14.–21.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][7]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Augusta National jatkaa uudistuksiaan

Pieni asuntoalue sai väistyä Augusta National Golf Clubin pysäköintitarpeiden tieltä. Kuva: All Over Press

Masters Tournamentia vuosittain isännöivä Augusta National on klubi täynnä perinteitä, mutta aikaansa se ei ole pysähtynyt. Päinvastoin, Augusta tuntuu kehittyvän ja kasvavan hyvää vauhtia. Taloustietotoimisto Bloombergin mukaan klubi on tehnyt 8,3 miljoonan dollarin hintaiset kaupat asuntokompleksista, jonka paikalle se aikoo rakentaa pysäköintialueen.

Georgian osavaltion veroviranomaisten merkinnöistä käy ilmi, että Augusta National on hankkinut puutarha-asuntoja sisältävän The Greens -asuntoalueen helmikuussa 2012. Washington Roadin varrella sijaitseva asuntoalue on jo pääosin tuhottu Augusta Nationalin toimesta maan tasalle. The Greens oli valmistunut vuonna 1972 yli 450 asunnon kokonaisuudeksi.

Pysäköintipaikan lisäksi golfyhtiö suunnittelee neljän hehtaarin kokoiselle alueelle toistaiseksi julkisuudelta salassa pidettyjä tiloja.

The Greens -asuntoalue sijaitsee n. kilometrin päässä Augusta National Golf Clubin sisääntuloväylästä.

Augusta Nationalin nykyinen puheenjohtaja Bill Payne on teettänyt klubille viime vuosina paljon uudistuksia, kuten pysäköintialueita, driving rangen, lisää tiloja jäsenille sekä VIP-vieraita varten rakennetun ns. Berckman’s Placen.

Puheenjohtaja Paynen tiedetään myös muuttaneen aikakaudellaan Augusta Nationalin jäsenpolitiikkaa avoimempaan suuntaan.

Bubba Watson pelasi tuloksen 81 – yhdellä mailalla

<a href=Bubba Watson laittaa monelle singelitasoituksen omaavalle pelaajalle hanttiin yhdellä mailalla. Kuva: All Over Press">

Bubba Watson laittaa monelle singelitasoituksen omaavalle pelaajalle hanttiin yhdellä mailalla. Kuva: All Over Press

Valmentaja Tim Mitchell sai viime kuussa todistaa, kuinka golfin peluu sujuu näyttävästi yhdellä mailalla, kunhan asialla on vain riittävän hyvä pelaaja. Hän muistuttaa, että jokaisen kannattaisi oman pelinsä terävöittämiseksi kokeilla silloin tällöin samaa.

”Olin varma, että sain kokea jotain hauskaa, kun Bubba Watson ystävineen ilmestyi lokakuussa kotikentälleni Pelican Hill Golf Clubille. Watson kantoi mukanaan ainoastaan 20-asteista hybridiä, taskussaan kolme palloa. Ja hauskaa siitä tulikin”, Mitchell sanoi.

”Ihmettelin, minne hän oli jättänyt loput 13 mailaansa, mutta siihen tuli pian selitys. Watson oli kertonut yhdelle henkilökuntamme jäsenelle, miten hän joskus kyllästyy käyttämään 14:ää mailaa. Toisaalta hän perusteli, kuinka tärkeätä on kehittää omia lyönninmuokkaamistaitoja, ja siihen tarkoitukseen yhtä mailaa enempää ei tarvita.”

Watson pelasi Tom Fazion suunnitteleman par-72-championship-kentän pelkkää hybridi-mailaa käyttäen tuloksella 81.

Mitchellin mielestä yhdellä mailalla pelaaminen etäännyttää meitä sopivasti ajatuksesta, että jokaisen lyönnin pitäisi olla täydellinen.

”Riippumatta missä vaiheessa ”täydellisen svingin” löytöretkesi etenee, koskaan ei ole liian myöhäistä opetella kontrolloimaan lyöntiään. Golfin historia tuntee lukuisia pelaajia, joilla ei ollut täydellistä svingiä, mutta silti he onnistuivat päihittämään niitä, joilla sellainen oli.”

”Viimeistään tämän pitäisi kertoa, että täydellisen golfsvingin metsästäminen on lyhytnäköistä.”

Lähde: AP

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje