Open-voittaja Cameron Smith ja viisi muuta pelaajaa tarttuivat LIV Golfin syöttiin - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Open-voittaja Cameron Smith ja viisi muuta pelaajaa tarttuivat LIV Golfin syöttiin

Cameron Smith pelasi näillä näkymin viimeisen turnauksensa PGA Tourilla viime viikonvaihteessa. Kuva: Getty Images

Saudikiertueelle povatuista Hideki Matsuyama ja Cameron Young ilmoittivat jatkavansa PGA Tourilla.

Viikkoja jauhanut huhumylly on hiljentynyt hetkeksi, kun LIV Golf tiedotti tiistaina värvänneensä kuusi uutta PGA Tourin pelaajaa kiertueelleen. Listan kovin nimi on Cameron Smith, jonka mahdollista siirtymistä Greg Normanin johtamalle kiertueelle on ennakoitu pitkin kesää.

Heinäkuun Open Championshipissä ensimmäisen major-voittonsa ottaneen Smithin kerrotaan debytoivan LIV-kiertueella jo tällä viikolla Bostonissa pelattavassa turnauksessa.

Smithin, 29, lähtö on melkoinen takaisku PGA Tourille, jolla hänestä on kuoriutunut parin viimeisen vuoden aikana iso tähti. Australialainen on koonnut Yhdysvaltain kiertueella kuusi voittoa ja huomattavan määrän muita korkeita sijoituksia.

Open-voiton ohella kuluvan vuoden kohokohdaksi nousee Players Championshipin ykköstila, joka viimeistään nosti hänet lajin eturivin pelaajien joukkoon. Smith säväytti jo vuoden ensimmäisessä kilpailussa tekemällä Havaijilla PGA Tourin tulosennätyksen, -34, suhteutettuna 72 reiän pariin. Kakkoseksi rankattu Smith on tovin aikaa väijynyt Scottie Schefflerin olan takana maailmanlistan kärkipaikkaa. LIV Golfin turnauksissa ei OWGR:n pisteitä jaeta, joten hänen sijoituksensa tulee hiljalleen heikkenemään.

Sympaattisen oloinen Smith on rennolla ja huolettomalla habituksellaan saanut paljon etenkin nuoremman polven kannattajia kiertueella, jolla perusmassasta poikkeavat persoonat ovat viimevuosina olleet vähenemään päin. Siksi hänen kaikkoamisensa PGA Tourin maisemista kirpaisee fanien ohella erityisesti jenkkikiertueen markkinointikoneistoa.

LIV Golfin uusimmat värväykset ovat kuin märkä rätti vasten Presidents Cupin kansainvälisen joukkueen kapteenin kasvoja.

Muut viimeisimmät sauditaustaiselle kiertueelle vaihtavat pelaajat ovat Anirban Lahiri, Marc Leishman, Joaquin Niemann, Cameron Tringale ja Harold Varner III. Heistä nimekkäin on helmikuussa Genesis Invitationalin voittanut 23-vuotias Niemann, jolle on povattu lajin huipulla ruusuista tulevaisuutta. Chileläinen on rankattu maailmanlistalla 20 parhaan joukkoon.

Sen sijaan mediassa potentiaalisiksi LIV-pelaajiksi povatuista Hideki Matsuyama ja Cameron Young ilmoittivat jatkavansa uraansa PGA Tourilla.

LIV Golfin uusimmat värväykset ovat kuin märkä rätti vasten Presidents Cupin kansainvälisen joukkueen kapteenin Trevor Immelmanin kasvoja. Hänellä kun luonnollisesti oli iso ruutu katsottuna Smithille ja Niemannille. Immelmanilla on kuitenkin ollut hetken aikaa miettiä muita vaihtoehtoja, kun huhut kyseisten pelaajien yllä ovat velloneet voimakkaina.

Kun Team Internationalin automaattiset valinnat oli jo ehditty lyödä lukkoon, saa Immelman nyt kaksi ylimääräistä villiä korttia, joilla korvataan tuoreet menetykset joukkueessa. Kapteenilla oli vielä jakamatta neljä paikkaa miehistöönsä, joten hän nimeää lähiaikoina yhteensä kuusi pelaajaa harkinnalla. Kapteeniston keskusteluissa mitä ilmeisimmin esille nousevat ainakin K.H. Leen, Ryan Foxin, Lucas Herbertin, Christiaan Bezuidenhoutin, Sebastian Munozin, Cameron Davisin, Min Woo Leen ja Dean Burmesterin nimet.

Jo aiemmin LIV-kiertueelle lähteneistä varmoja nimiä joukkueessa olisivat olleet Abraham Ancer ja Louis Oosthuizen. Vallitsevista lähtökohdista kansainvälisen joukkueen menestysmahdollisuudet yhdysvaltalaisten kotikentällä Pohjois-Carolinassa pelattavassa haasteottelussa ovat entistä ohuemmat.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)

 • OikeaJuuso says:

  No niin. Lisää lipeämisiä (rahanko houkuttelemana). Eikös nämä PGA Tourin pelaajat ole arviolta 80%:sti sellaisia joille rahapotit ei juurikaan merkitse. Ollaanko siis kuultu riittävästi mikä motivoi vaihtamaan ”kiertuetta”? Onko PGA Tourilla jokin mätäpaise, josta ei kukaan puhu, eli uutisoi. Ainakin markkinassa näytti olevan tilaus ja tarve haastajalle.

  Asiakkaana, eli maksavana katsojana, sanoisin vaan että haluan nähdä ja kuulla maailman parhaiden pelaajien pelejä. Että uutista vaan kiitos siitäkin miten LIV Tourin leivissä pelataan.

  Eihän tämä ole mitenkään asiakaslähtöistä toimintaa, että osa parhaista ei ole näkyvillä.

 • Range says:

  Nythän löytyi myös yksi syy lisää miksi Rory ja Tiger ovat niin vahvasti puhuneet PGA:n puolesta ja LIV:ä vastaan. He lanseerasivat tuon uuden teknotourin jota ovat jo jonkin aikaa kehitelleet PGA:n kanssa.

  TMRW Sports — a business venture spearheaded by Tiger Woods and Rory McIlroy — announced Wednesday the creation of a new technology-focused golf league in partnership with the PGA Tour.

 • ZZ Top says:

  En usko että tuo tmrw golf pärjää, mutta uskon että pga golf pärjää kun on siinä sen verran rahaa ja jenkit ei kakkosiksi jää joillekkin saudeille. Realistisemmin näen liv golfin kaatuvan jenkkien taloussodan johdosta. He eivät ole saaneet kuin vain dustinjohnsonin ja patrick reedin ”Scotty Cameron-varas”. Jenkeillä on sentään Tiger woods, Rory McIlrory sekä Webb Simpson

 • Seniorigolfari says:

  Se kumpi kiertue jää elämään, vai jäävätkö molemmat, riippuu vain ja ainoastaan TV-yhtiöiden päätöksistä. Ilman TV:n tuomaa lisäarvoa sponsorit kaikkoavat.