27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Boo Weekley Ernie Elsin edellä Harbour Townissa

PGA Tourin letkeimmät jalat kuuluvat Jim Furykille © Getty Images

Boo Weekley vei Ernie Elsin voitonmahdollisuudet viimeisten reikien loistokkaalla lähipelillään &copy Getty Images33-vuotias Boo Weekley saavutti uransa 35:ssa PGA Tourin kisassa voiton Hilton Headin Harbour Town Golf Linksilla lyönnillä ennen Ernie Elsia. Weekleylla oli onnikin puolellaan, hän pelasti kahdella viimeisellä reiällä parít chippaamalla molemmilla sisään. Voitto tuotti lähes miljoona taalaa ja nosti kauden kokonaisansiot lähes 1,7 miljoonaan. Weekleylla oli alkukaudesta jo yksi kakkostila ja sijoitus kuudenneksi plakkarissaan. Kehitys on ollut huimaa miehen edellisestä PGA Tour kaudesta (2002) jolloin hän pelasi 24 kertaa ja ansaitsi yhteensä vain 95.000 dollaria sijoittumatta kertaakaan kymmenen joukkoon. Weekleya pidetään yhtenä Tourin potentiaalisimmista uusista pelaajista. Hän pelaa varsin usein sadehousuissa koska puuvilla aiheuttaa miehelle allergiareaktioita. Ernie Els pelasi päätöspäivänä kärkiryhmässä Jerry Kellyn ja Kevin Nan kanssa. ”Big Easy” ei saanut aamulla peliään kulkemaan, hän teki neljännellä kierroksella neljä bogeyta, saman verran kuin kolmen ensimmäisen kierroksen aikana yhteensä. Viimeisellä reiällä Els teki näyttävän birdien karheikon kautta, mutta edellisessä ryhmässä pelannut Weekley oli jo varmistanut chipillään voittonsa. Elsilta puuttuu edelleen Harbour Townin kisan voitto, hän sijoittui nyt jo kahdeksannen kerran kilpailussa kymmenen joukkoon. Els pelaa alkaneella viikolla Shanghaissa, valmistautumisaika BMW Asian Openiin supistui yhdellä vuorokaudella ja Els ehtii yksityisjetilläänkin lentäen Kiinan talouden metropoliin parhaimmillaankin vasta tiistaina illansuussa pelien jo päätyttyä. Mastersin voittaja Zach Johnson pelasi pirteäsi mediahässäkästä huolimatta sijoittuen kuudenneksi. Ruotsalaisten panos oli hyvä, Carl Pettersson sijoittui kahdeksanneksi, Jesper Parnevikoli 15:s.

Myrsky siirsi ratkaisun maanantaihin Hilton Headin kisassa

Jerry Kelly tavoittelee kolmatta voittoaan PGA Tourilla &copy Getty ImagesUSA:n itärannikkoa koetteleva myrsky keskeytti pelit Etelä-Carolinassa sunnuntaina puolenpäivän jälkeen. Pallot eivät pysyneet viheriöillä, puita kaatuili ja yksi toimitsijoista loukkkaantui. Järjestäjät siirsivät päätöskierroksen pelit maanantaille. Kärkikolmikolle Jerry Kelly, Kevin Na, Ernie Els jäi lähes koko kierros pelattavaksi, he olivat keskeytyksen aikaan ehtineet vasta lyödä toiset lyöntinsä ykkösellä.

Jerry Kelly nousi hole-in-onella Ernie Elsin edelle Harbour Townissa

Jerry Kelly tavoittelee kolmatta voittoaan PGA Tourilla &copy Getty ImagesKahdesti PGA Tourilla voittanut Jerry Kelly ei ole koskaan aiemmin johtanut päätourin kisaa kolmen kierroksen jälkeen. Sunnuntaina hän pääsee lyönnin johtoasemasta Etelä-Carolinan osakilpailun päätöskierrokselle. 40-vuotias Kelly lähti lauantaihin kolme lyöntiä Ernie Elsia jäljessä, mutta hän käänsi tilanteen päälaelleen neljännen reiän hole-in-onella joka oli kisan 39 vuotisen historian aikana vasta 12:s. Kelly on putannut kisan aikana erittäin tarkasti ja on tilastokärki, keskimäärin vain 1,462 puttia viheriöosumien jälkeen. Jo edellisviikolla Kelly antoi varoituksen nouskunnostaan, hän oli viides Mastersissa. Kakkostilan lyönnin Kellyn takana jakavat Els sekä Korean 23-vuotias Kevin Na. Vain neljän lyönnin päähän johtavasta pelaajasta on noussut Mastersin sankari Zach Johnson.

Ernie Els kolmen ly&#246,nnin johdossa Harbour Townissa

Etelä-Afrikan leijona on pelannut USA:ssa lähes kolme vuotta ilman voittoja &copy Getty ImagesErnie Els on osunut tarkimmin viheriöihin Etelä-Carolinan kilpailussa ja maailmanlistan viitonen nousi toisen päivän jälkeen yksinään (65-65) kisan ykköseksi. Eroa Jerry Kellyyn on kolme lyöntiä. Tilanne ei ole Elsille Hilton Headin Harbour Town Golf Linksilla uusi, hänella on ollut aiempina vuosina mahdollisuutensa. Vuonna 2000 Els johti 12 reikää ennen lopppua peräti viidellä lyönnillä, 2003 hänellä oli kahden lyönnin johto kun kolme reikää oli pelaamatta. Nyt voitto maistuisi tavallistakin makeammalta kun alla on putoaminen Mastersista sekä se fakta että edellistä USA:n voitosta on pian kolme vuotta. Mastersin voittaja Zach Johnson on kahdeksan lyönnin päässä Elsista. Maailmanlistan kakkonen, Harbour Townissa kahdesti kakkoseksi pelannut Jim Furyk karsiutui.

Jerry Kelly ja Ernie Els vireess&#228, Harbour Townissa

Etelä-Afrikan leijona on pelannut USA:ssa lähes kolme vuotta ilman voittoja &copy Getty ImagesMastersin voittanut Zach Johnson oli torstaina Etelä-Carolinan kilpailun seuratuin ja juhlituin pelaaja. Alkuviikon median pyörityksessä ollut Johnson ei luonnollisestikaan ollut kaikkein terävimmillään, kierrostulos 70 oikeutti kuitenkin lupaaavaan 20:een sijaan 132 pelaajan joukossa. Kisan kärjessä on Mastersissa loistavasti viidenneksi pelannut Jerry Kelly. Junioriaikoinaan enemmän jääkiekkoa pelannut Kelly teki kymmenen birdietä ja sai tuloksekseen 63. Ernie Els (65) on kakkosena. Mastersin tavoin myös Harbour Town on ollut Elsille saavuttamaton linnake voittojen suhteen. Hänellä on kahdeksan viimeisen kerran aikana kuusi top-10 sijoitusta, ei kuitenkaan voittoja. USA:ssa Elsin viimeisestä voitosta on aikaa pian kolme vuotta, hän oli ykkönen Jack Nicklauksen Memorialisssa kesäkuun alussa 2004. Ruotsalaisia oli starttiviivalla mukana viisi vaikka Henrik Stenson jätti kisan väliin. Jesper Parnevik (71) ja Carl Pettersson (71) ovat sijaluvulla 35:s. Daniel Chopra diskattiin väärän tuloskortin jättämisen johdosta. Kilpailun viidesti voittanut Davis Love III ei ole koskaan karsiutunut lempikentällään. Perjantaina haaste sarjan jatkumiselle on kova, avauskierroksen tulos 74 oikeuttaa sijalukuun 90:s.

Rapakuntoinen Phil Mickelson tauolle, Jim Furyk suosikkina Harbour Townissa

Selkävaivainen Fred Couples ja epävireinen Phil Mickelson pitävät taukoa kilpailuista &copy Getty ImagesTiger Woodsin haparoivat esitykset toivat kakkostilan ja varsin murtuneen näköisen miehen televisiolähetyksiä seuranneiden ihmistein koteihin. Pettyneitä oli muitakin, sillä World Rankingin top-10 miehistä useimmat jäivät sivurooleihin jo alkumetreillä. Ernie Els karsiutui, Retief Goosen nousi cut-rajalta toiseksi. Vijay Singh käväisi pariiin otteeseen kärjen tuntumassa mutta putosi nopeasti pois. Jim Furyk ja Adam Scott eivät missään vaiheessa uhanneet kärkimiehiä. Phil Mickelson oli perjantaina hetken aikaa rajan väärällä puolella mutta selvitti itsensä jatkoon. Sunnuntain kierrokselle hän lähti neljän lyönnin päässä kärjestä, mutta avausreiän triplabogey teki loppupäivästä kaksinkertaiselle mestarille vaikean. Tulos 77 ja 24:s sija jatkoivat Mickelsonin alavireisiä esityksiä. Kesäkuun 2006 US Openin päätösreiän pettymyksen ja toisen sijan jälkeen Mickelson on ollut tavallistakin vaihtelevampi esityksiltään. Hän ei saanut US Openin jälkeen loppukaudella yhtään top-10 sijoitusta ja vetäytyi kisoista Ryder Cupin jälkeen. Kuluva vuosi alkoi suurista odotuksista ja hyvästä harjoittelusta huolimatta tahmeasti. Valonpilkahdus tuli kahdessa perättäisessä kisassa, voiton ja kakkostilan jälkeen alamäkeä on taas jatkunut neljän kisan verran, paras sijoitus näissä 17:s. Ei kovin vakuuttavaa jälkeä mieheltä jonka odotetaan taistelevan Tiger Woodsin kanssa maailmanlistan herruudesta. -En pelannut hyvin, en lainkaan siten kuten olin toivonut ja suunnitellut. Avausreikä sunnuntaina vei lopulta mahdollisuudet, Mickelson summasi Mastersia jossa hän on sijoittunut kymmenen kertaa kärkikymmenikköön. Valmistautuminen oli kuitenkin huolellista, vasuri vietti ennen kisaa yhteensä 11 päivää Augustassa, edellisvuoden tavoin hänellä oli bägisssään kaksi draiveria, yksi reiíllä joissa palloa piti kääntää vasemmalle, toinen oikealle kurvaavia varten. Avaukset karkailivat kuitenkin tavallista enemmän väylän ulkopuolelle, jatkoonpäässeistä vain Olazabal ja Couples löivät draivejaan heikommalla prosentilla väylille. Mastersin pettymyksen jälkeen Mickelson vetäytyy muutamaksi viikoksi PGA Tourin kisoista. Seuraava suuri tavoite on luonnollisesti US Open josta hänellä on kolme erittäin katkeraa kakkostilaa, ei voittoja. -Aion viettää paljon aikaani Oakmontissa jossa US Open pelataan, Phil Mickelson kertoi lehdistölle Augustassa ennen ennen kotimatkaa.

Jim Furukilla ja Ernie Elsilla n&#228,yt&#246,npaikka

Viikonlopun PGA Tour kisa pelataan Etelä-Carolinassa, perinteikkäällä Harbour Town Golf Linksilla jossa viimevuonna juhli uransa ensimmäistä voittoa Aaron Baddeley. Suosikkeja ovat kahdesti kakkoseksi sijoittunut Jim Furyk, Mastersista karsiutunut Ernie Els , kisan viidesti voittanut Davis Love III, sekä Geoff Ogilvy. Furyk on maailmanlistan kakkonen, mutta ei kovin pitkään mikäli esitykset eivät parane. Loistavan vuoden 2006 jälkeen Furyk on jäänyt takariviin loppuhetkillä alkuvuodesta. Kolmas, neljäs ja kuudes tila ovat parhaat, Mastersissa Furyk oli 13:s. Harbour Townin pienet viheriöt ja yleensä tuulinen keli sopivat lähipelimaestrolle mainiosti. Els oli ennen Mastersia päässyt jatkoon Majoreissa 27 kertaa. Vaikka etelä-afrikkalaisella oli alkuvuodesta erittäin pitkä sarja top-ten sijoituksia, isoissa kisoissa menestys on ollut vaatimatonta ja tämä painaa varmasti mieltä. Hilton Headin alueella pelattavassa kilpailussa Elsilla on aiempina vuosina ollut mahdollisuuksia mutta voitto puuttuu. Viikonlopun menestys olisi balsamia haavoille joita Mastersin paha epäonnistuminen varmasti aiheutti. Mastersin sankari Zach Johnson on myös mukana mutta energiavarastot lienevät melkoisen tyhjät. Yllätysvoittaja joutui luonnollisesti kisan jälkeen melkoiseen mediamylläkkään ja hänet lennätettiin New Yorkiin josa lyhyessä ajassa iowalainen esiintyi lukuisilla televisiokanavilla ja radiossa. Maailmanlistalla 15:ksi nousseen Johnsonin menestys Harbour Townisssa olisi tätä taustaa vasten jopa melkoisen suuri yllätys.

PGA Tour

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje