29.9.–6.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Golfpiste palaa Golf Digest -perheeseen – kansainväliset huippusisällöt suomalaisten saataville

Golf Digestin päätyminen mediajätti Discoveryn omistukseen tekee yhteistyöstä erityisen mielenkiintoisen.

Golfpiste ja Golf Digest ovat solmineet uuden, vuoden 2020 alusta alkavan lisenssisopimuksen. Golfpiste saa Suomessa yksinoikeudella käyttöönsä Yhdysvaltain Golf Digestin tuottamat sisällöt sekä oikeuden Golf Digest Finland -nimen käyttöön.

Otavamedia Oy:n omistama Golfpiste liittyy samalla takaisin osaksi maailman suurinta golfmediaperhettä ja kansainvälistä Golf Digest -verkostoa. Golf Digestilla on maailmanlaajuisesti 25 lisenssikumppania kaikissa maanosissa.

Golfpiste oli Golf Digestin kumppanina aiemmin vuosina 2007–2018. Golf Digestin uusien omistusjärjestelyjen vuoksi vuosi 2019 on ollut yhteistyössä välivuosi.

Golf Digestin aiemmin omistanut mediayhtiö Conde Nast päätti viime vuonna luopua lukuisista lehtinimikkeistään Golf Digest mukaan lukien. Golf Digestin myyntineuvottelut kestivät kuitenkin Golfpisteen kannalta liian pitkään, eikä niitä ehditty viedä maaliin Otavamedian ja Suomen Golfliiton edellisen sopimuskauden puitteissa.

”Seuraavina kuukausina yhtiöllämme on edessään uusia, hienoja asioita niin painetussa mediassa, digitaalisissa kanavissa kuin videotuotannoissakin.”

Lopulta viime toukokuussa Conde Nast myi Golf Digestin mediajätti Discoverylle, joka rakentaa nyt määrätietoisesti maailman johtavaa golfmediakokonaisuutta. Kesällä 2018 Discovery solmi peräti 12-vuotisen Yhdysvaltojen ulkopuolisia tv-oikeuksia koskevan sopimuksen PGA Tourin kanssa. Yhtiö on tehnyt sopimukset myös European Tourin, Ladies European Tourin sekä Masters-turnauksen kanssa. Uutta, keskeistä roolia Discoveryn golfmediakokonaisuudessa näyttelee vuoden 2019 tammikuussa käynnistynyt ja 220 markkina-alueelle laajentuva suoratoistopalvelu GolfTV.

”Kiva palata kotiin. Digest-verkosto on golfmedian maailmassa ainutlaatuinen, kuin suuri perhe. Vastaavaa kansainvälisen media-alan ja golfosaamisen yhdistelmää ei muista golfmedioista maailmassa löydy. Golf Digestin uusi omistajataho Discovery tekee yhteistyöstä tällä kertaa erityisen mielenkiintoisen”, Golfpisteen liiketoimintajohtaja Sami Markkanen sanoo.

”Olemme todella tyytyväisiä, että uusi yhteistyö pitkäaikaisen kumppanimme Golfpisteen kanssa tuo Golf Digestin takaisin Suomeen, joka on kansainvälisesti yksi innovatiivisimmista golfmarkkinoista. Seuraavina kuukausina yhtiöllämme on edessään uusia, hienoja asioita niin painetussa mediassa, digitaalisissa kanavissa kuin videotuotannoissakin”, lupaa Golf Digestin pitkäaikainen päätoimittaja ja Discovery Golfin strategia- ja sisältöjohtaja Jerry Tarde.

Golf Digest -sisällöt tulevat ensi vuoden alusta alkaen näkymään erityisesti Golfpisteen digitaalisissa kanavissa. Golf Digest -lehden parhaita sisältöjä julkaistaan myös Golflehdessä, kuten tehtiin jo Golfpisteen ja Golfliiton edellisellä Golflehteä koskevalla sopimuskaudella 2014–2018.

”Golf Digestin osaaminen erityisesti opetus- ja välinepuolella sekä pitkien feature-juttujen ja vaativien henkilökuvien tekemisessä on tasokkainta, mitä golfmedialla on tarjota. Uusi yhteistyö avaa monia ovia ja antaa meille mahdollisuuden keskittyä entistä tehokkaammin sisällöntuotantoon, jossa oma toimituksemme on vahvimmillaan”, Golfpisteen päätoimittaja Jere Jaakkola sanoo.

”Golf Digest -yhteistyön lisäksi vireillä on muitakin uusia, mielenkiintoisia sisältöjä. Vuoteen 2020 lähdemme joulutauon jälkeen vahvemmista lähtökohdista kuin koskaan aiemmin”, Jaakkola jatkaa.

Yhdysvaltain Golf Digest on 4,8 miljoonalla lukijallaan maailman suurin golfjulkaisu. Myös sen verkkosisällöt tavoittavat kuukausittain 4,8 miljoonaa silmäparia, ja Golf Digestin videosisällöillä on kuukausittain yli 60 miljoonaa katselukertaa. Golf Digestin lisenssiverkosto ulottuu Australiasta Irlantiin ja Japanista Etelä-Afrikkaan kattaen suurimman osan maailman tärkeimmistä golfmarkkinoista.

Golfpiste.com on yli 100 000 kuukausittaisella kävijällään Suomen suurin golfsivusto. Niin ikään yli 100 000 lukijaa tavoittava Golflehti, Golfpisteen tuottama Suomen Golfliiton jäsenjulkaisu, on puolestaan Suomen suurin urheilu- ja liikuntalehti.

Lue seuraavaksi: PGA Tourille 12 vuoden ja 2 miljardin euron jättimäinen tv-diili

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (9 kpl)

 • golftintti says:

  Tehkääpä nyt ihan uusi päätös, että Golflehti ei ole pakollinen Golfliiton jäsenille. En halua, että golfseurani joutuu maksamaan lehdestäni, jonka heitän saman tien keräykseen sitä edes avaamatta – maksamme oikeasti kolmesta lehdestä, aivan naurettavaa. GoGolfin lehti on parempi ja mielenkiintoisempi. Sitä paitsi ’kansainvälinen sisältö’ löytyy googlesta paljon ennen lehden ilmestymistä, jos siitä on kiinnostunut ja asiat ovat lisäksi ajan tasalla.

 • Gripper says:

  Kotimainen sisältökin ko. lehdessä pääsääntöisesti toistoa tai vanhentunutta.

 • glupp says:

  Minä taas tykkään lukea nimenomaan lehdestä jutut. Tulosuutiset ja suomalaisten kilpapelaajien seuraaminen on nettihommia, mutta taustoittavat ja pidemmät artikkelien suhteen paljon miellyttävämpi käyttöliittymä on lehdessä.

 • jlaakso says:

  Minusta lehti on hyvä, niin sisällöltään kuin ulkoasultaan. Mutta näin printtimedian kuolonkorinan aikoina, jättäisin turhan luonnonvarojen tuhlaamisen ja kustannuskomponentit pois ja siirtyisin puhtaasti digitaaliseen julkaisuun.

 • Bryson says:

  Mulle tuli Golf Digest USAssa jonkun naurettavan halvan tarjouksen takia. Selailun muutaman ekan lehden ja sitten ne jäivät lukematta mielenkiinnottoman sisällön takia. Ihmettelen miten Suomessa toisen käden julkaisijana saataisiin mielenkiintoisempi kuin alkuperäinen. Kaiken lisäksi se on kuitenkin hyvin Helsinki keskeinen. Se ei kiinnosta tipan tippaa.

 • Uno says:

  Minusta olisi järkevää, että puolet lehden kustannuksista palautetaan jäsenelle, joka ei tilaa lehteä. Tämä toinen puoli tasan seuran ja liiton välille. Palautus olidi pieni, mutta parantaisi vähän markkinataloutta.

 • onejp says:

  Kiitos jo etukäteen!
  Kaipaamiani välinekirjoituksia toivon mukaan nyt sitten tulossa.
  Ja kiitos, otan lehteni mielummin edelleen painettuna. Ymmärrän kyllä digitaalisuuden puolesta liputtavia ja soisin heille toki oikeuden jättää painettu versio väliin. Tuon toteuttaminen ei varmasti vaadi suurta ponnustusta osoitteiston hallinnassa.

 • golftintti says:

  Parasta olisi, että kotiseuransa jäseneksi ilmoittautuva kertoo haluaako lehden vai ei ja jos haluaa, onko se digiversio vai paperinen. Jos ei halua, liitto ei ota jäsenmaksusta euroakaan lehden toimittamiseen.
  Muun kuin kotiseuran jäsenen ei tarvitse ko. asiaa ilmoittaa, heille ei lehti kuulu missään muodossa, eikä heidän jäsenmaksustaan myöskään oteta lehtimaksua liitolle.
  Näin saadaan Otavamedia ja Golflehti elämään niillä rahoilla, jotka oikeasti sen tilaavat haluavat siitä maksaa. Jos levikki tämän jälkeen on oikeasti vielä suurin muihin lajilehtiin verrattuna, voidaan sitä hehkuttaa rehellisesti, näinhän ei nyt ole asia!

 • Jusa1st says:

  Toivottavasti Jere,Sami ja Tarmio P yms. pääsevät edelleenkin aika-ajoin golfmatkailemaan työnpuolesta, vaikka tehokkuuttakin (kustannukset) varmaan muutoksella haetaan. Olen kuitenkin skeptinen kosksa jenkkilän feature jutut ei paljoa lämmitä. Ovat vain halpistuotantoa robotikäännöksineen. Houkuttelevan sisällön tuottaminen on haasteellista mutta toivon että edellä mainitut ja nykyiset toimittajat näkyvät jatkossakin lehdentuotannossa.