29.9.–6.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

John Daly kuoriutui uudelleen – pojasta on varttumassa isänsä kaltainen kenttien suosikki

Little John Daly on päivänselvästi kaksi major-voittoa saavuttaneen isänsä jäljillä. Kuva: Getty Images

Teini-ikäisellä ”Little Johnilla” on hämmästyttävän paljon yhtäläistä nuoren ”Big Johnin” kanssa.

Monen mielestä John Daly tarjosi uransa huippuvuosina kaikkein viihdyttävintä katseltavaa maailman isoilla kiertueilla. Siksi ei ole yllättävää, että hänen eteväksi pelaajaksi kasvanut 16-vuotias poikansa ”Little John” kerää uteliaita katseita kuin magneetti.

Kiitos sosiaalisen median ja Father-Son Challenge -nimisen isä-poika-kilpailun, lukuisia juniorikilpailuja voittaneen Little Johnin kasvot ja edesottamukset kentillä ovat tulleet suurelle yleisölle tutuiksi.

Jos on tähän asti ollut mahdotonta kuvitella, että joku toinen pystyisi pelaamaan laadukasta golfia John Dalyn kaltaisella svingillä, voidaan nämä puheet nyt unohtaa. Silloin kun omena ei putoa puusta kauas, on lopputulema myös sen mukainen; kaksikon svingit muistuttavat äärimmäisen paljon toisiaan, ja lyönnissä on voimaa kuin pienessä kylässä.

Little Johnin olemuksesta ja eleistä ilmenee lisää isänsä tyylisiä piirteitä ja maneereja. Tästä kertoo muun muassa tapa lähteä kävelemään viheriöllä putin jälkeen kohti reikää, kun pallo ei ole vielä pudonnut kuppiin. Eikä kyseessä olisi värikkäistä housuistaan tunnetun ”Big Johnin” poika, mikäli tämä ei pukeutuisi parikilpailussa amerikanlippushortseihin.

Siinä missä Little John on jo ”merkitty mies”, hänen isänsä ilmestyi valokiilaan nousemalla täydellisestä tuntemattomuudesta vuoden 1991 PGA Championshipin voittajaksi. Daly otti neljä vuotta myöhemmin toisen major-voittonsa Open Championshipissä, ja saavutti neljä muuta ykköstilaa pääkiertueilla ennen siirtymistään yli viisikymppisten tourille.

Big John herätti huomiota myös kilpakenttien todellisena raikulipoikana käyttämällä runsaasti alkoholia ja syytämällä suuria rahasummia uhkapeleihin ja vedonlyöntiin. Sittemmin hän on valinnut rauhallisemman ja seesteisemmän elämäntyylin, ja alkanut ilmiselvästi keskittyä poikaansa ja tämän peliuran tukemiseen.

Dalyt (-20) sijoittuivat viikonvaihteessa Orlandossa käydyssä, PGA Tour Champions -kiertueen kalenterin kuuluvassa Father-Son Challengessa viidennelle tilalle. Videolla Little John upottaa päätöspäivänä kylmän viileästi birdie-putin Ritz-Carlton Golf Clubin kentän 16. reiällä.

Birdie tuli myös toiseksi viimeisellä, ja Dalyt jäivät lopulta playoffista neljän lyönnin päähän. Uusinnassa pisimmän korren vetivät Bernhard ja Jason Langer ennen Team Lehmania ja Team Goosenia.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje