18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Suzann Pettersen ylivoimainen Norjassa

Kaisa Ruuttila pelaa Norjassa kauden neljännen Euroopan Tourin kisansa. Kuva Ville Kalliala.

Suzann Pettersen on Euroopan ykkosnimi Solheim Cupissa.Maailmanlistan kuutonen Suzann Pettersen on elämänsä vireessä. Hän venytti viimeisenä päivänä johtonsa yhdeksään lyöntiin SAS Mastersisssa ilman minkäänlaista haastetta muilta pelaajilta. Voittomarginaali on kauden 2007 suurin. 26-vuotias oslolainen täytti norjalaisyleisön toiveet ylivertaisella esityksellään. Avauspäivän kenttäennätyksen 64 jälkeen vain harvalla oli epäilystä ykkösestä. -Kolmas voitto tällä kaudella, ja tämä viimeinen kotimaassa.En olisi voinut enempää vuodelta toivoa. Nyt lataudun reilun kahden viikon päästä käynnistyvään Solheim Cupiin, Pettersen kertoi lehdistölle palkintojenjaossa. Pettersen voitti Euroopan Tourilla vuonna 2001 yhden ensimmäisistä kisoistaan.Sen jälkeen meni kuusi kautta voitoitta, loukkaantumiset sotkivat melkoisesti suunnitelmia. Kuluva kausi on ollut kuitenkin Pettersenille kuin satua joka käynnistyi ikävästi. Hän missasi itse mahdollisuutensa ja lähes varmalta näyttäneen voittonsa kauden ensimmäisessä Majorissa. Monen pelaajan psyyke olisi ollut kovilla, mutta Pettersen näytti kovuutensa, oli paras seuraavassa Majorissa ja tämän lisäksi yhdessä ”tavallisessa” LPGA Tourin kisassa. LPGA Tourin rahalistalla hän on Ochoan jälken kakkonen, ja euroopalaisista pelillisesti juuri nyt selkä ykkönen jopa ohi Sörenstamin. Voitostaan Pettersen sai 30.000 euroa. Nikki Garrett oli toinen, kolmannen sijan jakoivat Diana Luna sekä Anja Monke. Hanna-Leena Salonen oli pitkään kymmenen joukossa, viimeisillä reiíllä sijaluku putosi 15:ksi joka on Salosen uran paras. Euroja hän kuittasi hieman reilut 2800. Avauspäivänä loistanut Jenni Kuosa ( 71-81-77) putosi 53:ksi jolla euroja tilitetään 820. Kuosa pelasi päätöspäivän kierroksensa yhdessä Filippiinien 13-vuotiaan junioritähden Dottie Ardinan kanssa. Ardina osallistuu myös Finnair Mastersiin, hän on voittanut viidesti ikäistensä maailmanmestaruuden ja vertailukohtia on haettu Michelle Wiesta, joten odotukset ovat korkealla.

Hanna-Leena Salonen k&#228,rjen tuntumassa Norjassa

Hanna-Leena Salosella kulkeen Norjassa.Kuva VKal.Hanna-Leena Salonen väläytti osaamistaan Norjan ET kisan toisena päivänä. Hän tykitti ensimmäiset yhdeksän reikää peräti neljä alle nousten kisassa välillä jopa kakkoseksi. Sisääntulossa Kymen Golfia edustava helsinkiläinen oli pienoisissa vaikeuksissa pudoten lopulta PAR-tulokseen 72. Kokonaistuloksella 145, yksi yli PARin, Salonen lähtee päätöspäivään seitsemänneltä sijalta. Suzann Pettersen on karannut omille luvuilleen, eroa seuraavaan on viisi lyöntiä ja Oslon kupeessa odotellaan norjalaisjuhlia. Tyytyväisen Hanna-Leena Salosen kommentit kierroksen jälkeen: ”Olipas päivä. Etuysi oli varmaan parhaita koskaan pelaamiani. Kaikki tuntui onnistuvan. Kahdeksannella oli urani viides kisakierrosholarikin todella lähellä. Osuin lippuun ja pallo tippui siihen kymmenen sentin päähän reiästä. Takaysillä oli sitten enemmänkin ongelmia tämän päivän hankalan tuulen kanssa. Mailojen valinnassa oli välillä miettimistä. Lopussa harmittava tupla 15. väylälle tuli vesiesteen kautta. Sunnuntaina katsotaan, josko laittaisi hyökkäysvaiheen päälle.” Jenni Kuosa (71-81) putosi tuloslistalla varsin paljon mutta selvisi jatkoon. Ursula Wikströmin kierrostulokset olivat 78 ja 80 joilla putosi selkeästi. Samoin kävi Kaisa Ruuttilalle tuloksilla 78 ja 81.

Suzann Pettersen antoi n&#228,yt&#246,ksen, Jenni Kuosa yhdeks&#228,nten&#228, Norjassa

Suzann Pettersen antoi norjalaisyleisölle perjantaina kovan luokan näytöksen &copy Getty ImagesKolmen kierroksen kilpailut ovat luonnollisesti arvoituksellisempia tuloslistaltaan kuin ”täysimittaiset” . Norjan Euroopan Tour kisassa maan kansallissankaritar Suzann Pettersen näytti kuitenkin jo avauspäivänä muille selkeästi kaapinpaikan. Hän pelasi Losbyn kentällä tuloksen 64 ja johtaa peräti neljällä lyönnillä ennen Anja Monkea. Vain harva epäilee sitä, etteikö kauden toisen Majorin voittanut norjatar kykenisi hallitsemaan kisaa loppuun asti. Suomalaisista parhaiten pelinsä käynnisti Jenni Kuosa joka sai tuloksekseen 71 ja on yhdeksäntenä. Hanna-Leena Salosen tulos oli 73, Ursula Wikströmin 76 ja Kaisa Ruuttilan 78. Kuosalle, Saloselle sekä Ruuttilalle jatkoonpääsy ja rahalistalla nouseminen on tärkeää, kolmikolla on yhteenlaskettuna kuluvalla kaudella vain kolme jatkoonpääsyä. Finnair Mastersiin tuleva Filippiinien 13-vuotias Dottie Ardina esiintyi edukseen. Hän pelasi 74, on 34:na ja jatkopaikassa kiinni. Viisinkertainen juniorien maailmanmestari saapui vuonojen maahan pitkän lennon jälkeen vasta torstaina, joten suoritusta voidaan pitää erinomaisena.

Kaisa Ruuttila haki virett&#228, ET:n kisoihin mets&#228,st&#228,

Kaisa Ruuttila jäi viimesyksynä karsinnoissa lyönnin päähän Euroopan Tourin varsinaisesta kortista. Näin tapahtui myös mm. Minea Blomqvistille syksynä 2003. Minni pääsi kaudella 2004 pelaamaan lähes kaikkiin tavallisiin kisoihin, Ruuttilan tie on ollut kivisempi. Pelaajia on kisoihin riittänyt kuluvan kauden aikana niin paljon, että Ruuttilan esiintymiset ovat jääneet kolmeen. Ensimmäisessä hänet liputettiin ulos kun avauspäivän tulos oli 88, kahdessa seuraavassa Kaisa on jo päässyt jatkoon. Hän saavutti viimevuonna voiton Telia Tourilla ja heti kauden 2007 toisessa kisasaan Etelä-Afrikassa, joten potentiaalia pitäisi olla ET:llekin. -Mitään suuria ongelmia ei ole ollut, putti on yskinyt ja sen on mennyt osittain korvien väliin, vaikuttanut muuhunkin tekemiseen. Kun saan sen osion toimimaan, on kaikki edellytykset menestykseen, Ruuttila uskoo. Keskiviikkona hän lensi Osloon jonka liepeillä Losbyn kentällä käynnistyy perjantaina SAS Masters. Valmistautuminen oli kovin erilainen kanssakilpailijoihin nähden, Ruuttila oli kolme päivää metsäleirillä. -Tämä liittyy Vierumäen liikunnanohjaajaopiskeluihini. Mukava keikka, golf jäi mielestä ja pää tyhjeni turhista ajatuksista. Viikonlopun kisassa caddienä toimii valmentaja Ville Kalliala. Ruuttila pääsee pelaamaan Oslon lisäksi lähiviikkoina Talin Finnair Mastersissa sekä 2-3 muussa ET:n syksyn kisassa. -Talin kisaan liittyy suuria odotuksia. Olen päässyt molemilla kerroilla amatöörinä jatkoon (2005 9:s), Finnish Amateuristakin on hyviä muistoja. Minulle sopii paremmin hieman pidemmät kentät, mutta kyllä Talista lähdetään ihan kärkisijoja hakemaan, Ruuttila jatkaa. Norjan kilpailun ylivoimainen suosikki on Major-voittaja Suzann Pettersen, ykköshaastajinaan kahdesti alkukaudesta voittanut Nikki Garrett sekä Gwladys Nocera. Ruuttilan lisäksi suomalaisista ovat mukana Ursula Wikström, Hanna-Leena Salonen ja Jenni Kuosa. Riikka Hakkarainen jättää kilpailun ennakkosuunnitelmansa mukaan väliin, Minea Blomqvist pelaa LPGA Touria Portlandissa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje