St. Andrews avasi ovensa naisille - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

St. Andrews avasi ovensa naisille

St. Andrewssa alkaa uusi aikakausi. Kuva: Getty Images.

Skotlannissa äänestettiin torstaina siitä, tuleeko maasta itsenäinen vai jatkaako se taivaltaan osana Iso-Britanniaa. Pienempi, mutta golfille tärkeä äänestys järjestettiin The Royal & Ancient Golf Clubin vuosikokouksessa St. Andrewssa, jossa päätettiin siitä, hyväksyykö klubi jatkossa jäsenikseen myös naisia.

Vuonna 1754 perustettu seura on tähän asti ollut miehisyyden linnake, mutta arvostelu sovinistista jäsenpolitiikkaa kohtaan on 2000-luvulla kiihtynyt.

Yhdysvalloissa Mastersin järjestelyistä vastaava Augusta National otti kaksi vuotta sitten listoilleen ensimmäiset naisjäsenet. Ratkaisu lisäsi painetta perimiehisissä brittiklubeissa. St. Andrewsin lisäksi The Open -kentistä vain miehiä jäsenikseen ovat tähän asti hyväksyneet Royal St. George’s, Royal Troon ja Muirfield.

Joukko miehiä pelaamassa golfia Old Coursella 1700-luvun lopulla. Kuva: Hulton Archive

Joukko miehiä pelaamassa golfia Old Coursella 1700-luvun lopulla. Kuva: Hulton Archive

Kaikista klubeista juuri The Royal & Ancient Golf Clubilla on suurin suunnannäyttäjän rooli koko golfin kehityksessä.

R&A:n reilusta 2400 jäsenestä yli 75 prosenttia otti osaa äänestykseen. Naisten jäsenyyden puolesta äänesti yli 85 prosenttia osallistuneista.

”R&A on palvellut golfia 260 vuoden ajan, ja olen varma, että se tekee sen jatkossakin niin mies- kuin naisjäsentensä tuella, R&A:n pääsihteeri Peter Dawson sanoi.

”Emme olisi lähteneet äänestykseen, ellemme olisi olleet varmoja, että meillä on vahva tuki
hankkeelle”, Dawson kommentoi ennen äänestystä.

”Tulemme ottamaan naisjäseniä melko nopealla aikataululla. Ensimmäiset naisjäsenet tulevat vaikuttamaan merkittävästi klubin kehitykseen”, Dawson muotoili.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)