Pikkukenttä keksi ovelan konstin koronan välttämiseksi, Pinehurst kopioi heti omille kentilleen - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Pikkukenttä keksi ovelan konstin koronan välttämiseksi, Pinehurst kopioi heti omille kentilleen

Pinehurst nappasi pikkukentän idean heti käyttöön omille kentilleen. Kuva: Pinehurst/ Twitter

Golfkentällä koronavirus voi vaania vain parissa paikassa, lipputangossa ja reiässä.

Kun koronavirus rajoittaa ihmisten harrastamismahdollisuuksia ja liikkumisvapauksia, saattaa golf olla yksi niistä harvoista askareista, joita voi pandemiankin keskellä harrastaa turvallisesti. Tartuntariski on varsin pieni, kunhan malttaa jättää kättelyt ennen ja jälkeen kierroksen väliin ja säilyttää riittävän, vähintään puolentoista metrin etäisyyden pelikavereihinsa.

Mistä tartunnan sitten voisi golfkentällä saada? Kun vaihtoehtoja pohtii tovin, jäljelle jää enää lippu ja reikä, nehän ovat kaikille yhteisiä, ja niitä kosketellaan useamman kerran kierroksen aikana. Onneksi golfin säännöt sallivat lipun pitämisen reiässä putatessakin, joten edes lipputankoon ei ole pakko koskea – kunhan vain saa pallonsa kupin pohjalta ylös.

Wolf Creek Golf Club näyttää keksineen ratkaisun tähän visaiseen pulmaan. Eikä ratkaisu ole edellyttänyt huipputeknologiaa tai isoja investointeja, vaan pelastus tulee tällä kertaa halkaisijaltaan viisisenttisen pvc-putken muodossa. Putkesta on leikattu noin seitsemän senttimetriä korkea pätkä, joka on asetettu reiän pohjalle pystyyn lieriöksi. Pallo tippuu lieriön päälle, jolloin se on helppo poimia reiästä koskematta lippuun.

Reiän reunaan ja lipun alareunaan koskemista tuskin voi kokonaan välttää, mutta ainakin kontaktin määrä on pystytty rajaamaan mahdollisimman vähäiseksi.

Vakuutuitko? Ainakin maailmankuulu Pinehurstin huippukenttä vakuuttui, kopioi Wolf Creek Golf Clubin idean ja otti sen heti käyttöön omilla kentillään. Mitä pienet edellä, sitä isot perässä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (11 kpl)