[13][26]

Pia Koivurannalla loistava avauskierros Portugalissa

Pia Koivuranta tavoittelee Portugalissa elämänsä ensimmäistä top-ten sijoitusta ET:lla.

Naisammattilaistemme juhannuksen vietto alkoi naisten Eurooppa Tpourin osakilpailussa Portugalin Estorilissa. Riikka Hakkarainen joutui jättämään leikin kesken, jo ennen kilpailun alkua selkävaivojen vuoksi. Päivän ilonaiheita suomalaisittain oli Pia Koivurannan onnistuminen. Koivuranta kiersi Quinta de Marinhan kentän 69 (-3) lyönnillä ja jakaa avauspäivän jälkeen hienosti neljättä sijaa yhdessä viiden muun pelaajattaren kanssa. Koivuranta on pelannut naisten Euroopan Tourilla vuodesta 2003. Edelliskausi oli uran paras, sijaluku rahalistalla 77:s, ja Talissa tullut 12:s tila uran paras. Kuluvan vuoden aikana Pia on pelannut kuusi kisaa ja karsiutunut viidesti peräkkäin. Portugalin avauskierroksen aikana Koivuranta teki kuusi birdietä ja kolme bogeyta joista harmittavasti kaksi par-viitosilla. Ursula Wikström käytti ensimmäiseen kierrokseensa 77 lyöntiä ja starttaa toiseen kilpailupäivään sijalta 78. Jenni Kuosa kaksi lyöntiä Wiksrömin perässä sijalta 108. Kilpailun ykköspaikan avauskierroksen jälkeen jakavat tuloksen 67 (-5) pelanneet Australian Anne-Marie Knight sekä Etelä-Afrikan Laurette Maritz. Kolmantena, lyönnin Koivurantaa ja kumppaneita paremmin pelanneena, kilpailua jatkaa Tanskan Carina Vagner. Rahaa tämänvuotisessa kilpailussa on jaossa 300 000 euroa, josta voittajan osuus on 45 000 euroa. Kilpailu päättyy lauantaina. Sunnuntaina noidannuolen selkäänsä saanut Riikka Hakkarainen joutui aamuverryttelyn jälkeen toteamaan, että selkä ei ole vielä peli kunnossa. – Aina ei homma mene niin kuin suunnittelee. Aamutreenien jälkeen totesin, että vielä en kykene lyömään palloa 100 % teholla, joten on parempi jättää tämä kilpailu suosiolla väliin ja antaa selän toipua rauhassa.Uskon kuitenkin, että näin on parempi. Kausi on pitkä ja edessä ovat kauden tärkeimmät kilpailut, päätti Hakkarainen allapäin. Ursula Wikströmin kierros ei sujunut aivan suunnitelmien mukaan, sillä kun ensimmäiset yhdeksän reikää oli pelattu, hän oli jo tilanteessa +5. – Tuulen kanssa oli tänään aika vaikeaa. Välillä se puhalsi niin kovaa, että se haittasi jopa putteja, kertasi Wikström avauskierroksen tunnelmiaan. Jälkimmäisellä yhdeksiköllä bogeja kirjattiin tuloskorttiin vielä kaksi lisää, mutta onneksi Wikström sai paikattua ne kahdella perättäisellä, väylille 16 ja 17 syntyneillä birdeillä. – Huomenna vaan pitää olla tarkempi, lupasi kierroksellaan 30 kertaa putannut Wikström. Minea Blomqvist pelaa New Yorkin osavaltiossa Wegmans LPGA kilpailua jossa on mukana 144 pelaajatarta. Minni aloitti kierroksensa pirteästi ja hän oli 15:n reiän jälkeen kaksi alle. Viheriöt löytyivät mallikelpoisesti (15/18) oikealla lyöntimäärällä, puttien määrä (33) kertoo siitä että jossiteltavaa varmasti jäi. Kolmella viimeisellä Minea teki bogeyn ja tuplan (18:s) pudoten 14:ta sijalta 53:ksi. Erot ovat kuitenkin vielä pieniä ja jatkoonpääsyyn riittäisi samanlainen tulos perjantaina jolloin Blomqvist kiertää kenttää iltapäivällä. Kisan johdossa on Korean Si Hyun Ahn tuloksellaan 65. Viimevuonna British Openissa toiseksi sijoittunut Brittany Lang on lyönnin päässä.