23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][31]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Kaksinkertainen PGA Tour -voittaja kärähti kannabiksen käytöstä – kilpailukielto jatkuu ensi vuodelle

Matt Everyn kilpailukielto päättyy tammikuun toisella viikolla. Kuva: Getty Images

Pelaaja kertoi lääkärin määränneen hänelle kannabista mielialalääkkeeksi.

PGA Tour ilmoitti perjantaina antaneensa Matt Everylle kolmen kuukauden kilpailukiellon huumaavien aineiden käyttöön liittyvästä rikkomuksesta.

Kiertueen tiedotteessa mainittiin, että pelaaja on vapaa osallistumaan PGA Tourin kilpailuihin 7. tammikuuta alkaen. Kyseisellä viikolla ohjelmassa on Waialae Country Clubilla Havaijilla pelattava Sony Open -turnaus. Every menettää kilpailukieltonsa vuoksi osallistumisoikeuden vain kolmeen turnaukseen, joihin hänellä olisi ollut automaattinen paikka.

Every, 35, myönsi antaneensa positiivisen dopingnäytteen PGA Tourin testeissä. Pelaaja kertoi käyttäneensä kannabista, jota hänelle on määrätty laillisesti kotiosavaltiossaan Floridassa.

”Lääkäri on määrännyt minulle mielialalääkkeeksi kannabista. Hän on toiminut lääkärinäni 30 vuotta. Kannabis on osoittautunut itselleni ylivoimaisesti turvallisimmaksi ja tehokkaimmaksi hoitomuodoksi”, Every sanoi.

Kaksi turnausta PGA Tourilla voittaneella Everyllä on vahva kortti Yhdysvaltain kiertueelle kaudeksi 2019–2020. Hän sijoittui viime kaudella FedEx Cupissa sijalle 86.

Every on toinen huumausaineista kärähtänyt pelaaja PGA Tourilla tänä vuonna. Maaliskuussa marihuanan käytöstä positiivisen näytteen antanut Robert Garrigus sai niin ikään kolmen kuukauden kilpailukiellon.

Ennen kautta 2017–2018 kiertue ei paljastanut julkisesti langettamiensa kilpailukieltojen syytä. Every on seitsemäs PGA Tourilta kilpailukiellon saanut pelaaja sitten vuoden 2008, jolloin kiertue otti huumetestit käyttöön.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje