19.9.–26.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][14]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Donald Trumpille vaaditaan maahantulokieltoa Briteissä

Donald Trump. Kuva: Getty Images

Yhdysvaltojen presidentiksi pyrkivä bisnespohatta Donald Trump on herättänyt viime kuukausina pahaa verta lukuisilla lausunnoillaan ja ahdasmielisillä ajatuksillaan.

Islamofobiset puheet suututtivat jo mm. Muhammad Alin, joka otti lujasti kantaa Trumpin puheisiin ja siihen, että hän käyttää muslimivastaisuuttaan oman agendansa pönkittämiseen.

Trump on iso tekijä myös golfalalla. Kun Trump rakensi Skotlantiin uuttaa Trump International Golf Links -kenttää maan koillisosaan, hän käytti kovia otteita hankkiakseen maa-alueet haltuunsa. Samalla hän suututti alueen ihmisiä laajalti.

Trump omistaa myös maineikkaan Turnberryn kentän. Maillaan mies ei voi vierailla, jos aloite maahantulokiellosta menisi läpi.

Mielenkiintoinen nyanssi asiassa on myös se, että Trump omistaa 17 golfkenttää ympäri maailmaa. Islaminuskoiseen Dubaihin on valmistumassa uusi kenttä ja toinen on suunnitteilla. Dubain päästä on kuitenkin ilmoitettu, että raha ratkaisee – yhteistyö säilyy hyvänä Trumpin vihapuheista ja henkilökohtaisista mielipiteistä huolimatta.

Britit ovat reagoineet Trumpin persoonaan ja kannanottoihin paljon jyrkemmin jo aikaisemmin, mutta eilen keskiviikkona vastareaktio ylsi uusiin mittasuhteisiin.

Torstaiaamuun mennessä yli 390 000 brittiä on allekirjoittanut sähköisen kansalaisaloitteen, jossa vaadittiin miehelle maahantulokieltoa britteihin.

Pahennusta on herättänyt myös Trumpin väite siitä, että Lontoossa tietyillä muslimivaltaisilla alueilla ei enää olisi turvallista liikkua.

Kansalaisaloite sai alkunsa siitä, että Trump esitti muslimeille maahantulokieltoa Yhdysvaltoihin. Pelkästä mielenilmauksesta ei ole kyse, sillä Britannian parlamentin alahuoneen on otettava aloite käsittelyyn, koska allekirjoituksia on yli 100 000. Sen jälkeen maan hallituksen on annettava asiaan kirjallinen vastaus.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (6 kpl)