14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Kivuton keho-nautinnollisempaa golfia

Liikkuvuuden parantaminen ja kiputilojen poistaminen ovat Kivuton Keho-tapahtuman pääaiheita. Kuva Kankaisten Golf Maskun kentältä.

Liikkuvuuden

Onko Kinesioteippaus vallankumouksellinen keino poistaa kipua ja parantaa liikkuvuutta vai markkinanamiesten vedätys jolla höynäytetään hyväuskoisia? Tähän pyrimme löytämään vastauksen Talmassa 28.7 järjestettävässä tilaisuudessa.

Varsin suuri osa golfareista kärsii erilaisista kivuista tai liikkuvuusrajoitteista jotka vaikeuttavat, useissa tapauksissa jopa estävät pelaaamisen. Highly Effective Oy järjestää fysioterapeutti Atte Kärnän vetämänä koulutustilaisuuden jonka tavoitteena on esitellä maailmalla kovaa vauhtia yleistyvä Kinesioteippaus sekä antaa tietoa ja taitoa kivun poistamiseen ja kehon hoitoon jatkossa täysin omatoimisesti.

Golf Digest tekee elokuun lopun numeroonsa aiheesta artikkelin ja tästä johtuen järjestämme yhteistyössä Golf Talman tiloissa ja kentällä tilaisuuden johon haemme kivuista ja liikuntarajoitteista kärsiviä pelaajia. Alla tietoa aiheesta.

Kivuton keho -valmennuspäivän anti kivusta tai liikkuvuusrajoitteista kärsivälle on lyhyesti tämä: päästä eroon turhasta kivusta ja parantaa esimerkiksi nivelten liikkuvuutta.

Mitä valmennuspäivä tarjoaa osallistujille?

Kivuton keho -valmennuspäivän anti kivusta tai liikkuvuusrajoitteista kärsivälle on lyhyesti tämä: päästä eroon turhasta kivusta ja parantaa esimerkiksi nivelten liikkuvuutta. Mitä tämä sitten merkitsee kellekin on täysin omasta tilanteesta kiinni. Joku voi pystyä menemään ensimmäisen kerran pitkään aikaan kyykkyyn. Toinen voi draivata pallon pidemmälle kuin koskaan aikaisemmin ja ilman kipua. Suuria muutoksia on kuitenkin luvassa.

Kenelle päivä on tarkoitettu?

Kaikille niille golffareille, jotka kärsivät kivusta joko koko ajan tai sitten esimerkiksi harrastuksien tai muiden arkiaskareiden parissa.

Miten valmennukseen voi osallistua?

Osoitteessa www.heoy.fi/golf on hakemuslomake, jonka täyttämällä voi hakea paikkaa valmennukseen. Lomakkeen kysymysten tavoitteena on varmistaa, että tilaisuuteen saadaan monipuolinen joukko erilaisista kiputiloista kärsiviä golffareita.

Mikä on päivän tavoite?

Valmennuspäivän tavoitteena on tarjota osallistujille kivuton golfkierros, rennon kisailun merkeissä sekä tietysti tiedot ja taidot kivun poistamiseen ja kehon hoitoon myös jatkossa täysin omatoimisesti.

Miksi puhutaan kivuttomasta kehosta?

Kivuton keho -valmennuksen yhtenä pääteemana on Kinesioteippaus. Tämä teippausmenetelmä on jo yli 25 vuotta sitten Japanissa kehitetty menetelmä, mutta se on vasta nyt saavuttanut suuren suosion mm. huippu-urheilijoiden keskuudessa. Viime kesän yleisurheilun MM-kisat ja Vancouverin talvi-olympialaiset olivat suuri läpimurto Kinesioteippaukselle. Golffarin kivuton keho -valmennuksen vetäjä Atte Kärnä on jo pelkästään viimeisen puolen vuoden aikana auttanut useita erilaisten kipu- ja vammatilojen kanssa kärsiviä ihmisiä. Eräs nainen sai polvensa 15 minuutin hoidon aikana siihen kuntoon, että kaikista ennakko-odotuksista huolimatta pystyi osallistumaan seuransa Golf-kisoihin. Lonkkaleikkaukseen menossa ollut mies pääsi eroon jo useita vuosia vaivanneista kivuista Kinesioteippauksen avulla. Rumpali sai ranteensa kuntoutuskuntoon Kinesioteipin avulla. Näitä esimerkkitapauksia löytyy tällä hetkellä jo todella paljon.

Hae paikkaa valmennukseen osoitteessa www.heoy.fi /golf

Hinnat: Sisältäen valmennuksen, vammojen hoitamisen, 9 reiän kilpailun sekä välipalat ja iltapalan. Talman jäsenille 20 euroa, muille 40 euroa

Teemu Tyry

Kivuton Keho, infoa ja hakulomake

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje