Jenni Kuosalle ja Hanna-Leena Saloselle Euroopan Tourin kortti karsinnoista - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Jenni Kuosalle ja Hanna-Leena Saloselle Euroopan Tourin kortti karsinnoista

Kaisa Ruuttila tavoittelee paikkaa naisten Euroopan Tourille.

Jenni Kuosa oli ET:n karsinnoissa jo kolmatta kertaa. Kaksi suomalaista viidestä sai täyden kortin naisten ET:n karsinnoista, Kaisa Ruuttilakin rajoitetun kortin. Kokonaissaldoa voidaan pitää erinomaisena. 95 pelaajatarta aloitti karsintafinaalin, Pia Koivuranta menetti pelin avauspäivänä hänen laskettuaan heikosti menneen kierroksen lyönnit väärin, tuloksena diskaus. Anna Karin Salmen putosi kolmen kierroksen jälkeen jatkosta. Kaisa Ruuttila kiri mainiosti kahdella viimeisellä ( 70-72), 18:n bogey (par-5) kuitenkin pudotti hänet lyönnillä rajan taakse. Muistaa sopii sekin, että Minea Blomqvist ja Jenni Kuosa saivat 2003 vastaavan rajoitetun pelioikeuden , mutta pääsivät lopulta pelaamaan lähes kaikki kisat. Ruuttilalle ei aivan kaikkia voi luvata mutta melkoisen määrän kuitenkin. Jenni Kuosa oli suomalaisista tasaisin, kaikki tulokset olivat välillä 70-73. Lopputuloksissa Kuosa (-1) oli hienosti kuudes ja kortin uusija. Hanna-Leena Salonen loisti kahdella ensimmäisellä (70-69) johtaen kisaa. Viimeiset olivat vahvaa ylämäkeä, tulokset (74-77) olivat lopulta täyden kortin saaneista yhteenlaskettuina heikoimmat. Karsinnan voiton jakoivat Irlannin Claire Coghlan (-7) ja Englannin Samantha Head joka 33-vuotiaana palaa ET:lle Japanin Tourilta. Euroopan Tourilla tulevat kaudella 2007 pelaamaan säännöllisesti ja täydellä kortilla Riikka Hakkarainen, Ursula Wikström, Jenni Kuosa ja Hanna-Leena Salonen. Minea Blomqvist pelannee muutaman kilpailun, Kaisa Ruuttila niin monta kuin rajoitettu kategoria antaa mahdollisuuksia.

Hanna-Leena Salonen k&#228,rkeen ET:n karsinnoissa

Hanna-Leena Salonen aloitti vahvasti ET:n karsinnat Kuva: Otto PeltomaaEspanjan Aurinkorannikon La Calan kentällä pelattavissa Ladies European Tourin karsinnoissa Hanna-Leena Salonen pelasi toisella kierroksella tuloksen 69, joka on kolme alle PARin. Kokonaistuloksella viisi alle kotkalainen on karsintojen johdossa. ”Ensimmäisen päivän malliin löin palloa todella hyvin. Vaikeudet putin kanssa jatkuivat, taas meni neljä lyhyttä puttia ohi. Onneksi sain uuden vaihteen päälle toiselle puoliskolle ja birkut alkoivat uppoamaan. Huomenna täytyy jotenkin saada isku päälle myös toiselle ysille, jota olen nyt pelannut 3 yli. Sieltä olisi ehkä vieläkin parempi tulos haettavissa”, Hanna-Leena kertoi. CUT on kolmen päivän jälkeen, jolloin 50 parasta ja tasatuloksessa olevat jatkavat kisaa viimeiselle päivälle, jolloin ratkotaan lopullisesti kortit kaudelle 2007. Täyden pelioikeuden tulee saamaan 28 parasta pelaajatarta. Jenni Kuosa pelasi myös toisen kierroksen mainiosti tulokseen 70 ja on nyt selkeästi rajan oikealla puolella. Muut suomalaiset: Jenni Kuosa 73 70 -1 T7. Anna-Karin Salmen 75 74 +5 T39. Kaisa Ruuttila 76 76 +8 T57.

Hanna-Leena Salosella hieno avauskierros LET:n karsinnnoissa

Hanna-Leena Salonen aloitti vahvasti ET:n karsinnat Kuva: Otto PeltomaaHanna-Leena Salosella oli hieno avauskierros LET:n karsintafinaalin avauskierroksella. Salonen oli yhdeksän reiän jälkeen jo neljä alle ja sai yhteistuloksekseen 70 jolla hän on 95:n pelaajan kisassa jaetulla kolmannella tilalla. Amatöörien SM-kultaa toistamiseen kesällä voittanut Salonen on voittanut muutama vuosi sitten myös Telia Tourin kisan Turun Ruissalossa. Euroopan Touriin hän otti esimakua loppukesästä Finnair Mastersissa jossa sijoittui hienosti 23:ksi. Tuolloin toisen kierroksen tulos oli päivän toiseksi paras. Muut suomalaiset ovat keskiviikon jälkeen karsintaviivan ( top-25) alapuolella. Jenni Kuosa teki Salosen tavoin yhden eaglen, mutta birdiet olivat tiukassa ja tulos 73 oikeuttaa sijalukuun 27:s. Anna-Karin Salmenilla oli lyöntejä 75, sijaluku 44:s. Kaisa Ruuttila sai aikaiseksi vain yhden birdien, viidellä bogeylla tulokseksi tuli 76 jolla on 55:s. Vuodesta 2003 Euroopan Touria pelanneelle Pia Koivurannalle päivä oli surullinen. Koivuranta pelasi tuloksen joka oli kuusi tai seitsemän yli parín. Lopulta hän diskasi itse itsensä, sillä Pian kortissa oli kentän yhdeksänneltä reiältä tulokseksi merkitty hänen ja merkkaajan yhdessä laskema seitsemän. Klubitalolla noin 10 minuuttia kierroksen jälkeen Koivuranta havahtui itse laskemaan lyönnnit uudestaan. Summaksi kertyi kahdeksan ja hyvää urheiluhenkeä osoittanut suomalainen asteli kilpailun johdon eteen kertomaan asian josta seuraa ( todellista alemman tuloksen allekirjoittamisesta) automaattisesti diskaus. Vaisun kauden ET:lla pelanneella Koivurannalla on jokatapauksessa rajoitettu pelioikeus jolla päässee halutessaan pelaamaan muutaman kisan.

Euroopan Tourin karsinnoissa viisi suomalaista

Naisten Euroopan Tourin karsintafinalistit tarvitsevat taidon lisäksi myös kestävyyttä ja kykyä lyödä erisuuntaisista rinteistä. Korkeuserot ovat suuria ja tasaisia paikkoja on harvassa. La Calan kentät Espanjan Aurinkorannikolla ovat malliesimerkkejä sellaisista peliareenoista joissa lisäksi tarkkuus on arvossaan. 25 parasta 95:sta pelaajattaresta saa täyden kortin ET:lle, 25 seuraavaa rajoitetun pelioikeuden. Jenni Kuosalla ja Pia Koivurannalla on jo vuoden 2006 pohjilta rajoitettu kortti. He eivät kuitenkaan onnistuneet saamaan täyttä pelioikeutta kauden esitystensä pohjilta, mutta pääsivät suoraan karsintafinaaliin. Hanna-Leena Salonen ja Anna Karin Salmen ahersivat neljä kierrosta Italian esikarsinnoissa joissa Stenna Westerlundin ja Sohvi Härkösen tie nousi pystyyn. Kaisa Ruuttila pääsi myös suoraan finaaliin sijoituttuaan kymmenenneksi Telia Tourin pistelistalla. Ville Kalliala on sparrannut kvintettiä kisan alla. 1-2 täyttä korttia olisi jo hyvä tulos karsinnoista, mahdollisuuksia on varmasti kolmeen, jopa neljään joka ei kyllä minkään todennäköisyyslaskelman mukaan ole todennäköinen. Rajoitettu pelioikeus olisi arvossaan sekin Ruuttilalle, Saloselle sekä Salmenille. -Valmistautumisjakso on mennyt oikein hyvin. Anna Karinia tosin pisti ampiainen käteen mutta kyllä hän on keskiviikkona pelikunnossa. Alkuperäisestä poiketen pelataan yhdeksän reikää Europe Courselta ja yhdeksän North Courselta. Virallinen selitys on se, että vandalistit olisivat tuhonneet joitakin griinejä, jäsenkunta puolestaan on kuiskutellut kentänhoitajan virheistä, kertoo Ville Kalliala tunnelmista. Europe Coursen pelattavat reiät ovat jos mahdollista vieläkin mäkisemmässä maastossa kuin muut, joten fyysinen kestävyys voi nousta tavallista tärkeämmäksi tekijäksi. Kilpailun nimekkäimmät pelaajat ovat Ruotsin Louise Stahle joka valittiin USA:ssa vuoden yliopistopelaajaksi 2005 sekä Samantha Head, voittaja ET:lta vuosituhannen taitteesta ja useita vuosia Japanissa kiertänyt englantilainen. Karsinnat käynnistyvät keskiviikkona ja päättyvät lauantaina.

Naisten Euroopan Tour, karsinnat

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje