European Tour sulki lennolla häiriköineen Thorbjørn Olesenin kilpailuistaan - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

European Tour sulki lennolla häiriköineen Thorbjørn Olesenin kilpailuistaan

Thorbjørn Olesenin kisapettymys purkautui Lontoon-lennolla ikävällä tavalla. Kuva: Getty Images

Osapuolilta odotetaan enemmän valaisua tapahtumista ja niiden seurauksista, kun Ryder Cup -pelaajan asiaa on käsitelty oikeussalissa.

European Tour on reagoinut viime viikolla Nashvillestä Lontooseen matkalla olleessa koneessa häiriköineen Thorbjørn Olesenin käytökseen. Kiertueen tiedottaja kertoi Englannin TV2 Sport -kanavan lähetyksessä, että se on evännyt pelaajan osallistumisen turnauksiinsa, kunnes käräjäoikeuden päätös on selvillä.

”Koska asia on keskeneräinen, meillä ei ole tässä vaiheessa enemmän kommentoitavaa”, tiedottaja kertoi.

Tapausta on määrä käsitellä lontoolaisessa oikeusistuimessa keskiviikkona 21. elokuuta.

Tanskan suurinta golftähteä Olesenia syytetään ainakin seksuaalisesta ahdistelusta, virtsaamisesta lentokoneen käytävälle, epäkunnioittavasta käytöksestä muita matkustajia ja henkilökuntaa kohtaan sekä juopumuksesta lentokoneessa.

Lontoossa asuvan Olesenin kanssa matkustanut Ian Poulter oli alkuun yrittänyt rauhoitella kollegaansa, mutta kävi sittemmin nukkumaan. Koko tapahtumasarja valkeni englantilaiselle vasta kun Heathrow’n lentoasemalla vastassa ollut poliisi pidätti Olesenin.

Tapahtumilla on luonnollisesti ollut paljon silminnäkijöitä.

”Se oli järkyttävää käytöstä. Tällaista voisi kai sattua halpayhtiön lennoilla, mutta ei sentään British Airwaysin ykkösluokassa”, eräs matkustaja kertoi The Sun -lehdessä olleen uutisen mukaan.

Pelaajat olivat palamassa Tennesseestä Lontooseen oltuaan kilpailemassa WGC-sarjan turnauksessa. Olesen oli kisassa kolmen kierroksen jälkeen kiinni kovassa sijoituksessa, mutta päätöspäivän epäonnistuminen pudotti hänet sijalle 27.

”Aion pitää nyt hieman vapaata ja harjoitella saadakseni pelin kunnolla raiteilleen”, pettynyt Olesen twiittasi turnauksen jälkeen.

Viime syksynä Euroopan voittoisassa Ryder Cup -joukkueessa pelanneen Olesenin lakimies Paul Morris kertoi alkuviikolla julkaistussa tiedotteessa, että pelaaja on parhaansa mukaan auttanut poliisia jutun tutkinnassa, mutta ei ollut halukas kommentoimaan tapauksesta enempää.

Maailmanlistalla 64:ntenä oleva Thorbjørn Olesen, 29, on parhaillaan Euroopan kiertueen Race to Dubai -listalla sijalla 60.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje