5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Ben Hoganin 50-luvun rautamailat myytävänä nettihuutokaupassa

Ben Hoganin näköispatsas on sijoitettu Colonial Country Clubille Texasiin. Kuva: © Getty Images

Keräilijöille on siunaantunut poikkeuksellinen tilaisuus hankkia Ben Hoganille kuulunutta omaisuutta. Yhdysvaltalainen nettihuutokauppa Green Jacket Auctions aiheutti tällä viikolla melkoisen pommin asettamalla myyntilistalleen aikansa supertähden rautamailat vuodelta 1953.

Kyseessä ei ole mitkä tahansa Hoganin raudat. Hän voitti niillä 61 vuotta sitten kolme major-turnausta: Mastersin, US Openin ja British Openin sekä kaksi muuta kilpailua.

Huutokaupassa olevat raudat on yksi Hoganin käyttämästä kolmesta MacGregorin setistä. Hän perusti myöhemmin vuonna 1953 Ben Hogan Golf Companyn, ja käytti sen jälkeen uransa loppuun saakka vain oman tavaramerkkinsä välineitä.

Kaksi muuta Hoganin käyttämää MacGregorin rautasettiä ovat USA:n golfliiton ja Merion Golf Clubin omistuksessa.

Mailat ilmestyivät nettihuutokaupan sivuille keskiviikkona. Aloitushinta oli 5000 dollaria ja viimeisin huudettu hinta on 7320 dollaria. Huutoaikaa on 12.4. saakka, joten hinta noussee vielä huomattavasti korkeammaksi.

Ben Hogan (1912-1997) voitti hohdokkaalla urallaan yhdeksän major-turnausta ja 64 PGA Tourin kilpailua. Hän jätti kilpakentät vuonna 1971.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje