26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Oliver Lindell pelasi toisen kerran golfurallaan tuloksen 59 – katso upea kortti

Oliver Lindell osaa pelata kovia tuloksia. Siitä nähtiin jälleen konkreettinen esimerkki tiistaina. Kuva: Getty Images

Tällä kertaa haamuraja alittui Lindellin kotikentällä Virvik Golfissa.

Challenge Tour -pelaaja Oliver Lindell ei saanut paikkaa kiertueen tämänviikkoiseen, Belgiassa käytävään turnaukseen. Pelivirettä on kuitenkin pidettävä yllä ja se tuntuu olevan myös kohdallaan.

Lindell pelasi tiistaina kotikentällään Virvik Golfissa tuloksen 59 alittaen kentän parin 13 lyönnillä.

Näyttävä kierros sisälsi yhden eaglen, 12 birdieä ja yhden bogeyn. Vauhti oli hurjimmillaan takaysillä, mihin hän käytti 28 (-8) lyöntiä.

Porvoolaisen väyläosumasaldo oli 12/14 ja viheriöille hän osui 15 kertaa. Putteja puolestaan kertyi kierroksella 24 kappaletta.

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Lindell alittaa 18 reiän haamurajan. Hän löi saman tuloksen viime vuoden elokuussa Vierumäen Challenge Tour -kilpailun pro amissa.

Tuolloin Lindell kertoi mahdollisuuksia olleen kovempaankin tulokseen, missattuaan kierroksen loppupuolella neljä 2–3-metristä birdieputtia.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)

 • Far And Sure says:

  Tätäkin lukiessa tulee mieleen miten paljon paremmin asiat ovat Norjan superlahjakkuudella Viktor Hovlandilla, joka on toki vuoden Lindelliä vanhempi, mutta siirtyi vasta tänä kesänä ammattilaiseksi kypsyttyään yliopistovalmennuksessa jenkeissä, ja jolla on ensi kaudelle kortti PGA-tourille. Samaan aikaan Lindell unohtaa ilmoittautua turnauksiin ja pyörittelee peukaloitaan Porvoossa. Kuka neuvoi häntä siirtymään ammattilaiseksi jo 17-vuotiaana? Kuka neuvoo nyt?

 • golftintti says:

  Yksi ammattilaiseksi aikovien junnujen valmentaja sanoi jo vuosia sitten, että suomalaisten pakkopyrkimys heti ammattilaiseksi ja huipulle estää kehittymisen, siinä ei ole oikotietä.
  Hänen mukaansa olisi tärkeätä ensin kiertää mahdollisimman paljon amatöörikisoja. Hakea kokemusta monen päivän kilpailuista, matkapäivistä, erilaisista kentistä, erilaisista omista hyvistä ja huonoista päivistä, häviöistä ja voitoista jne.
  Jos taitoa ja kestävyyttä riittää golftulevaisuus ei katoa vaikka ikää tulee lisää. Henkisesti kypsä ja sinut oman tasonsa kanssa oleva pelaaja kestää vastoinkäymiset ja osaa käsitellä onnistumiset.
  Viime vuosina on aivan huipulle ilmestynyt pelaajia, joista aiemmin ei kukaan tiennyt mitään. Suuri osa yliopistojen-, mutta osa varmasti myös oman tarkasti mietityn valmennus- ja kisaputkensa kautta.
  Toivotaan että Oliver Lindell jaksaa uskoa itseensä ja samalla kehittyä ja kasvaa. Osaamista aivan varmasti löytyy, siitä menestys ei ole kiinni!

 • Bunkkeripete says:

  Menestymättömyys ei siis johdu taitojen puutteesta eikä varmasti huonosta onnesta. Syy nykytilanteeseen löytyy monien ratkaisukierrosten karmeista tuloksista. Viisaammat voinevat kertoa syyn tuohon ilmiöön. Vaikka OL on toivottavasti edelleen lahjakkuus ja tulevaisuuden menestyjä, vertaaminen Viktor Hovlandiin on kuitenkin kaukaa haettu.

 • Kupo says:

  Olkoonkin kuinka lahjakas tahansa, niin kyllä liputan ”Golftintin” ja ”Far and Suren” kommenttien puolesta. Tulevaisuuden menestyjän kohdalla ei uutisoida huikeista harjoituskierroksista Porvoon Virvik Golfissa vaan esimerkiksi juurikin siitä mitä olet saanut PGA Tourilla aikaan, lue: Viktor Hovland. Ei, en ole niin viisas että osaisin kertoa mikä päätöskierroksilla on vialla Lindellin kohdalla ollut, mutta vaikka ne olisikin paremmin menneet niin pitkä olisi tie siihen missä Hovland on tällä hetkellä. Väittäisin, että monta suomalaista amatööriä on pilattu sillä, että siirrytään ammattilaiseksi liian aikaisin.