Lohdutusholari – Lassi Burman joutui tyytymään ”vain” yhteen ässään, mutta jättipotti oli tarjolla - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][13]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Lohdutusholari – Lassi Burman joutui tyytymään "vain" yhteen ässään, mutta jättipotti oli tarjolla

Lassi Burmanin lyönnit olivat kohdallaan alkuviikosta Aulangolla. Kuva: Juha Hakulinen

Hole-in-onen voi tehdä monella tavalla. Joissain tapauksissa holari voi tuntua jopa hieman lohdutuspalkinnolta.

Kuvittele tilanne, että olet voittamassa Eurojackpotista päävoittoa, mutta käteen jääkin vain tavallisen loton päävoitto. Olet totta kai onnesta soikeana, mutta silti takaraivossa kolkuttaa ajatus ”mitä jos?”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Golfmaailmaan tuotuna tällainen tilanne kävi ammatikseen Saksan Pro Golf Tourilla pelaavalle Lassi Burmanille maanantaina Aulangon Hugo-kentällä. Annetaan miehen omin sanoin kertoa, mitä kierroksella oikein tapahtui:

”Tulin seiskan tiipaikalle. Mittaa väylällä on 263 metriä, ja siinä oli sellainen vasen-oikea-sivutuuli. Löin spoonilla, mutta en ihan täysiä. Pallo tippui vähän ennen griiniä alas, otti pari pomppua ja osui tankoon”, Burman kertaa lähes täydellistä lyöntiään.

Pallo osui millin pieleen tangon keskikohdasta, eikä se Burmanin harmiksi löytänyt tietään reikään. Pallo rullasi alamäkeen noin neljän metrin päähän reiästä, mutta Burman puttasi eaglen niukasti ohi. Tuloksena oli karvas birdie.

Jo 1930-luvulla avatun Hugo-kentän par-nelosilla on kaikkien näiden vuosien saatossa tehty kolme virallista hole-in-onea, kaikki kyseisellä seiskaväylällä. Burman olisi mielellään lisännyt nimensä tuohon listaan.

”Kyllähän se harmitti, ettei se mennyt reikään, kun sitä vinoilua on kuulunut sieltä suunnalta. Olisi päässyt kuittaamaan takaisin. Nyt pitää jatkaa yrittämistä.”

Lukijoille tässä vaiheessa tiedoksi, että jutun kirjoittaja on yksi noista kolmesta seiskaväylällä hole-in-onen tehneistä pelaajista.

Mutta Burmanin päivä ei suinkaan ollut vielä ohi. Yhdeksänreikäisellä kentällä kenttä pelataan kahteen kertaan, jos haluaa pelata täyden kierroksen. Näin Burmankin maanantaina toimi.

Hän oli saanut valmentajaltaan Sillanpään Tapiolta ohjeet mennä harjoittelemaan Hugolle, koska siellä pitää lyödä avauksia enemmän raudoilla ja väyläpuilla kuin draiverilla. Näin kuuliainen pelaaja tekikin.

Toisella kierroksella koitti sitten Burmanin aika. Hän ei lyönyt seiskalla palloa reikään, mutta kahdeksannella reiällä jysähti: tanko-osuman tuoma harmitus jäi taka-alalle, kun Burman löi elämänsä ensimmäisen hole-in-onen.

”Matkaa oli 92 metriä, löin 58:lla wedgellä. Pallo tippui vähän ennen lippua alas, otti yhden pompun ja spinnillä sisään”, Burman muistelee onnistumistaan.

He vain morjestivat takaisin.

Kierroksensa lopulta 64 lyönnillä pelannut Burman oli iloinen uransa avausholarista, vaikka ihan kaikki eivät hänen onneensa yhtyneetkään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

”Ysillä vastaan tulleet pelaajat eivät tajunneet, että pallo meni reikään, vaikka vähän tuulettikin. He vain morjestivat takaisin”, Burman nauraa.

Parin viikon päästä jälleen Pro Golf Tourin kilpailussa kisa-areenoilla nähtävä Burman sai siis mitä hienoimman onnistumisen harjoituskierroksella, vaikka uran ensimmäisessä hole-in-onessa pieni sivumaku onkin. Ferrari vaihtui tässä tapauksessa Bemariin.

Lue seuraavaksi: Matilda Castrenille hole-in-one - valitettavasti hieman liian aikaisin

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje