28.7.–4.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][7]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

European Tour keskeytti lähes vuoden pannassa olleen Thorbjørn Olesenin hyllytyksen

Thorbjørn Olesen nähtäneen seuraavan kerran ET:n kilpailussa kolmen viikon kuluttua. Kuva: Getty Images

Lennolla häiriköineen Olesenin oikeudenkäyntiä lykättiin pitkälle ensi vuoteen.

European Tour ilmoitti torstaina, että Thorbjørn Olesen on jälleen vapaa osallistumaan kiertueen turnauksiin. Päätöksen taustalla on ilmoitus Olesenin oikeudenkäynnin siirtymisestä ensi vuoden joulukuuhun.

Tämä tarkoittaa sitä, että tanskalainen voi kilpailla heinäkuun loppupuolella Newcastlen lähistöllä pelattavassa British Masters -turnauksessa.

Viisinkertaisen ET-voittajan hyllytys alkoi viime vuoden elokuussa viikkoa aiemmin lennolla sattuneiden tapahtumien vuoksi. Hänet pidätettiin Lontoossa Heathrown lentokentällä 29. heinäkuuta oltuaan palaamassa Memphisissä pelatusta World Golf Championships -sarjan kilpailusta kotiin.

Vahvasti juopuneen Olesenin väitettiin useiden silminnäkijöiden mukaan häiriköineen koneessa, muun muassa loukaten joidenkin lennolla olleiden henkilöiden koskemattomuutta. Hän on kiistänyt kolme kohtaa käsittävän syytekokonaisuuden.

European Tour ja Olesen päätyivät alun perin yhteisymmärrykseen, ettei pelaajan ole sopivaa osallistua kiertueen tapahtumiin niin kauan kuin jutun käsittely on kesken. Hyllytyksen oli määrä jatkua ainakin 11. päivään toukokuuta, jolloin juttua oli tarkoitus puida oikeudessa. Istuntopäivä peruttiin koronapandemian vuoksi, ja lopulta käsittelyä lykättiin lähes 1,5 vuoden päähän.

ET katsoi, että hyllytyksen jatkaminen olisi ollut Olesenin, 30, kannalta kohtuutonta, sillä se olisi tullut kestämään näistä lähtökohdista lähes 2,5 vuotta. Kiertue tiedotti, että Olesenin hyllytystä arvioidaan uudelleen oikeudenkäynnin jälkeen.

”Olen kiitollinen, että voin jatkaa uraani, vaikka jutun käsittely on kesken. Koska tapaus on keskeneräinen, en halua kommentoida sitä millään tavalla. Olen erittäin surullinen tapahtuneesta, ja haluan pyytää anteeksi kaikilta tanskalaisilta, jotka ovat tukeneet uraani monta vuotta”, Olesen sanoi.

”En ole liiemmin pelannut golfia vuoteen. Marraskuussa pelasin viikon verran Espanjassa, ja nyt nämä pari viimeistä viikkoa. Siinä kaikki.”

Olesen osallistui viime viikolla Himmerland Golf Klubilla Danish PGA Championship -kilpailuun, missä hän sijoittui seitsemänneksi. Turnauksessa oli mukana vain tanskalaisia pelaajia, eikä se kuulunut Nordic Liigan ohjelmaan. Hän oli hyllytyksensä alla maailmanlistalla 62:ntena, mutta on nyt pudonnut sijalle 166.

European Tour jatkuu ensi viikolla neljän kuukauden tauon jälkeen Itävallassa kahdella peräkkäisellä ET:n ja Challenge Tourin yhteiskilpailulla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje