19.9.–26.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][14]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Linna Golf valmiina EM-kisoihin

Reima Kaija ja Petri Keskitalo uskovat Hämeenlinnan nousevan jatkossa myös golfissa merkittäväksi harjoituskeskukseksi.

”Kenttä on pientä silausta vailla valmis isoihin kisoihin. Viheriöt ja väylät ovat hienossa kunnossa, karheikot leikataan hieman alemmas kuin edellisvuoden Challenge Tour-tapahtumassa. Pelaajamäärissä olemme rikkoneet juhannuksen molemmin puolin ennätyksiä. Hyvältä näyttää ja olemme luonnollisesti iloisen odottavaisia EM-kisojen suhteen, kertoo toukokuun alussa mainostoimistoalalta golfkentän toimitusjohtajaksi ponkaissut Petri Keskitalo. Kierros Vanajanlinnassa vahvistaa pitkälti Keskitalon sanomaa, kenttä on oivassa kunnossa. Joitain korjauksenalaiseksi merkittyjä alueita löytyy, hiekkaa on levitetty varsinkin väylille runsaasti hoitotoimenpiteinä. Heinäkuussa Linna Golfia kiertävät paitsi omat osakkaat, nimenomaan greenfeepelaajat.Yritystilaisuudet jatkuvat taas elokuussa. Sitä ennen kuitenkin pelataan 4-7.8 EM-kilpailut jotka saivat huomattavasti lisäpotkua suomalaisten menestyttyä varsin hyvin joukkueiden EM-kisoissa (6.).

”Hienot kisat ovat tulossa ja kyllä tällaista urheilumiestä kutkuttaa kovasti nähdä se, miten nämä Euroopan nuoret tähdet kenttää kiertävät. Oman kaupungin poikia ei ole mukana, mutta tavoitteemme on se, että jo muutaman vuoden kuluttua myös hämeenlinnalaiset nousisivat takaisin kansalliselle huipulle, upean uran kymmenottelijana tehnyt Keskitalo maalailee.

Tiilaakso Akatemia

Hyvä

Hyvä ote mailasta on kaiken a ja o , opastaa Reima Kaija Linna Golfin peruskurssilaisia.

Reima Kaija aloitti keväällä Linna Golfissa valmennuksen johtajana. Hän organisoi ja myös valmentaa. Päätuotteita ovat kurssi ryhmille räätälöitynä tarpeiden mukaan sekä ”personal training” tavoitteellisille kilpapelaajille ja harrastajille. ”Hyvin on lähtenyt käyntiin. Pyrin siihen, että teen sesongin aikana seitsemänä päivänä viikossa kymmenen tunnin päiviä. Ryhmien kanssa tekeminen on tehokasta kun koko pidetään sopivan pienenä. Personal training-toiminnassa on jo toistakymmentä henkilöä, joista kokeneimmat ovat seniori-iässä. Viihdyn hyvin entisessä kotikaupungissani ja puitteeet lajiharjoitttelun osaltahan ovat upeat”, Kaija hehkuttaa. Parivaljakko Keskitalo & Kaija visioi yhteen ääneen paitsi Linna Golfin kehittämisestä harjoittelukeskukseksi, myös kaupungin kaikkien seurojen valmennustoiminnan yhteistyön kehittämisestä.

”Kaikkien osapuolten kannalta on hyvä jos kykenemme kasaamaan samanhenkiset ja tasoiset pelaajat, nimenomaan juniorit ja huipulle pyrkivät ainakin osittain saman hatun alle. Työnimenä on Tiilaakso Akatemia, sen kehittäminen on meillä yhteinen missio, Keskitalo vakuuttaa. Linna Golfin range lukeutuu maamme kolmen parhaan joukkoon, harjoitusviheriöt ovat eittämättä parhaat.

”Lähipelissä ratkaisut pitkälti tapahtuvat. Meillä on mahdollisuus kehittää edelleen toimintaamme leikkaamalla harjoitusviheriöt niiihin nopeuksiin joita kansainvälisissä kisoissa käytetään, antaa Keskitalo esimerkin uusista mahdollisuuksista.

Keskitalo on itsekin saanut peliinsä täysin uutta kipinää alanvaihdoksen myötä. ”Edellisvuoden jälkeen olin aikalailla sekaisin ja turhautunut pelini kanssa. Ajattelin jopa pitää välivuoden tai vaihtaa vasurille saadakseni lisäkipinää. Nyt sitä on tullut Reiman opein ja ajatuksin. Kuvailisin suhdettani peliin lähes kiimaiseksi, hirveä draivi on päällä, lempinimellä ”Elmo” aktiiviaikoinaan Suomen kansalle tutuksi tullut bighitter muotoilee.

Edfors & Ilonen sparraavat amatöörejä

Johan

Johan Edfors on voittanut kolme kertaa ET:lla. Hän lukeutuu kiertueen värikkäimpiin pukeutujiin &copy Getty Images

Maanantaina heinäkuun 19:s päivä järjestetään Linna Golfissa varsin ainutlaatuinen golftapahtuma. Mikko Ilonen ja ruotsalainen voimanpesä Johan Edfors pelaavat näytösottelun amatöörihuippujamme Kalle Samoojaa sekä Tapio Pulkkasta vastaan. Tilaisuus käynnistyy kello 11 harjoitussessiolla rangella, tuntia myöhemmin nelikko suuntaa kentälle pelaamaan yhdeksän reiän pelin. ”Tästä tulee varmasti hyvin opettavainen ja viihdyttävä tilaisuus josta kaikentasoiset golfarit voivat oppia. Johan Edfors on yksi Euroopan Tourin pitkälyöntisimmistä ja karismaattisimmista pelaajista. Tämäntyyppisissä tapahtumissa pelaajat kykenevät näyttämään koko osaamisensa kirjon ja jakamaan oppejaan rangella ja kentällä. Sekin on hyvä nähdä kuinka Kalle Samooja sekä Tapio Pulkkanen pysyvät ammattilaishuippujen vauhdissa. Yhdeksän reiän peli on heille mitä parhainta sparrusta EM-kisoihin, Keskitalo ennakoi.

Ilosta ja Edforsia yhdistää paitsi sama manageritalli myös yhteistyö Hua Hinissa sijaitsevan golfkeskus Black Mountainin kanssa joka on osallisena Linna Golfin tapahtuman organisoimisessa. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje