[14][27]

Paul Caseyn Wentworthin voitto kauden ylivoimaisin ET:lla

Robert Karlsson on voittanut ET:lla jo seitsemän kertaa © Getty Images

Paul Casey on reikäpelin MM-kisojen historian ylivoimaisin voittaja &copy Getty ImagesKun kautta 2006 summaa Euroopan Tourin ja eurooppalaispelaajien kannalta, nousee Ryder Cup luonnollisesti ohitse muiden. Voitto joka ei ollut avauspäivän jälkeen käytännössä missään vaiheessa uhattuna tuli lopulta samoin luvuin 18,5-9,5 kuin edellinenkin. Eurooppalaisilta jäi kuitenkin jo seitsemäntenä perättäisenä vuotena Major-voitto saavuttamatta. Colin Montgomerie ( US Open) oli lähimpänä, Sergio Garcia ja Luke Donald halvaantuivat viimeisenä päivänä Tigerin rinnalla. Paul Casey esitti vuoden ylivoimaisimman nelipäiväisen näytöksen Wentworthin reikäpelissä. Kisaa on pelattu vuodesta 1964, englantilainen rikkoi kaikki aiemmat ennätykset murskaten vastustajansa. Retief Goosen, Mike Weir, Colin Montgomerie ja varsinkin finaalivastustaja Shaun Micheel olivat kahden kierroksen reikäpeliotteluissa vastaantulijoita. Micheelin Casey niputti luvuin 10/8. Hän pelasi neljän päivän aikana yhteensä 124 reikää ja voitti näistä 27 reikää enemmän kuin vastustajansa. On hyvin todennäköistä että meidän elinaikanamme tätä ennätystä ei rikota! Casey voitti myös Kiinassa sekä Skotlannissa. Padraig Harringtonin voitto Dunhill Linksissa sekä satumainen nousu loistavalla lähipelillä Volvo Mastersissa jättivät englantilaisen order of meritin kakkoseksi. Tiger Woodsin nimi kaiverrettiin kolmannen kerran Openin voittopokaaliin &copy Getty ImagesTiger Woodsin 11 voittoa 19:ssa lyöntipelikilpailussa on tietysti aivan omassa luokassaan. Kauden kaksi ensimmäistä kisaansa Woods voitti hyvin epävireisellä lyönnillä, jäi kolmanneksi kylmän putterin kanssa Mastersissa ja isän kuoleman aiheuttaman tauon jälkeen odotetustukin oli US Openissa ( MC) aseeton. Kun juna heinäkuussa lähti kulkemaan, alkoi ykkösten ja kakkosten sarja (lyöntipeleissä) joka jatkuu edelleen. Kakkostila Western Openissa, kuusi perättäistä ykköstilaa, ”häviöt” Kiinassa ( Yang) sekä Japanissa uusinnassa ( Harrington), Hawaijilta sekä Kaliforniasta taas ykköstilat. Vuoden jälkipuoliskolla kahdeksan voittoa ja kolme kakkostilaa. Woods voi tyytyväisenä viettää 31-vuotisjuhliaan lauantaina. Tiger voitti World Tourin kisan Englannissa häkellyttävästi kahdeksalla lyönnillä. PGA:n mestaruuskisoissa käytiin myös kissa ja hiirileikkiä, Woods oli viisi lyöntiä Shaun Micheelia parempi. British Openissa lopullista eroa oli vain kaksi lyöntiä, siitä huolimatta kisa oli Woodsin heiniä ilman jännittävää loppuratkaisua. Woods löi kisassa vain kerran draiverillaan!. Loppukauden menestysjaksossa Woods voitti selkeästi myös Buick Openin kolmella, Deutche Bankin sekä PGA Grand Slamin kahdella, kauden päättäneen Target World Challengen neljällä. Tiukimmalla hän joutui elokuussa NEC Invitationalissa jossa Stewart Cink taipui vasta neljännellä uusintareiällä. Syksyn tappiot tulivat Korean Yangille Shanghaissa sekä Tigerille harvinaisesti uusinnassa Japanissa Padraig Harringtonia vastaan.

Ruotsalaisilla huippukausi

Ruotsalaiset saivat ennätyksellisesti kolme miestä rahalistalla kymmenen joukkoon.Voittoja kertyi yhdeksän, ennätys sekin. Robert Karlsson voitti kahdesti näytöstyyliin Walesissa sekä Saksassa, kolmaskin ykköstila oli tyrkyllä Barsebäckissa jossa hän tyri johtonsa ja hävisi uusinnan Marc Warrenille. Karlssonin kautta kuorruttivat voitto Retief Goosenista reikäpelissä sekä ansaittu paikka Ryder Cupissa. Henrik Stenson avasi kautensa hienosti mutta hän hiipui keväällä ollen kesällä täytemies. Voitot tulivat Qatarissa sekä Saksassa, kakkostilat Abu Dhabissa, Kiinassa ja Etelä-Afrikassa. Stenson kunnostautui myös Tigerin kutsukisassa Kaliforniassa, päätyi kauden päättteeksi World Rankingilla 12:ksi ja on valmis uusiin haasteisiin PGA Tourilla vuonna 2007. Vuoden yllättäjiksi voidaan nimetä Johan Edfors sekä Jeev Milkha Singh. Edfors sai paikan Tourille karsintojen kautta. Avausvoitto Hainanin saarella ei jäänyt ainoaksi, pitkälyöntinen Edfors osoitti kykynsä myös British Mastersissa sekä Skotlannin avoimissa. Loch Lomondissa hän lähti päätöskierrokselle 24:lta sijalta, pelasi 63 ja voitti kolmannen kerran kaudella. Neljäskin oli tyrkyllä Volvo Mastersissa. Johtopaikalta hän kuitenkin löi päätöspäivänä bunkkerista kylkkärin kentän rajojen ulkopuolelle ja menetti otteensa. Edfors on World Rankingilla 48:s ja hän pääsee mukaan jo kauden ensimmäiseeen Majoriin Masters Tournamentiin. Kahteen voittoon länsinaapureista ylsi myös Espanjan mestaruuden sekä Mallorcan kisan voittanu Niclas Fasth. Intian Jeev Milkha Singh teki vieläkin kovemman nousun WR:lla. Hän voitti ensimmäistä kertaa seitsemään vuoteen keväällä Kiinassa. Singh palasi voittajaksi ohi tähtien Volvo Mastersissa. Tämän lisäksi hän voitti vielä kahdesti Aasiassa ja on vuodenvaihteessa WR:n 37:s.