7.5. – 14.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]

Suzann Pettersen hakee läpimurtoa Nabisco Championshipissa

Suzann Pettersen on valmiina USA:n valloitukseen © Getty Images

Naisten ensimmäinen Major-kilpailu, Nabisco Championship käynnistyy torstaina, ja kisassa on yksi suosikki yli muiden, Ruotsin Annika Sörenstam. Maailmanlistan ylivoimaisen ykkösen esitykset Majoreissa ovat vuosikausia olleet normaaleja kisoja huonommat, joten todennäköisyys yhden naisen näytökselle on melkoisen pieni. Karrie Webb ja Se Ri Pak ovat ykköshaastajat, korealaisella olisi mahdollisuus voitolla nousta 24-vuotiaana kaikkien aikojen nuorimmaksi kaikki naisten Majorit voittaneeksi naiseksi. Webb teki tämän 26-vuotiaana, 31-kesäisellä Sörenstamilla on tilillään vain kaksi ykköstilaa US Openista sekä viimevuotinen Nabiscon ykköstila. Tähtien kiusana ja mahdollisina yllättäjinä voidaan listata useita pelaajattaria, mielenkiintoisimpiin lukeutuu ehdottomasti Norjan Suzann Pettersen joka täyttää huhtikuussa 21-vuotta. Pettersen voitti amatöörien maaimanmestaruuden syyskuussa 2000, selvisi vaivatta karsinnoista ET:lle, jossa oli viimevuonna rahalistan kakkonen! Annika Sörenstam kylpi 118:n viheriön ympärillä olevassa lammessa ennen viimevuotista palkintojenjakoa &copy Getty ImagesPettersen voitti Ranskan mestaruuden, oli kahdesti kakkonen ja pelasi ainoassa Majorissaan, British Openissa heikon alun jälkeen kierrostuloksen 64. Helmikuussa hän avasi kautensa Australiassa, oli avauskisassa 23:s ja oli räjäyttää potin toisessa kisassa jossa taipui Karrie Webbille vasta uusinnassa. Muut jäivät kauas taakse. Pettersen on kouliintunut menestymään, eikä häntä ole syytä unohtaa Nabiscon ennakkoveikkailuissakaan, vaikka kyseessä on ensiesiintyminen Mission Hillsin kentällä kilpailussa. Nasbisco Championshipin voittaja kuittaa palkintopöydästä perinteisen voitto-uinnin jälkeen 225.000 dollaria.