23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Antti Ahokas toinen Kolumbiassa

Voitto Argentiinassa nosti Antti Ahokkaan WR:n sijalle 341:s © Getty Images

<a href=Antti Ahokas on ollut kahdessa viimeisessä kisassaan voittaja sekä kakkonen.">Antti Ahokas lähti vain kahden lyönnin takaa-ajoasemasta päätöspäivään Kolumbiassa, vieläpä kärkikolmikossa. Alku oli tervanjuontia, seitsemän reikää pelattuaan lappeenrantalainen oli kierrostaan neljä yli, hollantilainen pelikaveri Wil Besseling pääsi aivan turhan kauas edelle. Kuten niin usein ennenkin, Ahokas otti hyödyn kentän par-viitosista joita oli vain kolme. Hän aloitti kirinsä kahdeksannella tehden birdien, 13:lla tuloskorttiin merkattiin eagle, viimeiselle birdie. Kierrostulokseksi tuli kentän par, 71, sijaluvuksi sama kuin kierrokselle lähdettäessä, jaettu toinen yhdessä Tanskan Mark Haastrupin kanssa . Par-viitosilla Ahokas oli kisan paras, hän pelasi ne yhden alle-birdien. Siis suomennettuna 12 par-viitosta, yhteensä 13 alle. Voittoja Besseling hävisi näillä reiällä Antille vain lyönnin, par-nelosilla ja kolmosilla hän voitti yhdeksällä. Kolumbian kisa (180.000 DOLLARIA) on CT:n pienimpiä, jaettu kakkostila tuottaa Ahokkalle 16.200 dollaria, noin 10.295 euroa.Rahalistalla sija on lupauksia herättävästi toinen (31.145 euroa), edellä on vain Argentiinan Estanislao Goya World Rankingilla on luvassa taas iso nousu, Ahokas nousee noin 50 sijaa ja 300 ensimmäisen joukkoon. Euroopassa hän on viikonlopun jälkeen noin 80:s, ja ylivoimaisesti paras vasuri:-). Kahden heikon kisan jälkeen voitto ja kakkostila valtameren takana maistuvat erinomaisilta. CT:lla on nyt viikon tauko, jonka jälkeen pelejä jatketaan ensisijaisesti Euroopan maaperällä. Suomalaismenestystä täydensivät Toni Karjalainen (9:s) sekä Mikko Korhonen (26:s), Roope Kakko ja Ari Savolainen karsiutuivat.

Antti Ahokas ja Toni Karjalainen voittotaistossa Kolumbiassa

Toni Karjalainen on voittanut kahdesti CT:lla, Tanskassa sekä Belgiassa.Kolumbian Challellenge Tourin kilpailun loppuratkaisusta on luvassa mielenkiintoinen, oletettavasti myöskin jännittävä. Kolmen kierroksen jälkeen johdossa on Hollannin Wil Besseling joka pelaa vasta uransa kahdeksatta CT kisaa. Top ten-sijoituksia on vain yksi, edellisestä Argentiinan kilpailusta jonka Antti Ahokas voitti. Lappeenrantalainen pääsee sunnuntaina grillaamaan hollantilaista samaan ryhmään, eroa on kaksi lyöntiä, samassa tuloksessa Ahokkaan kanssa on Tanskan Mark Haastrup. Suomalaisittain on ilahduttavaa se, että kaksi viimeistä kierrosta tuloksiin 67-68 pelannut Toni Karjalainen (-6) on seitsemäntenä, viisi lyöntiä Besselingista. Karjalainen on järjestyksessään kolmas, ja toistaiseksi viimeinen suomalainen joka on onnistunut saavuttamaan paikan ET:lle sijoittumalla CT:lla 20:n joukkoon. Tämä tapahtui vuonna 2005. Seuraavana vuonna Toni pelasi ilman mainittavaa menestystä päätourilla, mutta kävi myös voittamassa CT:n kisan Belgiassa. Mikäli kokematon hollantilainen murtuu johtopaikalta sunnuntaina, on kisa varsin avoin, myös Karjalaisen voitettavissa. Mikko Korhosen 73 lyöntiä lauantaina pudottivat hänet sijaluvulle 37:s, eroa kärkeen on kymmenen lyöntiä. Viimevuonna kisan voitti Italian Eduardo Molinari joka lähti päätöspäivään samasta tuloksesta Antti Ahokkaan kanssa.

Antti Ahokas kolmantena Kolumbiassa

<a href=Antti Ahokas on kahden kierroksen jälken kahdeksan alle parín. Kuva Juha Taskinen.">Ricardo Ruiz sekä Mark Haastrup johtavat tuloksellaan yhdeksän alle Kolumbian kisaa sen puolivälissä. Heidän varjonaan on samassa kilpailussa edellisvuonna yhdeksänneksi sijoittunut Antti Ahokas joka on vain lyönnin jäljessä. Ahokas pelasi toisena päivänä huipputuloksen 66. Suomalaiset kunnostautuivat leveällä rintamalla. Toni Karjalainen sai tuloksekseen 67, Mikko Korhonen 70. Heillä on eroa johtopariin vain kuusi lyöntiä, mahdollisuudet nousta terävimpään kärkeen sijalta 21:s ovat erinomaiset. Roope Kakko (78-67) kunnostautui myös toisena päivänä mutta karsiutui Ari Savolaisen (73-78) tavoin.

Ahokas ja Korhonen k&#228,rjen tuntumassa Kolumbiassa

Antti Ahokas sai hyvin kasattua itsensä edellisviikon voiton jäljiltä. Bogotassa pelattavassa CT:n ja paikallisen Tourin yhteiskisassa hän sai avauskierroksella tuloksekseen 68 jolla jakaa kuudetta sijaa yhdessä yhdeksän muun pelaajan kanssa. Mikko Korhonen pelasi kentän sisääntulossa melkoista vuoristorataa, birdejä oli kortissa kuitenkin kaksi enemmän kuin bogeja, 69 lyönnilllä sijaluku on 16:s. Toni Karjalainen (72) ja (73) ovat tuloslistan kesivaiheilla, Roope Kakko(78) jätti itselleen lähes mahdottoman tehtävän jatkoonpääsyn osalta, sijaluku on 137:s. Kilpailua johtaa Belgian Didier de Vooght (66) jolla on kokemusta myös ET:n kiertämisestä.

Antti Ahokas suosikkien joukossa Kolumbiassa

Euroopan ykkösvasuri viihtyy hyvin Bogotan ohuessa ilmanalassa &copy Getty ImagesAntti Ahokas osallistuu Roope Kakon, Ari Savolaisen, Toni Karjalaisen ja Mikko Korhosen tavoin torstaina käynnistyvään Kolumbian Challenge Tour kilpailuun. Hänet on sijoitettu samaan ryhmään Buenos Airesin kisan kakkosen, Martin Monguzzin kanssa, he starttaavat paikallista aikaa kello 12.00. Viimevuonna Ahokas oli ennen viimeistä päivää kolmantena, tasatilanteessa lopulta voittaneen Italian Eduardo Molinarin kanssa. Ahokas pelasi 74 ja oli yhdeksäs. -Kaikki pelaajat viihtyvät täällä mainiosti. Kenttä on tuollainen puuränni, viheriöt jo nyt hyvin pehmeät, ne eivät kestä paljoa vettä, joten toivottavasti ei sada. Tämä on pitkä kenttä, mutta ei tunnu siltä, yli kahden kilometrin korkeudessa merenpinnasta pallo lentää todella pitkälle, Ahokas kertoi keskiviikkona kuulumisistaan. Voitto toi tietysti paitsi paremman kategorian Tourille, myös yllättävänkin kutsun vuonna 2009 Puerto Ricossa pelattavaan PGA Tourin kisaan. Mikäli Ahokas sinne lähtee, hän on samalla toinen suomalainen joka maailman päätourin kisan on pelannut. Tänävuonna ykkönen kuittasi 630.000 dollaria. -Kyllä se kiinnostaa. Katsotaan nyt missä silloin noin muuten pelaan, toivottavasti Euroopan Tourilla. Jos tämä tulee sopivaan rakoon, lähden varmasti. Ahokas aikoo pelata alkaneella kaudella huomattavasti vähemmän kisoja, optimimäärä on noin 20. -Viimevuonna taisin pelata 29 kisaa ja se oli liikaa. Pitää latautua ja treenata myös, hän tietää toisen kautensa alkuvaiheilla. Ahokas ja muut suomalaiset CT:n pelaajat joutuvat kiusalliseen tilanteeseen kesäkuussa kun samanaikaisesti Lohjan CT kisan kanssa pelataan CT:n ja ET:n yhteiskisa Ranskassa. -En ole päätöstä tehnyt, mutta kun Ranskassa on nelinkertainen määrä rahaa jaossa ja se on Tourin suurin kisa, on sieltä vaikeaa jäädä pois, kyseessä saattaa olla seuraavan vuoden työpaikka, Ahokas pohtii. Masters-veikkaukseen Ahokkaalla on ”varmaa” tietoa. -Ainakin olosuhteista. Sain paikanpäältä Augustasta viestin, että siellä on todella märkää. Kenttä on entistä pidempi ja se suosii bighittereitä. Golfpisteen veikkaukseen valintani ovat Tiger Woods, Sergio Garcia sekä Bubba Watson, Antti Ahokas julistaa.

Antti Ahokas-Euroopan paras vasuri?

World Rankingilla nouseminen on sitä helpompaa, mitä alempaa pelaaja lähtee. Antti Ahokas ja muut Challenge Touria kiertävät suomalaiset olivat ennen viikonloppua WR:lla reilusti 500:n huonommalla puolella. Ahokkaan voitto tuotti hänelle 12.00 lisäpistettä, keskiarvo kahden vuoden jaksolta on nyt 0.46, sijaluku maailmassa 341:s ja eurooppalaisista 98:s. Allekirjoittanut alkoi etsia euroista Antin edellä olevia vasemmalta puolelta pelaavia, mutta kaksi kertaa listaa selattuanikaan en sellaista löytänyt. Virhemahdollisuus on toki olemassa, mutta oletettavasti Ahokas on juuri nyt korkeimmalla oleva ”vasurieuro”. ( Mahdollisen virheen korjaaja palkitaan tusinalla Titleistin palloja sekä ilonpilaaja leimalla). Ahokkaalla ei ole aikaa eikä varmasti haluakaan leijailla voittonsa johdosta, sillä uusi kisa käynnistyy jo torstaina Kolumbiassa. Erittäin pitkän kentän katsotaan suosivan pitkälle lyöviä pelaajia joihin Ahokas eittämättä kuuluu, par-viitosilla hänen birdie-ja eagleprosenttinsa on huomattavan korkea. Minea Blomqvist on LPGA Tourin rahalistalla 13:s ja WR:lla 71:s, nousu on huimaa vajaan vuodentakaisista ajoista &copy Getty ImagesMinea Blomqvistin 47:s sija Nabiscossa jatkoi nousua World Rankingilla kuuden sijan verran, Minnin uusi rankkaus on upeasti 71:s joka on luonnollisesti uran paras. Myös Blomqvist pelaa viikonloppuna, kohteena on jo toisen kerran kuluvalla kaudella Meksiko. Sijoittuminen 20:n joukkoon sinkauttaisi Minniä taas arvatenkin kymmenisen sijaa ylöspäin… Mikko Ilonen suuntasi Portugalista muutaman päivän harjoitusleirille Espanjaan yhdessä valmentajansa Timo Rauhalan kanssa. Lyhyt visiitti viikonloppuna Suomessa ja matka jatkuu Kiinaan. Vaikka Ilonen on kalenterivuoden 2008 aikana päässyt yhtä kertaa lukuunottamatta jatkoon, on WR:n sijoitus pudonnut kärkisijojen puutteessa 40:lla ja on nyt 102:s. -Pelaan Shanghaissa sekä Pekingissä, toukokuussa näillä näkymin myös Irlannissa ja tietysti Wentworthissa, Ilonen kertoi maanantaina. Kauden kilpailumäärä on tässä vaiheessa yhdeksän, joten noin kolmasosa kisoista on takana, kesäkuun loppuun mennessä määrä lienee 15-16 riippuen siitä onnistuuko Ilonen tavoitteessaan päästä US Openiin. Kalenterivuonna 2007 Ilonen pelasi ET:lla 23 kisaa ( 22 x2007 + Shanghai, kausi 2008) , tämän lisäksi hän osallistui Seve Trophyyn, Japanin kisaan , World Cupiin, US OPeniin sekä British Openin karsintoihin.Kun listaan lisätään vielä vuoden tuottoisin kisa, kuusi lyöntiä vaatinut taitokilpailu Irlannissa josta Ilonen sai yli 90.000 euroa, on kisojen määrä kaikki huomioiden 29.

Antti Ahokkaan kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje