20.–27.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[4][6]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Joulupöydän perinneherkkua on jaossa pitkin Suomea – kinkkuscramblet valtaavat kentät loppukaudesta

"Pitää ottaa ilo irti, kun pääsee viimeisiä kertoja puttailemaan kesäviheriöille", totesi Nivalan kinkkuscrambleen osallistunut peliryhmä. Kuvassa vasemmalta Pekka Karjalainen, Joni Sipola, Tiina Karjalainen ja Tommi Karjalainen. Kuva: Mika Takanen/NSG

Golfkauden viimeisiä kisoja pelataan ympäri Suomea.

Kinkkuscramble on nimensä mukaisesti joukkuekilpailu, jossa voittajat ja/tai parhaiten sijoittuneet joukkueet vievät nimiinsä joulukinkut. Sen niminen kilpailu on löytynyt useiden golfseurojen kisakalenterista jo vuosien ajan. Kilpailun ajankohta ajoittuu luonnollisesti loppukauteen, monesti juuri näihin aikoihin johonkin lokakuun viikonloppuun.

Kinkkuscramblet tunnetaan suosittuina kilpailuina. Joillakin klubeilla kaikki halukkaat eivät välttämättä mahdu edes kisaan mukaan. Joillakin kentillä ”virallinen” kausi päätetään juurikin kinkkuscrambleen, joten halukkuutta päästä kisailemaan löytyy mahdollisesti normaalia klubikilpailua enemmän. Scramble pelimuotona ja pääpalkintona häämöttävät kinkut ovat varmasti myös omiaan saamaan jäsenet liikkeelle vielä viimeisen kerran kisailun muodossa.

Vääksyn Kanava Golfissa kinkkuscramblejä järjestetään tänä vuonna peräti kaksi, joten varsinkin Asikkalan suunnalla pelaajat ovat ottaneet kyseiset tapahtumat kauden huipentumakseen.

”Luulen, että se pelkkä kinkku ei tee näistä niin suosittuja, vaan tämä aika vuodesta. Parikisana scramble ja rennompi kilpailu ovat varmasti se juttu. Pelaajat eivät ota tätä niin tosissaan vaikka tosissaan pelaavatkin”, Kanava Golfin toimitusjohtaja Jyrki Jalli naurahtaa.

”Scramble tekee tietenkin sen, että jos toinen epäonnistuu niin toinen voi paikata ja peli on sen myötä hauska. Tämä on sellainen golfareiden syksyn ajanvietepeli golfiin liittyen”, Jalli jatkaa.

Kanava Golfissa on kauden mittaan muutamia klubikisoja joita oikein vesi kielellä odotellaan. Pelaajat kyselevät heti keväisin, että pelataanhan ”se” tai ”tämä” kisa tänäkin vuonna. Kinkkuscramble on ollut osa vääksyläisseuran perinteitä iät ajat, kuten Jalli asian ilmaisee.

Nivalan Seudun Golfissa kinkkuscrambleen starttasi tänä sunnuntaina 14 paria. Kilpailun aikana Pohjois-Pohjanmaalle oli luvattu sadetta, joten mahdollisesti siksi valtavaa yleisöryntäystä ei tällä kertaa päässyt syntymään.

Nivalan toiminnanjohtaja Mika Takanen oli kuivailemassa viheriöitä kisan pelaajia varten kello 10 jälkeen aamupäivällä.

”Meillä on täällä pienessä seurassa pienempi porukka kentällä töissä. Sanoin pojille, että minä voin hoitaa nämä, kun tässä kuitenkin tulen vetämään kisan”, hyväntuulinen Takanen sanoo.

Takanen on toiminut nykyisessä roolissaan 11 vuotta ja pelannut Nivalassa 15 vuotta. Lähes jokaisena vuotena näistä kinkkuscramble on kuulunut loppukauden ohjelmistoon.

”Mukavahan tässä on jotain järkätä vielä tähän kauden loppuun. Pelaajat tykkää ulkoilla ja kuitenkin meillä päin talvi alkaa tekemään kohta tuloaan, niin senkin puolesta hauska vielä saada toimintaa.”

Joskus Nivalassa on pelattu kinkkuscrambleä talviviheriöille lokakuuta myöhempänäkin ajankohtana, mutta viime vuosina näin ei ole enää toimittu.

”Eräänä vuonna pelasimme tämän kisan joskus itsenäisyyspäivän tienoilla. Tuohon aikaan täällä on jo aika pimeää, joten 12-reikäisenä taidettiin silloin vetää kisa läpi, kun valoa ei olisi riittänyt pidemmälle. Piti pelata vähän ripeämmin silloin”, Takanen nauraa.

Kinkkuscramble tulee Nivalassakin pysymään loppukauden ohjelmistossa tulevaisuudessakin.

”Kyllä tälle kisalle paikkansa on. Kentänhoidon näkökulmasta järjestäminen on myös helppoa, kun ei niin tarvitse stressata tuleeko porukkaa vai ei. Vielä jos kahvioon on jäänyt jotain kaappeihin, niin saadaan niitäkin tyhjemmiksi.”

Muun muassa näillä kentillä pelataan tai on pelattu kinkkuscramble/kinkkukilpailu tänä vuonna (lähde: seurojen verkkosivut):

Aurinko Golf, Hyvigolf, Botnia Golf, Eerikkala Golf, Nivalan Seudun Golf, Kymen Golf, Kokkolan Golf, Golf Pirkkala, Tapiola Golf, Alastaro Golf, Kanava Golf, Tuusulan Golfklubi, Vihti Golf, St. Laurence Golf, Golf Porrassalmi, Loimijoki Golf, Hirvihaaran Golf, Kartano Golf, Virvik Golf, Laukaan Peurunka Golf, Gumböle Golf, Espoo Ringside Golf, Messilä Golf, Helsingin Golfklubi, Santa Claus Golf Club, Kullo Golf, Kurk Golf, Suur-Helsingin Golf, Nordcenter Golf

Golfpisteen kisahaunkautta löydät loppukauden kisat kätevästi. Scramblejakin järjestetään vielä useita kymmeniä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje