jossa pelataan Challenge Tourin osakilpailu Oceânico Group Pro-Am Challenge. Lyhyehköllä kentällä birdietehtailu on ollut hurjaa. Kärjessä paahtaa tähän mennessä vain kaksi viheriötä 36:sta missannut (GIR) Sveitsin Raphael de Sousa, joka on kierrosten 63-64 jälkeen jo 13 alle parin. Italian Alessandro Tadini ei ole jäänyt juuri pekkaa pahemmaksi kierroksin 64-64. Kolmannen sijan Richard Kilpatrick ja Oliver Witheley ovat tuloksessa -9. Roope Kakko on pelannut kahdesti 67 ja on kokonaistuloksessa -6. Kakon päivää pilasi väylällä 3 tullut tupla, birkkuja syntyi mukavasti kuusi. Roopen sijoitus on tässä vaiheessa siis T22. Antti Ahokas teki 266 metrisellä par-nelosella (väylä 17) eaglen. Ahokkaan tulos oli 66 (-4) ensimmäisen kierroksen par-tuloksen jatkeeksi. Antti myös jatkoon sijaluvulla T47. Kolmas suomalainen Toni Karjalainen teki liikaa bogeja kierrokseensa 73 (+3). Karjalainen putosi jatkosta yhteistuloksella +1. Rahaa kilpailussa on jaossa yhteensä 150.000 euroa, josta voittajalle 24.000 euroa. Altonen kärkeen Meri-TeijossaJoachim Altonen pelaa loistavaa golfia Meri-Teijossa.Talin Joachim Altonen johtaa Meri-Teijon FGT kilpailua kahden huippukierroksen (67-69) jälkeen. Toisena on SHG:n Mikael Salminen, jonka toisen päivän bogiton 66 (-6) oli kilpailun toistaiseksi kovin kierrostulos. Kolmantena on EPG:n Tuomas Pollari (-4). Huomionarvoista on se, että kokenut Anssi Kankkonen jakaa viidettä sijaa tuloksin 68-74. Naisten sarjaa johtaa Eestin Mari Suursalu tuloksella +4 (74-74). Satu Harju on lyönnin perässä. Suomalaiset vahvoja Tanskassa Kolme suomalaista kahden parhaan joukossa. Siis mitä? Tommi Laitto, Tuomas Tuovinen ja Jaakko Mäkitalo pelasivat kaikki tuloksen 68 Ecco Tourin Danfoss Mastersissa Tanskassa. Poijjaat jakavat sijaa kaksi, kärjessä on isäntämaan Joachim Christensen.