Rukan golfkenttä ei jatka toimintaansa - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Rukan golfkenttä ei jatka toimintaansa

Kuusamon kenttä on erinomaisessa kunnossa, vaikka ruoho paikoin onkin vielä ohutta.

Kuusamossa pelataan golfia jatkossa Petäjänkankaan 18-reikäisellä kentällä. Rukan 9-reikäinen kenttä sen sijaan on päätetty sulkea. Kentän maa-alue on myyty ja jatkossa se tullaan todennäköisesti kaavoittamaan vapaa-ajanrakentamiseen sopivaksi.

”Tämä ei ollut alkuperäinen suunnitelma. Uskoimme pystyvämme pyörittämään kahta kenttää, mutta tässä taloustilanteessa se ei ole järkevää. Taantuma tuli mahdollisimman huonoon väliin, eivätkä golfosakkeet Suomessa myy”, toimitusjohtaja Kyösti Salmirinne kertoo.

Petäjänlammella sijaitseva kenttä avattiin viime syyskuussa. Se ehti olla auki noin kuukauden, minä aikana kentällä kirjattiin noin 1300 lähtöä. Ensi kaudella tavoite on 15 000 kierrosta.

Kuusamossa sää on edelleen varsin talvinen ja tällä viikolla on jopa sadellut lunta. Kentän avaaminen siirtyy todennäköisesti kesäkuulle. Syksyllä pelataan syys-lokakuulle asti.

Kuusamon on Suomen suosituimpia matkailukohteita, joten golfkentällekin alueella on olemassa kysyntää. Kauniissa järvimaisemissa mutkitteleva kenttä pitää sisällään paljon korkeudenvaihteluita.

Kenttäalueella on edelleen nähtävissä myös Jatkosodan aikana rakennettuja juoksuhautoja ja bunkkereita.

”Kunnalla on kyllä Petäjänlammella alueita vaikka toiselle kentälle, jos joskus tulevaisuudessa se katsotaan järkeväksi”, Salmirinne sanoo.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)