Suomen Golflehti ja Golf Digest Suomi yhdistyvät ainutlaatuiseksi golfmediaksi - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Suomen Golflehti ja Golf Digest Suomi yhdistyvät ainutlaatuiseksi golfmediaksi

Golflehden uusi ilme. Vasemmalla perinteisen printtilehden kansi ja oikealla digilehden kansi.

Uuden Golflehden sisällöstä vastaa Otavamedian omistama Suomen Golfpiste. Sisällön ainutlaatuisuuden takaavat maailman suurimman golflehden Golf Digestin kansainvälinen sisältö, Golfliiton asiantuntemus ja lehden kotimainen toimitus.

”Olemme erittäin tyytyväisiä tämän yhteistyön käynnistymisestä. Nyt golfin kaksi vahvaa toimijaa yhdistävät voimansa lehden tekemisessä ja siitä hyötyy suomalainen golf ja jokainen golfari. Golfpisteen emoyhtiön Otavamedian kautta meille tarjoutuu myös mahdollisuus viestiä lajista niille, jotka eivät vielä sitä harrasta ja siten kasvattaa pelaajamäärää”, kertoo Suomen Golfliiton toiminnanjohtaja Petri Peltoniemi.

”Nyt tehdyllä sopimuksella Suomen Golfliitto saa varmistettua taloudellisesti riskittömän ja laadukkaan jäsenlehden tuotannon seuraavaksi 5-vuotiskaudeksi”, Golfliiton puheenjohtaja Antti Peltoniemi toteaa.

Golfliiton toiminnanjohtaja Petri Peltoniemi (vas.), puheenjohtaja <a href=Antti Peltoniemi, Otavamedia Oy:n toimitusjohtaja Pekka Harju ja Suomen Golfpiste Oy:n toimitusjohtaja Sami Markkanen allekirjoittivat viisivuotisen sopimuksen." src="/wp-content/uploads/2013/10/13092607593154.jpg">

Golfliiton toiminnanjohtaja Petri Peltoniemi (vas.), puheenjohtaja Antti Peltoniemi, Otavamedia Oy:n toimitusjohtaja Pekka Harju ja Suomen Golfpiste Oy:n toimitusjohtaja Sami Markkanen allekirjoittivat viisivuotisen sopimuksen.

”Tämä on upea mahdollisuus suomalaiselle golfille. Rima asetetaan korkealle, tulemme tekemään maailman ja Suomen parhaiden asiantuntijoiden avulla lehteä, joka puhuttelee koukuttavasti jokaista lajin harrastajaa ja golfista kiinnostunutta”, Golf Digest Suomen päätoimittaja Teemu Tyry sanoo ja viittaa edelleen jatkuvaan yhteistyöhön maailman suurimman golflehden Golf Digestin kanssa.

”Alkava yhteistyö on merkittävä läpimurto ja varmasti myönteinen asia koko golfalalle. Lukijoille muutos merkitsee laadukkainta mahdollista lehteä osana Golfliiton jäsenmaksua. Yhteistyön myötä Golfpiste tavoittaa kaikki suomalaiset golfarit myös lehden välityksellä”, toteaa Suomen Golfpiste Oy:n toimitusjohtaja Sami Markkanen.

Uusi Golflehti­ ilmestyy kahdeksan kertaa vuodessa, lisäksi lehden liitteenä ilmestyy kattava Kenttäopas keväällä. Lehden ensimmäinen numero ilmestyy helmikuussa 2014. Mediamyynnistä vastaa Golfpiste ja sen emoyhtiö Otavamedia.

Golf Digestin kestotilaajille, joille Golfpisteellä on tilaajavastuu, tullaan tarjoamaan hyvityksenä ensisijaisesti Golf Digestin digitaalisia lisäpalveluja.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (11 kpl)

 • Rauno Pusa says:

  Onnittelut kaikille osapuolille! Rauno Pusa Golfsarfvik Oy toimitusjohtaja

 • Lauri Gulin says:

  Tämä on erittäin viisas ja odotettu yhdistyminen. Onnittelut kätilöille! Lauri Gulin HGK puheenjohtaja

 • keller says:

  Fantsua, kilpailun minimointi on aina takuu paremmasta laadusta.

 • mikko says:

  Liitto isolla rummutuksella teki viimeksi pari vuotta sitten suurenmoisen lehti ja netti uudistuksen; reisillehän se meni. nyt uutta matoa koukkuun. Onko kenelläkään liitossa vastuuta tai vastuunkantohalua (päätoimittaja) siitä että meni persiilleen…

 • peli iloa says:

  taas pinnalle. Toivon tämän johtavan myös laajempaan käytännön yhteistyöhön kentällä alan toimijoiden kesken, yhteisen strategian 2010 – 2020 mukaisesti.

 • mai says:

  Golf Digestin suomalaisen version tekeminen vaatinee jonkunlaista taloudellista sopimusta emo-Golf Digestin kanssa. Kuka nämä kulut maksaa? Golfliitto siis me? Otavamedia? Golfpiste? Golf Digest on tilattuna ollut maksullinen, kuka nyt maksaa lehden toimituksen? Pitkäaikaisena Golf Digestin tilaajana en muista koska olen lehden viimeksi lukenut etukantta pidemmälle, täynnä tyhjänpäiväisiä vinkki-kuvasarjoja, joskus välineuutuudet ovat kiinnostaneet. En tilaisi enää. Golfliiton lehti tulee selattua sentään läpi, mutta Tarmioiden jälkeen sekin täyttää sivunsa isoilla kuvilla ja vähällä tekstillä. Joskus haastateltavasta on sivu- ja etukuvia ynnä muuta kolme sivua ja neljäsosa palstaa tekstiä, jos sitäkään. Sisällöstä ei ole kahteen vuoteen voinut puhuakaan. Palkatkaa Tarmiot takaisin tekemään lehdelle sisältöä, lehden ulkoisen olemuksen voi kopioida vaikka GolfDigestiltä. Golf Digestin kestotilaajille pitäisi tarjota mahdollisuutta digitaalisen sisällön lisäksi myöskin tilauksen peruuttamiseen ja rahalliseen hyvitykseen.

 • Aasi says:

  Oletan että Golf Digestin tilaus peruuntuu automaattisesti? Tietääkö joku onko näin? En aio maksaa digisisällöstä. Sitä löytyy aika kivasti googlella.

 • Jaska says:

  Toivotaan että voimien yhdistäminen tuo hyvän tuotteen. Joskus yksi iso on parempi kuin kaksi pientä, mutta yhtä helposti käy Nokiat. Kuvitellaan olevan jotain niin suurta ja hienoa että että vika on vain käyttäjissä jotka eivät ymmärrä arvostaa. GolfDigestista ei ole aiempaa kokemusta mutta golfpiste on ollut ihan jees. Viimeiset kaksi vuotta Golflehti on ollut ihan ala-arvoinen. Noin 32-35 sivun edestä mainoksia, lopusta puolet ylikokoisia kuvia ja toinen puolisko jaettu tekstin ja tyhjän välillä puoliksi. Lukemista n. 5 minuutin edestä, ja näistä puolet ihan tyhjänpäiväistä palstantäytettä. Oikeastaan huonommaksi ei enää voi mennä. Annetaan uudelle yritykselle mahdollisuus, mutta lehdentekijöiden on hyvä tiedostaa että vaikka aiemman riman ylittäminen on lastenleikkiä, se ei kun kärsivällisyys on jo ennestään koetuksella, joten odotukset ovat korkealla.

 • Fakta says:

  Liiton lehti oli pitkään sisällöllisesti harrastajakuntaa tyydyttävä ja pystyi siinä ohessa tilittämään Golfliitolle kuta kuinkin saman summan kuin liitto sai julkista tukea opetusministeriön suunnalta. Vastaavaan ei muissa lajiliitoissa pystytty. Kaksi vuotta sitten lehden teko uudistettiin. Seuraukset ovat olleet kohtalokkaat, myös taloudellisesti: Golfliitto teki ensimmäistä kertaa historiassaan tappiollisen tilinpäätöksen tilivuonna 2012. Sama kurssi jatkunee kuluvalla tilikaudella. Uusi lehtisopimus saattaa parantaa Golflehden sisältöä, mutta liiton talouden korjaajaksi siitä ei ole. Isot lehtitalot eivät tee sopimuksia, joissa mahdollista voittoa jaettaisiin lehden tilaajalle. Ja tehty sopimus tarkoittanee myös sitä, ettei Golfliitto enää jatkossa ole lehtensä kustantaja. Näin nolosti liitto tunaroi ja hautasi vuosikymmeniä jatkuneen ainutlaatuisen menestyksekkään viestintäkonseptinsa.

 • Pentti Anis says:

  Osa jo vuositilauksen maksanut haluaa VARMASTI mieluummin rahana hyvityksen. Nähdäänpä kuinka otavamedia toimii?

 • Kaitsu says:

  Kertokaa nyt sitten miten tämä vaikuttaa kestotilaajien tilauksiin. Tulevatko ne automaattisesti loppumaan kun seuraava kausi alkaa, vai lähetetäänkö edelleen lasku seuraavasta tilausjaksosta. Eli pitääkö tilaukset perua, kun jatkossa se tulee automaattisesti. Tämä tulee selkeästi informoida!