[11][17]

Remkes Scottish Challengen voittoon

Antti Ahokas astelee tänään Skotlannin Peeblesissä käynnistyvässä Scottish Challengessa.

Taco Remkes oli Peeblesin CT-kilpailussa pitelemätön. &copy Getty Images Remkesin (-13) uran ensimmäinen voitto Challenge Tourilla oli jo golfin toinen hollantilaismenestys lyhyen ajan sisällä, sillä Reiner Saxton nappasi British Amateur Openin ykköstilan Turnberryssä kahdeksan päivää sitten. 23-vuotias amsterdamilainen esitti sunnuntaina varsin kypsää peliä tehden jo sisääntulossa kuusi birdietä. 65 lyönnin kierros tiesi lopputuloksissa viiden lyönnin eroa jaetulle kakkostilalle sijoittuneisiin britti Seve Bensoniin sekä Tanskan Jeppe Huldahliin. 35 200 euroa Peeblesistä ansainnut Remkes nousi samalla viiden parhaan joukkoon kiertueen rankingissa, jonka 20 parasta saa sesongin päätteeksi suoran pelioikeuden ensi kaudella Euroopan Tourille. ”Yritin pysyä rauhallisena ja rentoutua, sillä kyseessähän oli vain yksi 18-reiän kierros. Aloitin hyvin ja jokainen putti tuntui uppoavan reikään. Takaysillä tuuli yltyi, mutta tiesin, että par’it riittävät voittoon. On hienoa saavuttaa voitto ensimmäisellä Challenge Tour -kaudella”, iloinen Remkes sanoi lehdistötilaisuudessa. Seve Benson tienasi Skotlannista 19 800 euroa ja surreylainen nousi kiertueen ansiolistan kärkeen. Toni Karjalainen (par) pelasi kaikki neljä kierrostaan 71 lyönnillä ja saavutti tasaisilla otteillaan sijan T26. Mikko Korhosen (+1) sijoitus oli T39 ja Roope Kakon (+4) T55. Antti Ahokkaan 36 reiän tulos, 145, ei riittänyt tällä kertaa jatkopaikkaan. Ahokas jatkaa kiertueen ansiolistalla parhaana suomalaisena, ja on siellä edelleen suoran ET-paikan oikeuttavan 20 sijan paremmalla puolella. Marko Kuivasaari

Challenge Tourin parhaimmisto kokoontuu Skotlantiin

Uusin nimi voittajien pitkässä luettelossa on Englannin David Horsey, jonka ykköstila viime viikon Telenet Trophyssä, Belgian Houthalenissa, on hänen ensimmäisensä Challenge Tourilla. ”On upeata voittaa Challenge Tourilla. Juhlin saavutustani muutamalla drinkillä, ja aloin sitten valmistautua Scottish Challengeen. Pelini on juuri nyt niin hyvässä kunnossa, että tuskin maltan odottaa loppukauden kilpailuja”, Horsey sanoi itsevarmuutta uhkuen. Kauden muut voittajat ja Skotlannissa mukana olevat pelaajat ovat: Antti Ahokas, Seve Benson, Gary Clark, Simon Robinson, Wil Besseling, Estanislao Goya, Miguel Rodriguez, Joakim Haeggmann, Michael Hoey, Andrew McArthur, Marco Ruiz sekä Alessandro Tadini. 6990 jaardia pitkällä Macdonald Cardronan par 72 -kentällä pelattavan Scottish Challengen palkintopotti, 220 000 euroa, on viidenneksi suurin meneillään olevalla kaudella. Kilpailun muita suomalaisia ovat Ahokkaan lisäksi Mikko Korhonen, Toni Karjalainen ja Roope Kakko.