5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Suomen CT-kilpailulle uusi promoottori ja uusi kotikenttä!

Mikko Ilonen on osallistunut kahtena edellisenä vuotena Suomessa järjestettyyn CT-kilpailuun. Hän edustaa samaa manageriontiyritystä kuin ensi kesän kilpailun järjestäjät, joten Suomen ykköspelaajan mukana olo yritetään varmasti järjestää tälläkin kertaa.

Hirsalan haasteelliset ja hyväkuntoiset väylät saavat ensi kesänä huipputason testaajia. SK Festivals Oy:n vuonna 2008 Lohjalla ja vuonna 2009 Vanajanlinnassa järjestämä Challenge Tour -osakilpailu, SK Golf Challenge, siirtyy vuonna 2010 manageritoimisto Pulp Management Agencyn järjestettäväksi. Kilpailulla ei ole vielä nimeä. Nimi ja yhteistyökumppanit julkaistaan ensi vuoden alussa. SK Entertainment Groupin hallitus on tiedonannossaan ilmoittanut yrityksen keskittyvän jatkossa ydinliiketoimintaansa eli ravintolatoimintaan. Vielä julkaisemattoman Challenge Tour -kalenterin mukaan ammattilaiskilpailu pelataan Kirkkonummella Hirsala Golfin kentällä 29.7. -1.8. 2010. Tulevan kilpailun palkintoarvo on vielä toistaiseksi vahvistamaton 150 000 euroa, josta kilpailee yli 150 ammattilaispelaajaa Suomen parhaimmiston lisäksi. Jorvaksessa, noin 30 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä oleva Hirsalan golfkenttä oheispuitteineen tarjoaa Challenge Tour -tapahtumalle erinomaisen näyttämön. Niin pelaajien, yleisön kuin yhteistyökumppaneiden tarpeisiin on mahdollisuus rakentaa huippuolosuhteet. Lisäksi kisan ajankohta heinäkuun viimeisellä viikolla on erinomainen ajatellen yleisöä, sääolosuhteita sekä kentän huippukuntoon virittämistä. ”Vielä toistaiseksi julkaisemattoman kalenterin suhteen toivomme, että merkittäviä päällekkäisyyksiä ei suomalaisittain synny ja kaikki maamme huiput saadaan mukaan kisaan”, kertovat järjestäjät tiedotteessaan.

Vihre&#228, golfkilpailu ensimm&#228,isen&#228, maailmassa?

Järjestäjänä PMA kertoo kiinnittävänsä erityisesti huomiota tapahtuman ympäristöarvoihin mm. kierrätykseen, kierrätettävyyteen sekä liikenteen päästöihin. ”Kolmen vuoden sisällä tavoitteenamme on luoda Suomen Challenge Tour -kilpailusta ekologisesti kestävä tapahtuma, ensimmäisenä maailmassa. Katsojille suosittelemme kimppakyytejä, sillä julkista liikennettä ei ole suunniteltu kaupungista golfkentän suuntaan ja golfkentän läheisyyden paikoitusalueet ovat suurelle tapahtumalle rajalliset. Lisäksi järjestämme tapahtumalle bussikuljetuksen Helsingin keskustasta Länsiväylää pitkin Hirsalaan”, tiedotteessa kerrotaan. ”Challenge Tourin johto oli erittäin innoissaan tästä ideasta. Heidän mukaansa kyse on maailman ensimmäisestä näin pitkälle viedystä ympäristöystävällisestä golftapahtumasta”, Marko Martikainen PMA:sta kertoo. Kilpailun esimerkkinä toimii ekologinen lumilautailutapahtuma Artic Challenge. Tarjottavan ruoan suhteen järjestelyissä panostetaan kasvispainotteisuuteen, lähiruokaan sekä kestoastioiden käyttöön. Jätepisteissä huolehditaan erikseen kompostoituvasta- ja energiajätteestä. Kilpailualueelle järjestetään useita tölkkienpalautusastioita, joista kertyneet varat sijoitetaan hyväntekeväisyyteen. ”Kompensoimme tapahtuman järjestämisestä, lähinnä lennoista aiheutuvat CO2-päästöt vapaaehtoisesti ostamalla vastaavan määrän päästövähennyksiä, joten tapahtumasta tulee hiilidioksidineutraali”, kertoo Martikainen. Challenge Tour -kilpailun yhteistyökumppanit sekä tapahtuman ympärille rakennettava kokonaisuus julkaistaan alkuvuodesta 2010. PMA – Pulp Management Agency PMA on korkealuokkainen huippu-urheilijoiden managerointi- ja konsultointiyritys. PMA on erikoistunut lifestyle-sports -urheilulajien tuntemukseen Euroopassa. Yrityksen ”listoilla” on useita maailman luokan lumilautailijoita, Mikko Ilonen on tallin ainoa golfari. Laura Grönqvist

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje