Olympiakentän rakennustyöt voivat jatkua - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Olympiakentän rakennustyöt voivat jatkua

Olympiakentän rakennustyöt ovat saaneet matkan varrella kapuloita rattaisiinsa. Kuva: Getty Images

Brasilian oikeuslaitos on torjunut syyttäjäviranomaisen esittämän vaatimuksen, jonka perusteella olympialaisia varten valmistumassa olevan golfkentän rakennustyöt olisi lopetettava. Kanteen mukaan kentän suunnittelu ja sen toteutus rikkovat maan ympäristölakeja.

Kannetta ajanut vastapuoli on kuukausien ajan yrittänyt suistaa hankkeen raiteiltaan vaatimalla ensin useiden väylien muuttamista ja lopulta koko rakennusprojektin alasajoa. Syyttäjä oli myös esittänyt, että projektiin liittyvä ympäristölupa on virheellinen, minkä vuoksi se olisi evättävä.

Tuomari Eduardo Antonio Klausner sanoi keskiviikkona antamassaan lausunnossa, ettei oikeudelle ole ilmennyt sellaisia faktoja, mikä edellyttäisi golfkentän rakennustöiden keskeyttämistä.

Rakennuttaja ja vuoden 2016 olympialaisten isäntä, Rio De Janeiron kaupunki, joutuvat kuitenkin vaihtamaan kentän 12. reiän alkuperäisen paikan, turvatakseen uhanalaisten kasvien suojakäytävän koskemattomuuden.

Alueelle jätettävä suojakäytävä on 32 metrin pituinen, vastapuoli oli esittänyt vaatimuksissaan yli kymmenen kertaa pidempää käytävää. Tuomari mainitsi lausunnossaan, ettei golfkentällä käytettävä ruoholajike vaaranna alueen kasvillisuutta.

Tässä vaiheessa ei ole tietoa, valittaako syyttäjä oikeuden päätöksestä ylempiin oikeusasteisiin. Mahdollista joka tapauksessa on, että projektia vastaan tullaan esittämään uusia kanteita.

Rakentajat ovat kuukausien ajan ahertaneet ruohonkylvön parissa, saadakseen työn valmiiksi ennen Etelä-Amerikan seuraavan kasvukauden alkamista. Kokonaisuudessaan rakennustöistä arvioidaan olevan tällä hetkellä valmiina yli 70 prosenttia.

Projektiosastolta kerrotaan, että kenttä vaatii kaksi täyttä kasvukautta voidakseen toimia huipputurnauksen näyttämönä. Olympialaisten esiturnauksia on näillä näkymin luvassa vuoden 2015 lopussa ja vuoden 2016 alussa.

Golf tekee paluun olympialaisiin 112 vuoden tauon jälkeen Rion kesäkisoissa vuonna 2016.

Lähde: AP

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje