[6][5]

Paula Creamerille uran kolmas voitto Hawaijilla

Tourin viimevuotinen kuningatar on ykkössuosikki Hawaijilla © Getty Images

Paula Creamerin voitto oli kuin vastaus Tourin johdon rukouksiin jenkkitähden esiinnousemiseksi &copy Getty ImagesKausien 2005 ja 2006 tulokkaat kävivät viimeisillä reiíllä kisaa avauskisan voitosta LPGA Tourilla. Paula Creamerin pinna piti, Julieata Granada jäi toiseksi. Paula Creamer teki viimeisellä kierroksella neljä peräkkäistä birdietä ja piti lopulta yhden lyönnin marginaalilla saavuttamansa johdon. Parhaimmillaan 21-vuotias, kolmatta kauttaan Tourilla pelaava Creamer johti jo viidellä lyönnillä. Kun Creamer teki sisääntulossa tuplan ja bogeyn, nousi Paraguayn Julieta Granada jo tasoihin. Creamerin tehtyä päivän kuudennen birdiensä 17:lla, riitti hänelle päätösreiällä par 165.000 dollarin arvoiseen voittoon. Creamer on ikäisistään ylivoimaisesti menestynein. Vuonna 2005 hän voitti tulokaskaudellaan kahdesti, ja vaikka vahvan itsetunnon omaava floridalainen jäikin kaudella 2006 ilman ykköstiloja, hän oli saavuttanut vuodenvaihteeseen mennessä jo 25 top-ten sijoitusta. Hawaijin ykköstila nostaa Creameria myös World Rankingilla nykyiseltä kahdeksannelta sijalta ja oli Tourille hyvin tärkeää sikäli, että ulkomaalaiset ovat nousseet monen mielestä liiankin näkyvään asemaan, kiertueen markkinointi on vaikeaa ilman kotimaista supertähteä jollaiseksi Creamerilla on totisesti ainesta. Granadan menestyskulku viimeisissä kisoissa on upea .Miljoona dollaria kauden 2006 päätöskisan voitosta, World Cupin ykköstila Etelä-Afrikasta tammikuussa, nyt toinen tila hienon esityksen jälkeen. Karrie Webb matkusti Hawaijille kaksi Australian kisan voittoa taskussaan, nyt hän oli kolmas ennen Lorena Ochoaa. Minea Blomqvist karsiutui kahden kierroksen jälkeen tuloksin 80-70.

Minea Blomqvist paransi kymmenell&#228, ly&#246,nnill&#228, mutta karsiutui

Paula Creamer tavoittelee uransa kolmatta voittoa Hawaijilla &copy Getty ImagesMinea Blomqvist pelasi torstain mahalaskukierroksensa (80) jälkeen perjantaina mainiosti. Hän teki ensimmäisellä yhdeksiköllä kolme birdietä ja bogeyn. Sisääntulossa saldona oli pelkkiä paréja, tulokseksi tuli 70. Jatkoonpääsy jäi kahden lyönnin päähän, mutta toisen kierroksen ryhdikäs peli antoi varmasti tarvittavaa itseluottamusta. Kilpailun kärjessä on kahden kierroksen jälkeen tuloksella seitsemän alle kolmikko Paula Creamer, Sherri Steinhaur ja Morgan Pressel.

Paula Creamer johtaa Hawaijilla

Paula Creamer tavoittelee uransa kolmatta voittoa Hawaijilla &copy Getty ImagesViimevuonna ilman voittoja LPGA Tourilla jäänyt Paula Creamer pelasi tuloksen 67 Turtle Bayn kentällä ja hän johtaa yhdessä Sherri Steinhauerin sekä Paige Mackenzien kanssa. 21-vuotias Creamer tuli heti ensimmäisellä kaudellaan 2005 vakuuttavalla tavalla suoraan ammattilaisgolfin kärkeen. Kaksi voittoa ja 11 sijoitusta kymmenen joukkoon eivät jättäneet ketään kylmäksi. Creamer kukisti ylivoimaiseen tyyliin Annika Sörenstamin Evian Mastersissa ja nousi maailmanlistan kakkoseksi. Vuosi 2006 oli vaisumpi, voittoja ei tullut, mutta 14 sijoitusta kymmenen joukkoon kielivät siitä, että kyseessä on todella kovan luokan pelaajatar. Turtle Bayn kentällä Creamer osui oikealla lyöntimäärällä kaikkiin viheriöihin, upotti viisi birdieputeistaan ja sai tuloksekseen 67. Kolmen kierroksen kisassa toimiva putteri on välttämättömyys, 132:sta pelaajasta 33 kiersi kentän tulosten 67-71 väliin. Natalie Gulbisin tulos oli 68, kahdesti Australiassa voittaneen Karrie Webbin 70, Cristie Kerrin ja Lorena Ochoan 71. Minea Blomqvistin avauskierros oli varsin vaikea, viheriöosumia kertyi vain kahdeksan, tulokseksi tuli peräti 80 jolla sijaluku on viimeisten joukossa. Jatkoonpääsy vaatisi toisena päivänä 70 lyönnin selkeää alitusta.

Lorena Ochoa suosikkina Hawaijilla

LPGA Tourin kauteen 2007 on järjestäjien ja median osalta kasattu melkoisia odotuksia. Annika Sörenstamin ja Karrie Webbin 11 vuotta kestänyt valta Tourilla päättyi ainakin hetkellisesti Meksikon Lorena Ochoan noustua kuudella voitollaan ykköseksi. Parguayn Julieta Granada voitti miljoona dollaria kauden päätöskisasta ja hänet valittiin kauden tulokkaaksi. ”Konkareiksi” luokiteltavat pelaajat ( Webb, Se Ri Pak, Sörenstam ja Sherri Steinhauer) veivät Major-kisojen ykköstilat, USA:n nuoret tähdet eivät vielä tuikkineet toivotusti. Paula Creamer ja harvakseltaan kilpaillut Michelle Wie jäivät nurkkkaruusuiksi palkintojenjakotilaisuuksissa, muutkin haastajat ovat yltäneet vain yksittäisiin menestyksiin. Tour tarvitsisisi nyt yhden kivikovan USA:sta kotoisin olevan pelaajan haastamaan ulkomaiden tähdet. Wien räpellykset miesten peleissä eivät ole omiaan rakentamaan kuvaa kivikovasta voittajasta. Toisaalta yksi Major-voitto kauden alkuun muuttaisi tilanteen täysin… LPGA Tourilla on siis identiteettiongelma kotimaassaan, vieraspelaajat ovat liiankin hallitsevia. 28:sta tämänvuotisessa kilpailuohjelmassa olevasta kisasta vain kuudessa voittoa puolustaa USA:n edustaja. Ulkomaalaiset voittivat 22 kertaa, ja samanlaista kyytiä voi olla luvassa alkavallakin kaudella. Ochoan lisäksi Webb, Sörenstam, Japanin Ai Miyazato, Julieta Granada ja suuri joukko korealaisia mielii kisojen ja listojen kärkeen. Turtle Bayn kilpailu käynnistyy torstaina ja se on vain kolmen kierroksen mittainen. Ochoa on ykkössuosikki, mutta ennakkoon kisa on varsin tasainen ja mahdollisia voittajia helpolla Hawaijin kentällä runsaasti. Voittoa 1,1 miljoonan dollarin kisassa puolustaa Korean Joo Mi Kim. Sörenstamin lisäksi Michelle Wie ei myöskään ole mukana, kotiosavaltiossaan pelattaviin kisoihin Wie ei pääse mukaan rannevamman takia. Minea Blomqvistin paras yksittäinen sijoitus LPGA Tourin kisassa on toistaiseksi 24:s. &copy Getty ImagesMinea Blomqvist ei ollut viimevuotisessa kisassa mukana. Hawaijille hän lensi kahden Australian kisan jälkeen jotka tuottivat sijat kolmas ja 33:s. Jälkimmäisen kisan päätöskierroksella askelmerkit sekosivat pahasti, toivottavasti uusi lataus on löytynyt. Blomqvist lähtee avauskierrokselleen paikallista aikaa iltapäivällä, Suomen aikaa kello 00.50 perjantaina. Viimevuotisella Tourilla hänen paras yksittäinen sijoituksensa oli 24:s. Odotukset Blomqvistin suhteen ovat korkeammalla kuin mitä oli viimevuotinen menestys. Jos 102:s sija rahalistalla paranisi 60:n joukkoon sijoittumisella olisi joukkoon mahduttava 1-2 top-ten kilpailuakin. Blomqvist ilmoitti tammikuun alussa ennen Floridan leiriä että hän lähtee voittamaan jokaista kilpailua johon osallistuu. Turtle Bayssa jo 25:n ensimmäisen joukoon itsensä pelaaminen olisi hieno alku LPGA kaudelle.