Marcus, 72, iski Rönnäsissä jo uransa seitsemännen hole in onen – ohitti ässätilastossa tutun golfvaikuttajan - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Marcus, 72, iski Rönnäsissä jo uransa seitsemännen hole in onen – ohitti ässätilastossa tutun golfvaikuttajan

Seitsemän holarin mies. Kuva: Sea Golf Rönnäs.

Seitsemän ässän tekijä arvelee olevansa Suomen holaritilastossa kymmenen parhaan joukossa.

Holaritarinat ovat golfklubien kestopuheenaiheita kesästä toiseen. Ja mitä erikoisempi jokaisen golfarin unelma on ollut sitä mehukkaampana se jatkaa kulkuaan. Tälläkin kaudella on jo ehditty tekemään esimerkiksi holarit samalla reiällä kahden samassa peliryhmässä pelaavan pelaajan kesken.

Sea Golf Rönnäsissä pelaava Marcus Mikander, 72, oli alkukauden kierroksellaan reilu kuukausi sitten huhtikuussa. ”Rönskin” Puisto-kentän kolmas väylä on 130-metrinen par-3. Mikander saatteli 22-asteisella hybridillään pallon kohti griiniä hänelle jo totutuin seurauksin.

”Pallo tippui kolme metriä ennen lippua alas ja rullasi kuppiin. Pelikaveri tokaisi, että perhana siellähän se on. Kyllä siinä sitten ihan kivasti tuuletettiin”, Mikander naurahtaa.

Holarin tuulettaminen on Mikanderille jopa tuttua puuhaa. Kokenut pelimies on tehnyt jo uskomattomat seitsemän holaria. Vuonna 1986 alkaneella golfurallaan Mikanderin ensimmäinen hole-in-one näki päivänvalon heti avauskaudella.

”Ensimmäinen on aina ensimmäinen. Tein sen Tuusulassa silloin, kun siellä pelattiin vielä 9-reikäistä kenttää. Silloin ei oikein tajunnutkaan mitä oli tehnyt. Enemmän arvostan näitä myöhemmin tulleita.”

”Nyt tällä kertaa ihmettelin, että miten pallo jäi kuppiin, kun siellä on ne ylimääräiset rinkulat koronan takia.”

Seitsemän holaria on sellainen lukema, että sillä luulisi olevan aika ylhäällä Suomen ennätystilastoissa. Mikander arvelee sillä yltävän ainakin kymppisakkiin.

”Hauskaahan se olisi, jos näistä olisi jokin tilasto. Olisi kiva tietää, mihin seitsemän holaria riittävät. Aika paljon se on. Toisilla se näköjään onnistuu paremmin kuin toisilla”, Mikander naureskelee.

Mikanderin holareista viisi on tullut hänen kotikentällään Rönnäsissä, yksi siis Tuusulassa ja yksi Porvoo Golfissa. Vuonna 2002 hän teki kaksi hole-in-onea.

Tuttu golfvaikuttaja yhden perässä

Mikanderin kanssa holaritilastossa pykälän verran alapuolella kuudella ässällään on Vierumäki Golfin toimitusjohtaja Jan Ruoho. Ruoho ja Mikander tuntevat toisensa jo vuosien takaa nimenomaan Rönnäsistä, jossa Ruoho oli kymmenen vuoden ajan toimitusjohtajana ennen siirtymistään nykyiseen pestiinsä.

”Noo pientä tällaista veljellistä kilvoittelua on ehkä ollut. Olen tehnyt kolme holareistani Rönnäsissä ja silloin teimme niitä Marcuksen kanssa ristiin. Kolme muuta on tullut Vierumäellä”, Ruoho kertoo.

”Annoin Marcukselle vähän etumatkaa, kun en päässyt puoleentoista vuoteen pelaamaan muun muassa olkapääleikkausten takia. Otan hänet taas kiinni, kun pelaaminen tuntuu kivalta ja kotiasiat on kunnossa”, Ruoho napauttaa.

Kuusi holaria on erittäin kunnioitettava saavutus. Jotain mystistä niidenkin onnistumiseksi on täytynyt olla matkassa mukana.

”Silloin olkapäällä on ollut joku muu kuin golfpiru. Itselleni suurin tunne kuudesta holarista on lähinnä hämmennys. Moni huippupelaaja, joka pelaa päivästä toiseen ei ole tehnyt holaria”, Ruoho sanoo.

Kaverusten välisessä kilvoittelussa Mikanderilla saattaa olla hienoinen etu, sillä hän pelaa kaudessa noin 80 kierrosta. Ruoholla kierrosmäärät jäävät maltillisemmiksi. Toisaalta, hole-in-one vaatii vain sen yhden ”täydellisen” lyönnin…

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje