CaddieOn markkinoille vasta golfkauden lopulla - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

CaddieOn markkinoille vasta golfkauden lopulla

CaddieOn rekisteröi ja tallettaa pelaajan lyönnit mailakohtaisesti rannekkeen ja mailoihin ruuvattavien tunnistenastojen avulla.

Pelaajan golfkierroksesta automaattisesti kirjaa pitävän ja GPS-pohjaisen etäisyysmittarin tarjoavan kotimaisen CaddieOn-järjestelmän piti tulla markkinoille alun perin kesäkuussa.

Alihankkijan toimitusvaikeudet järjestelmän oleellisimman osan, tietojen keräyksen tekevän rannekkeen osien osalta on kuitenkin viivästyttänyt CaddieOnin julkaisua. Tämän hetken arvion mukaan tuote saadaan markkinoille syyskuun loppupuolella.

”Osien osalta tilanne näyttää nyt jo valoisammalta ja ongelmat ovat ratkeamassa”, CaddieON Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Lalli sanoo.

Laitteiston valmistumisen viivästyminen on luonnollisesti aiheuttanut monenlaista harmia CaddieOn-leirissä.

”Viivästykset vaikuttavat suunniteltuihin myyntimääriin Suomessa, koska golfkausi alkaa olla jo loppupuolella. Niihin pääsy on haastavaa vaikka ehdimme kyllä joulumyyntiin. Emme myöskään ole pystyneet tekemään laitteiston testausta siinä laajuudessa kuin olisimme halunneet”, Lalli myöntää.

CaddieOnilla onkin kääntänyt katseita yhtä vahvemmin Suomen rajojen ulkopuolelle.

”Käymme neuvotteluja markkinoiden avaamisesta maihin, missä kausi vielä jatkuu ja pyrimme hyödyntämään Suomesta ulkomaille suuntautuvaa golfmatkailua markkinoinnissamme, eli rannekkeiden ostajat pääsisivät käyttämään CaddieOnia talven golfmatkoillaan.”

Joukkorahoitus täytti minimitavoitteen

CaddieOn järjesti kesällä joukkorahoitukseen perustuvan osakeannin, jolla kerättiin varoja tuotekehitykseen. Osakkeiden merkitsijöille luvattiin CaddieOn-tuote pysyvään testikäyttöön. Joukkorahoituskampanjan tavoitteena oli kerätä ainakin 250 merkintää, eli noin 100 000 euroa. Minimitavoitteeksi annin toteutumiselle määritettiin 20 000 euroa.

Heinäkuun lopussa päättyneen kampanjan loppusaldo oli 21 889.

”Joukkorahoitus on Suomessa vielä tuore rahoituksen keräämisen muoto. Lähtökohtiin nähden onnistuimme rahoituksen osalta tyydyttävästi”, Tuomo Lalli sanoo.

”Kampanjan kaksi muuta tavoitetta olivat intohimoisten suomalaisten golfareiden saaminen mukaan tuotekehitykseen sekä CaddieOnin tunnettuuden lisääminen. Näissä onnistuimme mielestämme hyvin. Tavoitimme laajalti kohdeyleisöämme ja meillä on nyt aktiivista osakaskuntaa, joka auttaa meitä tuotteen jatkokehityksessä”, hän jatkaa.

Koska lopullinen tuote ei ole rannekkeen osien viivästysten takia valmis, joukkorahoituksen kautta tulleille osakkaille on annettu testikäyttöön prototyyppi-vaiheessa olevia laitteita.

Merkittävämmän rahoituspotin CaddieOn sai heinäkuussa Northern Startup -rahaston kautta. Rahoituskierroksella yhtiöön sijoittivat Butterfly Ventures Oy ja muutama pääomasijoittaja.

”Tällä on merkittävä vaikutus, ei pelkästään heidän tuomansa rahoituksen kautta vaan myös uskottavuuden ja jatkon kannalta. Northern Startup -rahaston kautta saamme osaamista liiketoiminnan kehittämiseen ja se parantaa mahdollisuuksiamme rakentaa kansainvälisiä yhteyksiä”, Tuomo Lalli toteaa.

Janne Knuuti

CaddieOn

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje