18.–26.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Kierrosmäärät Ruotsissa hurjassa kasvussa – parhaina päivinä lähes 90 000 kierrosta

Kausi 2020 on ollut Ruotsin golfissa ennätyksellinen. Edellisvuoteen verrattuna kierrosmäärissä on elokuun alkuun mennessä jopa kolmanneksen lisäys.

Ruotsin golfliitolla oli alkuviikosta hyviä uutisia golfyhteisölle. Golfseurojen yhteenlaskettu jäsenmäärä on ylittänyt puolen miljoonan rajan ensimmäisen kerran kymmeneen vuoteen. Kierroksia on elokuun alkuun mennessä pelattu enemmän kuin koskaan.

Selittäviä tekijöitä löydetään kolme. Koronapandemia on ensinnäkin saanut ihmiset hankkiutumaan ulkoilmaan turvalliseksi koetun aktiviteetin pariin. Toiseksi varhainen kevät sai pelaajat varhain liikkeelle. Viimeinen silaus myönteiselle kehitykselle on saatu kesäkauden hyvästä säästä.

Tammikuun ensimmäisen päivän ja elokuun toisen päivän välisenä aikana kierroksia on pelattu kaiken kaikkiaan runsaat seitsemän miljoonaa. Näistä 4,94 jäsenten toimesta ja 1,85 miljoonaa vieraiden. Jonkin verran kierroksia on jäänyt identifioimatta.

Ero kauteen 2019 verrattuna on jopa hämmästyttävän suuri. Tänä vuonna kierrosvarauksia on kertynyt peräti reilut 1,75 miljoonaa enemmän. Prosenteissa se on komeat 33. Harjoituskierroksia on pelattu 49 % edellisvuotta enemmän, mutta kilpailukierroksia vastaavasti 51 % vähemmän. Onko kilpailutapahtumien mahdollista ruuhkaa haluttu välttää koronatartunnan pelossa? Kenties kilpailujakin on ollut vähemmän.

Kierrosmäärät Ruotsissa ovat kasvaneet yli 55 % vuodesta 2016.

Huippu saavutettiin heinäkuun 22. päivänä, jolloin kierroksia pelattiin lähes 88 000 yhden päivän aikana. Se on uusi ennätys. Vilkkaita päiviä on ollut niin paljon, että kaikkien aikojen top 10 täyttyy tämän vuoden peleillä.

Golfyhteisö on kauden aikana kasvanut myös mittavalla määrällä uusia harrastajia ja paluumuuttajia. Uusia jäseniä viime vuoteen verrattuna on yli 77 000. Huomionarvosta on se, että uusien jäsenten keski-ikä on 35 vuotta, kun se koko jäsenkunnassa on 49 vuotta.

Suomen Golfliitto ja monet kenttäyhteisöt ovat keväästä alkaen välittäneet saman kaltaisia viestejä. Liiton jäsenseurojen jäsenkehityksestä ja pelattujen kierrosten määrästä saadaan tarkempaa tietoa syksyn ja loppuvuoden kuluessa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje