23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Golf Centerin fittauskontti tuo mailamitoitukseen pelinomaiset olosuhteet

Fitting Lab Boxiin mahtuu kaikki tarvittava mailamitoitukseen.

Ulkona ja ruoholla tehtävät mitoitukset ovat nyt golfareiden saavutettavissa.

Mailamitoitus on ollut jo vuosien ajan merkittävä osa välinemyyjien palvelukonseptia. Kovassa kilpailussa pelkkä mitoitus ei tahdo enää riittää vaan on keksittävä asioita, joilla erottua muista. Golf Center lähti tänä kesänä kokeilemaan mailojen fittausta Löfkullan rangella Espoossa uudella palvelullaan.

Fittaus tapahtuu ulkona ja ruoholla, eli niin lähellä niitä olosuhteita, joissa golfia pelataan. Aikaisemmin ulos on päässyt toki lyömään Golf Centerin Tapiola Golfin lyöntistudioista, mutta sielläkin lyöminen tapahtuu matolta. Löfkullan rangen päätyyn luodun ”ulkostudion” muodostavat merikontti ja Trackman-simulaattori. Kontti on tuunattu golfpajaksi ja sieltä löytyy testattavaksi samojen merkkien mailat, mitä Golf Centerillä on myymälöissäänkin.

”Olen nähnyt konteista rakennettavan vaikka minkälaista, ja olen tykännyt siitä mallista ja ajatuksesta. Siitä tuli idea, että miten sitä saisi hyödynnettyä golfiin. Pari vuotta tätä itse asiassa mietittiin ja nyt tuli sitten hetki sen toteutukselle”, sanoo Golf Centerin myyntijohtaja Vesa Tikkanen.

Ensimmäinen kontti on tämän kauden ajan syyskuun puoliväliin asti siis Löfkullassa. Jatkossa tarkoituksena olisi, että kontteja löytyisi muualtakin päin Suomea.

”Meidän myymälöihimme tulee pelaajia ihan joka puolelta Suomea mailamitoitukseen. Tällainen kontti olisi helppo tuoda lähemmäs golfareita eri maakuntiin. Nyt näemme, että miten tämä toimii käytännössä ja mitä vaatii laittaa kontti pystyyn”, Tikkanen kertoo.

”Toistaiseksi emme ole vielä ottaneet kenttiin yhteyttä, mutta nyt se on helpompi tehdä, kun pystymme esimerkiksi kuvittamaan tätä tarinaa. Ja ehkä kentillä on helpompi lähestyä myös meitä, kun he näkevät millainen palvelu on kysymyksessä.”

Vesa Tikkaselle fittauskontin rakentaminen on ollut hänen ”lempilapsensa”.

Maailmalla vallitsevasta tilanteesta johtuen kontteja ei ole saatavilla heti tuosta vain. Tähän ongelmaan Tikkanenkin törmäsi, mutta sai lopulta hoidettua kontin tuunattavaksi. Konttistudion suurin kustannuserä tulisi elektroniikasta, mutta Golf Centerillä oli jo valmiiksi yksi ylimääräinen Trackman, jota he pystyivät hyödyntämään. Testimaailman tarvittavat mailat on saatu sovittua hyvässä yhteisymmärryksessä maahantuojien kanssa.

”Ainahan uhkakuva liittyy sitten siihen, että miten ihmiset tiedostavat ja löytävät uuden palvelun. Kaikki eivät välttämättä seuraa sosiaalista mediaa, jossa mekin olemme aktiivisia.”

Fittauskontin parhaat puolet liittyvät juuri siihen, että lyöminen on mahdollista ulkona ja ruoholla. Esimerkiksi wedgejen mitoitus on tällaisissa olosuhteissa huomattavasi parempaa ja mukavampaa asiakkaan näkökulmasta verrattuna sisätiloihin. Wedgejä voi testata Trackmanin lisäksi bunkkerissa ja chippigriinillä, joten kokonaiskuvan muodostaminen jostain mailasta on helpompi tehdä.

Tikkanen ei pidä mahdottomana sitäkään, että jossain olisi kaksi konttia vierekkäin, jolloin on jo aika näppärästi rakennettu hyvän pro shopin tasoinen myymälä mailamitoituksen yhteyteen. Kuten konttistudio osoittaa, niin Golf Center haluaa olla vahva tekijä fittausmarkkinoilla.

”Fittauksen kautta meillä menee varmaan 70 prosenttia mailoista. Se on se meidän timanttituote ja olemme hyviä siinä”, Tikkanen sanoo.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

    Golf-Mörtsjöön says:

    Eikös tän kontin pitäny tulla jo viime kesäksi mutta jäi jumiin sen evergreen fiaskon takia siellä Suezilla? Noh, parempi myöhään kuin ei milloinkaan, mutta sanoisin että pitäis suomalaisenkin osaamisen riittää tämmösten fittauskeskusten tekoon, ettei tarvi aasiasta konttina tilata. Trackmanin oston ulkomailta ymmärrän, mutta kaikkeen muuhun on meilläkin osaaminen. Ja melkeinpä trackmaniinnkin jos laitetaan saloran tv-tehtaat uudestaan pyörimään ja siihen joku insinööri suunnittelee vaan tutkan, joka näkee spinnit ja kulmat