Japanin pääministeri: ”Tokion olympialaiset siirtyvät vuodella” - Golfpiste.com

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Japanin pääministeri: ”Tokion olympialaiset siirtyvät vuodella”

Tokion kesäolympialaiset siirretään odotetusti vuoteen 2021. Kuva: Getty Images

Kesäkisojen golfturnaukset olisi pelattu heinä-elokuun vaihteessa.

Japanin pääministeri Shinzo Abe kertoi tiistaina suostuneensa yhteistuumin Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) keulahahmon kanssa ehdotukseen Tokion kesäolympialaisten siirtämisestä yhdellä vuodella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Abe kertoi asiasta toimittajille oltuaan ensin puhelinyhteydessä KOK:n puheenjohtajaan Thomas Bachiin. Ratkaisun taustalla on laajalle levinneen koronaviruspandemian aiheuttamat huolet.

”Ehdotin olympialaisten siirtämistä ja hän oli sataprosenttisesti samaa mieltä”, Abe tiivisti Bachin kanssa käymänsä puhelinkeskustelun sisällön.

Tokio oli ennättänyt kesäkisojen valmisteluiden kanssa jo loppusuoralle, kun pandemia alkoi saada maailmanlaajuista jalansijaa. Abe kertoi aiemmin, että kisojen siirto on väistämätöntä, mikäli niitä ei voida järjestää täydessä laajuudessaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Tokion olympialaisten oli määrä alkaa 24. heinäkuuta. Päätös siirtämisestä tuli pian sen jälkeen, kun useat maat olivat vaatineet kisojen lykkäämistä tai varoittaneet jättäytymisestään niiden ulkopuolelle.

Virallista päätöstä kisojen siirtämisestä vielä odotellaan. Kansainvälisten uutistoimistojen mukaan KOK:n hallitus kokoontuu keskustelemaan aiheesta tiistai-iltana.

Kesäkisojen miesten golfturnaus oli määrä pelata 30.7.−2.8. ja naisten kilpailu 5.–8.8.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje