John Dalylle oma radio-ohjelma - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

John Dalylle oma radio-ohjelma

Big John odottaa pian soittoja radiokanavan studiossa. Kuva: Getty Images

Kaikki SiriusXM PGA Tour Radio -kanavan ystävät pääsevät kohta nauttimaan John Dalyn omasta radioshow’sta. Hit It Hard with John Daly –niminen ohjelma käynnistyy kanavalla joulukuussa, ja luvassa on kuusi lähetystä. Kaksinkertainen major-voittaja puhuu ohjelmaan soittavien kuuntelijoiden kanssa muun muassa peliurastaan ja suosikkihetkistä kentän ulkopuolella.

Daly on tehnyt viime aikoina tuttavuutta monilla eri aloilla. Tulevien ”radio-isännän” tehtävien ohella hänen tiedetään osallistuneen golfkenttien ja vaatemallistojen suunnitteluun. Daly on lisäksi kunnostautunut laulajana ja lauluntekijänä.

”Tämä on yhdenlainen seikkailu elämässäni. Kaipaan uusia kokemuksia, kun ikää tulee, ja vauhti kentällä hidastuu. Olen aina haaveillut omasta radio-ohjelmasta”, Daly sanoi golf.com-sivuston haastattelussa.

”Opin radiotyön salaisuuksia, ja saan nauttia, kun ihmiset soittelevat lähetykseen. Lähden tähän innolla mukaan.”

Daly rohkaisee kuuntelijoita puhumaan hänen kanssaan muustakin urheilusta kuin golfista. Tunnetaanhan hänet ainakin intohimoisena amerikkalaisen jalkapallon ystävänä. Daly puhuu sanojensa mukaan mielellään myös ihmissuhteista.

”Olen kokenut elämässäni paljon kaikenlaista. Jos voin auttaa kuuntelijoita omilla mielipiteillä, siitä on apua itsellenikin”, Daly sanoi.

Daly nousi lähes täydellisestä tuntemattomuudesta urheilumaailman tietoisuuteen voittamalla PGA Championshipin vuonna 1991. Hän pääsi kisaan yhdeksänneltä varasijalta, ollen tuolloin 25-vuotias. Poikkeuksellisen pitkillä lyönneillään ihastuttanut Daly saapui kyseisellä viikolla kisapaikalle sen verran myöhään, ettei ehtinyt pelata edes harjoituskierrosta.

”Se oli unelmien täyttymys”, Daly muisteli ensimmäistä major-voittoaan. ”Pystyin siihen lähes vailla minkäänlaista valmistautumista. Ja upeata oli voittaa myös British Open (1995) sellaisena maalaisjunttina, ja collegepusero päällä.”

John Daly osallistuu torstaina Turkissa käynnistyvään Euroopan kiertueen kilpailuun, Turkish Airlines Openiin. Hän starttaa avauskierrokselle kilpailun ensimmäisessä ryhmässä seuranaan Bernd Wiesberger ja Branden Grace.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje