5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Annika Sörenstam ja Lorena Ochoa samassa ryhmässä Mission Hillsin miljoonakisassa

Annika Sörenstam mittauttaa nykykuntonsa launtaina Lorena Ochoan seurassa © Getty Images

Annika

Mission Hills on Aasian golfissa käsite. Kiinan suurimpiin kaupunkeihin kuuluvan Shenzenin kupeessa sijaitseva 12 kentän keskus on sellaisenaan maailman suurin. Se on isännöinyt neljä kertaa World Cupin, yhteensä vajaan 20:n vuoden aikana yli 40 kansainvälistä huipputurnausta.

Viikonloppuna pelataan Hainanin saarella, uudella toistaiseksi vain neljä kenttää sisällään pitavällä Mission Hills Haikoun Blackstone-kentällä. Tapahtuma on golfin historiassa ainutlaatuinen, kymmenen miestä ja kymmenen naista samassa lyöntipelikisassa, tosin eri tiiauspaikoilta pelaten.

Koko viikon ajan uudessa goflkeskuksesssa on valmistauduttu erilaisin tapahtumin viikonlopun kilpailuun. Perjantaina osallistujat ja juhlavieraat markkinoivat televisioidussa illallisjuhlassa MIssiion Hillsia lähinnä Aasian alueelle. Reilun vuoden kuluttua Blackstonella pelataan World Cupin voitosta.

Annika Sörenstam tiukan paikan edessä

Kisan osallistujalista nimekkäimpien osalta on sellaisenaan iso palanen golfin lähihistoriaa. Yhteistä näille tähdille on se, että ura on käytännössä jo takana, tai parhaat vuodet ainakin nähtynä.

Annika Sörenstamin paluu kisakentille on kaikkein yllättävin. Vaikka kyseessä on epävirallinen kilpailu, lyönnit lasketaan ja pelipari on lauantaina kovin mahdollinen, Lorena Ochoa.

Meksikon

”En ole käytännössä harjoitellut kahteen vuoteen kuin satunnaisesti. Pelejä tulee keskimäärin kerran kuukaudessa, olen ottanut yhden opetustunnin ennen Mission Hillsin kisaa. Totisesti olisin tarvinnut vielä toisenkin,” Sörenstam kertoi perjantain tiedotustilaisuuden jälkeen.

Eleet, ilmeet ja kehonkieli ovat kentällä näyttäneet kahden päivän aikana siltä, että 14 kuukauden ikäisen tyttären äiti on selkeästi ihmeissään ja vähän hämillään siitä, mihin hän on lupautunut.

”Pelissäni on toki tallella vuosien tuomaa rutiinia ja osaamista. Varmasti tulen tekemään kahden päivän aikana virheitä, ne on vaan otettava nöyrästi vastaan”, Sörenstam järkeili.

Annika Sörenstam on viimeisten vuosien aikana rakentanut huolella brändiään. Kisakentiltä väistyminen ei tarkoita alalta syrjäytymistä, ei välttämättä edes huomioarvon laskemista. Sörenstamilla on liiketoimintaa monella saralla: Aasiassa ja Kiinassa hän haluaa olla vahvasti mukana. Siitä kertoo perjantaina julkaisut yhteistyösopimuksen lisäys Mission Hills Groupin kanssa.

Annika Invitational-nimistä 12-18-vuotiaiden tyttöjen kansainvälistiä kisaa tullaan pelaamaan vuosittain Shenzenin Mission Hillsissa, Sörenstamin nimeä kantavalla kentällä.

”Olen saanut tältä lajilta niin paljon, että haluan antaa puolestani jotain takaisinkin. Annika Invitationalin avulla on tarkoitus nostaa naisgolfin arvostusta Aasiassa, mutta toki myös muualla maailmassa”.

Pöytä on katettu aasialaisille?

Mission Hils Star Trophyn osallistujalistalta on vaikea löytää isoa suosikkia. Paljon riippuu siitä, kuinka paljon ”etumatkaa” yli 7000 metriä pitkällä kentällä naisille annetaan.

Japanin

Aktiivipelaajista nimekkäimmät ovat Ryuiji Imada, Danny Lee, Yani Tseng, Se Ri Pak sekä voittamisen taidon osaava Laura Davies, jotka ovat omissa arveluissani vahvoilla. Unohtaa ei voi Colin Montgomerietakaan, kokemusta on Aasiassa voittamisesta ja pelihalut varmasti korkealla Ryder Cupin päätyttyä.

Hämmästyttävää olisi, mikäli Greg Norman, Nick Faldo tai Annika Sörenstam olisivat kärkipäässä.

”Tavoitteeni on olla kisassa 20:n ensimmäisen joukossa”, paljasti Nick Faldo toiveensa. Mukana on 18 pelaajaa.

Suuri kysymysmerkki on pidettävä Lorena Ochoan kohdalla. Lopettamisesta on aikaa vain vuosi, meksikolainen on lupautunut pelaamaan myös nimeään kantavassa LPGA Tourin kisassa. Torstaina hänen pelaamisensa oli varsin valmiin näköistä.

1,28 miljoonan dollarin palkinto tulee olemaan varmasti kisan ykköselle uran suurin kuka hän sitten onkin.

Mission Hills Star Trophyn osallistujat:

Greg Norman,Annika Sörenstam, Nick Faldo, Lorena Ochoa, Colin Montgomerie, Laura Davies, Ryuiji Imada, Yani Tserng, Se Ri Pak, Danny Lee, Shan Shan Feng, Zhang Lian Wei, Yuan Hao, Kong Ei Hai, Rosie Jones, He Youg Choi, Belen Mozo, Candie Kung.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje