Nimet listalla! – Tiger Woods ja Phil Mickelson mukana U.S. Openissa? - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Nimet listalla! – Tiger Woods ja Phil Mickelson mukana U.S. Openissa?

Tiger Woods ja Phil Mickelson vahvistivat paikkansa kauden kolmanteen majoriin. Toinen asia on, nähdäänkö kaksikko kesäkuussa itse turnauksessa. Kuva: Getty Images

Molemmat tähdet ovat rekisteröityneet The Country Clubilla Brooklinessa pelattavaan major-kilpailuun.

Tiger Woods ja Phil Mickelson ovat rekisteröityneet 16.–19. kesäkuuta Brooklinessa Massachusettissa käytävään golfin 122. U.S. Openiin. Ilmoittautuminen on muodollisuus, sillä kaikkien pelaajien oli rekisteröidyttävä keskiviikkona umpeutuneeseen määräaikaan mennessä, mikäli he aikovat olla mukana kauden kolmannessa major-kilpailussa.

Lähes 1,5 vuoden tauon jälkeen kilpakentille viime viikolla palannut Woods sijoittui Masters Tournamentissa 47:nneksi. Tiger kertoi turnauksen jälkeen aikovansa osallistua Open Championshipiin, mutta oli seuraavan majorin, toukokuussa pelattavan PGA Championshipin kohdalla epävarmempi. U.S. Openia hän ei maininnut ollenkaan.

”En pelaa enää täysiä kausia, osallistun vain suuriin turnauksiin. Southern Hillsistä (PGA Championship) en tiedä, mutta odotan innolla St Andrewsia (Open Championship). Se on lähellä sydäntäni ja rakas paikka”, Woods sanoi Augustassa.

Micklelson ei ole pelannut helmikuun alussa olleen Saudi International -turnauksen jälkeen, ja PGA Tourilla hän on kilpaillut viimeksi tammikuun Farmers Insurance Openissa. Kuusinkertainen major-voittaja vetäytyi sen jälkeen kilpailutoiminnan ulkopuolelle, kun hänen kohua herättäneet kommenttinsa ja mielipiteensä kesällä käynnistyvästä sauditaustaisesta LIV Golf Invitational -kiertueesta tulivat julkisuuteen.

”Tiedän, etten ole ollut parhaimmillani. Tarvitsen vähän etäisyyttä voidakseni ajatella asioita”, Mickelson totesi vajaat pari kuukautta sitten jäätyään tauolle.

Mickelsonin ainoa puuttuva palanen

”Leftyn” rekisteröityminen saattaa merkitä sitä, että PGA Championshipin hallitseva mestari palaa kentille pikemminkin ennemmin kuin myöhemmin. PGA Championshipin viimeinen ilmoittautumispäivä on 22. huhtikuuta. Woods sai Wanamaker Trophyn haltuunsa Southern Hillisissä vuonna 2007.

U.S. Open on ainoa major-kilpailu, jota Mickelson, 51, ei ole voittanut urallaan. Lähellä on ollut, sillä hänellä turnauksesta koossa peräti kuusi kakkossijaa. Woods on juhlinut kaikkein vaikeimmin voitettavana pidetyn kilpailun ykköstilaa vuosina 2000, 2002 ja 2008.

Woods ilmoitti perjantaina, että hän aikoo osallistua heinäkuun alussa Irlannissa Adare Manorissa pelattavaan JP McManus Pro-Am -kutsukilpailuun. Kaksipäiväiseen turnaukseen ovat vahvistaneet osallistumisensa muun muassa Jon Rahm, Collin Morikawa, Justin Thomas ja Rory McIlroy.

JP McManus Pro Am peruttiin viime vuonna pandemian vuoksi. Edellisen kerran kisa on pelattu vuoden 2027 Ryder Cup -kentällä 12 vuotta sitten. Woodsin leiristä myös kerrottiin, ettei tähti aio kilpailla viikko ennen Open Championshipiä (14.–17.4.) pidettävässä Scottish Openissa.

Woodsin paikka Presidents Cupissa kiveen hakattu

USA:n Presidents Cup -joukkueen kapteeni Davis Love III sanoi RBC Heritage -kilpailun alla Woodsin paluusta haltioituneena, että hän on tervetullut ryhmään mihin tehtävään tahansa pelaava miehistö mukaan lukien.

”Siitä täytyy varmasti keskustella, jos Tiger haluaa kapteenin vakanssille”, Love aloitti naurahtaen. ”Mutta muut tehtävät: varakapteeni, apulaiskapteeni, pelaaja… ovat hänellä vapaasti valittavissa.”

Paikka USA:n kokoonpanoon on paljon luvattu, sillä tokkopa koskaan ennen isojen haasteotteluiden historiassa on vastaavanlaista tarjousta heitetty ilmoille lähes puoli vuotta ennen kilpailua − etenkin kun puhutaan rankingissa kaukana kärkisijoilta olevasta pelaajasta. Tuskin Woods silti pelaajana joukkueeseen haluaa, jos ei katso otteidensa olevan sillä tasolla, että hänen panoksestaan on hyötyä.

Yhdysvaltain ja kansainvälisen joukkueen välinen Presidents Cup pelataan syyskuussa Quail Hollow Clubilla Pohjois-Carolinassa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje