25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Gant Openissa uusinnan jälkeen ruotsalaisvoittaja

Thomas Sundström metsästä kauden neljättä voittoaan Ruissalosta

Vasemmalta oikealle paras suomalainen Ossi Mikkola, viidenneksi sijoittunut Janne Kaske, kisan kakkonen Per Barth, kolmatta sijaa jakanut Tony Edlund ja voittaja Anders Sjöstrand sekä Lars Lönnqvist Gantilta. Kuva:Tertti PietiläUusinnasta voittajaksi selvisi ruotsalainen Anders Sjöstrand, joka kukisti uusinnassa Per Barthin. Sjöstarnd kuittasi voitostaan 110 000 ruotsin kruunua, eli rapiat 10 000 euroa. Mikä tärkeämpää, hän nappasi voitollaan 88 000 pistettä Sas Masters Tourilla. Pistesaaliillaan hän siirtyy kiertueen order of meritin kärkeen. Parhaaksi suomalaiseksi seuloutui sunnuntaina amatööri Ossi Mikkola. Mikkola pelasi tänään taianomaisen kierroksen 63, joka oli selvästi päivän paras. Mikkola teki kierroksellaan kuusi birdietä ja yhden eaglen. Mikkola nousi tuloslistalla yhteistulokseen seitsemän alle ja oli lopulta jaetulla kolmannella sijalla Tony Edlundin kanssa. – Kierroksella upposivat tänää vähän pidemmätkin putit. Ainoastaan kaksi metrin mittaista birkkuputtia lipsahti ohi. Muuten meillä oli caddien kanssa lähes täydellinen päivä. Kierroksen jälkeen fiilis oli fantastinen. Ei voinut muuta kuin hymyillä, kun katsojat ja pelikaverit onnittelivat. Oli kierros kuitenkin kisan, ja elämäni paras ja nosti minut ihan bodiumille asti, Mikkola kertoi kierroksensa jälkeen. Perässään Mikkolalla olivat Janne Kaske ja ruotsalainen Joakim Rask, jotka jakoivat viidettä sijaa. Ennen viikonlopun kisaa kiertueen kokonaistilannetta johti Rask. Hän saa viidennesstä sijastaa reilut 22 000 pistettä, jolla tippuu listauksen toiseksi. Paras suomalainen rankkauksessa on Thomas Sundström, joka on listalla 16. sijalla. Ossi Mikkola nousi hyvän loppukirinsä ansioista 17. sijalle. Kisan parhaat suomalaiset olivat molemmat amatöörejä, joten rahashekkejä he eivät saaneet kotiinviemisiksi. Kisan jälkeen neljä parasta pelaajaa kokonaisrankingissa sai paikan Barsebäckissä, Ruotsissa pelattavaan Sas Mastersiin. Joukossa ei ollut suomalaisia.

Sade keskeytti pelin Gant Openissa

Janne Kaske hakee amatöörinä voittoa ammattilaisten joukossa. Kuva Juha Törmälä.Turussa pelattavan kisan toisen kierroksen keskeytti lauantaina rankkasade. Peli jatkuu huomenaamulla kello 07.00. Kolmas kierros alkaa aikaisintaan kello 09.30. Osa pelaajista ehti pelata toisen kierroksensa lauantaina jo loppuun. Kisaa johtaa tässä vaiheessa ruotsalainen Anders Sjöstrand. Toisena on Pär Nilsson. Paras suomalainen on amatööri Janne Kaske, joka on yhteistuloksessa viisi alle parin kahden kierroksen jälkeen. Johtajasta hän on jäljessä neljä lyöntiä. Kasken kierros oli yksi päivän parhaita. Hän teki kuusi birdietä ja yhden bogin. Eilisen jälkeen turnausta johtanut Matthew Bliss romahti toisena päivänä ja tippui tulosluettelossa jaetulle 19. sijalle. Hän teki kierroksellaan neljä bogia, eikä onnistunut tekemään ainuttakaan birdietä. Muista suomalaisista hyvissä asemissa ovat Joachim Altonen, Thomas Sundström, Jonas Haglund ja Erik Stenman. Joachim Altonen oli eilisen paras ja on lauantain jälkeen jaetulla neljännella paikalla. Sundström ja Haglund pelasivat kierroksensa neljä alle parin, ja jakavat kuudetta sijaa.

Suomalaiset vieraskoreita Turussa

Kalle Samooja pelaa kotikentällään tänä viikonloppuna Turussa. Ensimmäisen päivän jälkeen hän jakaa 36:netta sijaa.Turussa kisaa johtaa Matthew Bliss, joka pelasi ensimmäisen kierroksensa neljä alle parin. Lyönnin päässä on Anders Sjöstrand ja kahden lyönnin päässä liuta pelaajia, joukossa suomalainen Joachim Altonen. Suomalaisina ennakkosuosikkeina kisaan lähteneet Joonas Granberg ja Thomas Sundström jakavat ensimmäisen kierroksen jälkeen 19:ttä sijaa. He pelasivat kierroksensa yksi yli parin. Granberg pelaa Turussa kotikentällään ja Sundström on pelannut koko kauden mainiosti. PGA:n mestaruus ja Nordic Leaguen rankingin seitsemäs sija esimerkkeinä. Sundström osui mainiosti 11 väylään 13 mahdollisesta. Kotikentällään pelaa myös Kalle Samooja, joka pelasi ensimmäisenä päivänä kierroksensa kaksi yli parin on jaetulla 36. sijalla. Pelaajilla ja järjestäjillä on huomennakin pitkä päivä, sillä lähtöaikoja on 07.00-16.00. Viimeiset pelaajat tulevat klubille siis vasta kahdeksan jälkeen.

Gant Openissa jaossa paljon rahaa sek&#228, paikkoja ET:n ja CT:n kisoihin

Aura Golf Turusta on järjestänyt koko historiansa ajan varsin paljon merkittäviä kisoja, amatöörien EM-kisat vuonna 1994 olivat suurimmat, samalle tasolle, ehkä ylikin nousee SAS Masters TOurin suurin kisa, perjantaista sunnuntaihin käytävä Gant Open joka pelataan jo 25:n kerran Ruissalossa. Entisestä klubikisasta on kasvanut 156 pelaajan ammattilaiskisa jossa skandinaavipelaajat ottavat totisesti yhteen. Potissa on 550.000 kruunua, voittaja vie siitä viidesosan ja mikäli hän on ammattilainen pääsee myös mukaan Challenge Tourin kisaan Vanajanlinnaan elokuussa. SAS Masters Tourilla kisa on kauden seitsemäs, sunnutain jälkeisen pistetilanteen perusteella rankingin neljä ensimmäistä saa paikan ET:n kisaan Barsebäckiin ( SAS Masters) . Suomalaisilla ei valitettavasti ole tässä sarjassa toiveita, Janne Mommo on listan 39:s ja ilman mahdollisuuksia nousussa neljän joukkoon. Tourin parhaat varsinkin Ruotsista ovat matkustaneet Turkuun jossa tullaan pelaamaan pitkää, vetistä ja viheriöiden osalta pehmeää kenttää. Viimevuotista voittoa puolustaa Jens Dantorp, nimekkäitä vieraita ovat Tourin litaa ylivoimaisesti johtava konkari Joakim Rask , Mattias Eliasson sekä Oscar Henningsson. <b>Rask on pelannut useasti menestyksekkäästi Suomessa, kaudella 2008 hän lähti Challenge Tourin kisassa Lohjalla päätöspäivään kärkiryhmässä. Sade ja tuuli olivat pelaajien kiusana pro-am päivänä, ennuste ei ole kovin hyvä myöskään kisapäiville. Kotimaisista pelaajista voi suosikkien listalle nostaa ainakin kuusi nimeä. Kolme kisaa voittanut <b>Thomas Sundström</b> kantaa ykköstoivon viittaa, voittoja ovat kuluvalla kaudella Suomessa maistelleet myös <b>Toni Karjalainen, Jonas Haglund</b> sekä <b>Tuomas Pollari</b>. Ranskan amatöörimestari <b>Kalle Samooja</b> pelaa kotikentällään, samoin Ruotsin CT-kisassa 14:ksi sijoittunut <b>Joonas Granberg</b>. Thomas Sundström on suomalaisista ylivoimaisesti parhaissa asemissa Nordic Leaguen pisteissä, seitsemäntenä. Kauden päätteeksi viisi parasta saa kunnon kategorian Challenge Tourilla ja välttää samalla ET:n ensimmäiset esikarsinnat. Sundström voi pelata ilman paineita myös Vananlinnan kisaa silmälläpitäen.PGA:n mestaruus varmisti hänelle paikan kentälle jossa ”Tumppi” voitti vuonna 2007 Finnish Openin. Kaksi ensimmäistä päivää ovat pelaajille ja järjestäjille olosuhteidenkin vuoksi varsin pitkiä. Ensimmäiset startit ovat klo 7.00, viimeiset klo 16.00.  <span class=

Gant Open

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje