30.4.–7.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][5]
KilpailuaSuomalaista

30.4.–7.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][5]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Käynnistyykö Pulkkasen kiri Göteborgista? – ”8–9 kisaa jäljellä runkosarjaa”

Tapio Pulkkanen tarvitsisi hiljalleen onnistumisia säilyttääkseen korttinsa Euroopan kiertueella ilman karsintoja. Seuraava näytön paikka on Nordea Masters.

Tapio Pulkkanen,Kim Koivu, Roope Kakko ja Oliver Lindell ovat tämän viikon suomalaiset torstaina Hills Golf Clubilla käynnistyvässä Nordea Masters -turnauksessa. Vuosi sitten Barsebäck Golf & Country Clubin kentällä pelatun ET-kilpailun voittoa puolustaa nuori italialainen Renato Paratore.

Loppukauden runkosarjan kilpailut ovat Pulkkasen etsikkoaikaa, sillä hän on parhaillaan rankingissa viimeistä ET-kortin uusintaan oikeuttavaa sijaa hallussaan pitävää Australian Jason Scriveneriä 98 409 pistettä jäljessä.

”Hattu-Tapio” ei ole saanut viimeisen kolmen kuukauden aikana osallistumissaan kilpailuissa peliään toimimaan kuin satunnaisesti. Tässä ajanjaksossa hän on tilastoinut seitsemän kilpailua, joista kaikki viisi Rolex-sarjaan kuuluvaa turnausta päättyivät karsiutumiseen. Wienissä Pulkkanen oli 38:s ja reilut pari viikkoa sitten pelatussa Hampurin turnauksessa tuli 48. sija.

Kahden viikon kilpailutauko sisälsi sopivassa mittasuhteessa lepoa ja harjoittelua.

”Ensimmäisen viikon olin melko lailla mökillä ja tein muutaman fysiikkatreenin. Toinen viikko meni vahvasti golfin merkeissä ja hyviä treenejä sain tehtyä. Valmentajan kanssa mentiin perusasioiden äärellä”, Pulkkanen sanoi.

Kim Koivun mukaan pallo rullaa erinomaisesti Hills Golf & Sports Clubin kentän viheriöillä. Kuva: Getty Images

”Kenttä vaatii hyvää pitkää peliä ja hyväkuntoisilla griineillä upottamismahdollisuuksia on vähän kauempaakin. Hyvä kenttä overall.”

Pulkkasella on Göteborgin turnauksesta lähtien luvassa kiireisiä kisaviikkoja. Hän pelaa neljästä kuuteen kilpailua putkeen, mutta kuukauden kuluttua ohjelmassa oleva Hollannin kisa on vielä kysymysmerkki.

”Kehon tuntemusten mukaan katson, pelaanko KLM Openin.”

Lokakuun alusta lähtien Pulkkanen osallistuu perättäisinä viikkoina Dunhill Links Championshipiin, British Mastersiin ja Andalucia Valderrama Mastersiin.

”Eli kahdeksan tai yhdeksän kisaa olisi runkosarjaa jäljellä.”

Göteborgissa Pulkkanen pääsee esiintymään varsin isolle yleisölle, sillä hänen tietojensa mukaan kentän laitamille odotetaan päivittäin noin 20 000 katsojaa. Hills Golf & Sports Club isännöi ensimmäisen kerran ET:n kilpailua, ja on muutenkin varsin tuore, viime vuosikymmenen puolivälissä avattu kenttä.

Jokaiseen kisaa helppo latautua

Kim Koivu sai paikan Ruotsin turnaukseen haastajakiertueen voittajakategoriallaan. Vierumäellä sunnuntaina tulleen Challenge Tourin kilpailun voiton juhlavimmat hetket saattavat vielä pyöriä mielessä, joskaan eivät hänen mukaansa haittaa latautumista tulevaan koitokseen.

”Jokaiseen kisaan on helppo latautua, ellei ole aivan väsynyt. Sellaista on joskus tapahtunut kauden lopussa. Täytyy vain laittaa itselleen pieni porkkana pään sisään ja nähdä seuraava kisa mahdollisuutena ja uutena haasteena kehittyä. Tavoite on olla korkeammalla kuin aiemmin ET:n kisoissa.”

Viimevuosina Euroopassa harvemmin nähty Fredrik Jacobson on saapunut täksi viikoksi kotikonnuilleen. Kuva: Getty Images

Hän oli tehnyt Hills Golf & Sports Clubin kentästä kutakuinkin samanlaisia havaintoja kuin Pulkkanen.

”Kun lyö paljon pitkää draivia ja hyviä keskirautoja, niin hyvä tulee. Rullia tulee nolla ja griinit rullaavat erinomaisesti.”

Koivu kuuluu Season Golf Academyyn, jonka head prona toimii hänen oma valmentajansa David Da Silva. Akatemian pelaajia on tällä viikolla oppimassa parhailta ja haistelemassa Euroopan kiertueen kilpailun tunnelmaa.

”Itselleni on tietenkin huippua, että pääsen tekemään sen tuolla kentällä. Pääkiertueella on vielä kivempi ilmapiiri kuin Challenge Tourilla ja enemmän ammattimaisempi meininki.”

Järjestyksessään 28. kerran pelattava Nordea Masters palasi tänä vuonna kilpailukalenterissa entiselle paikalleen kuuluttuaan kuusi edellistä kautta alkukesän ohjelmaan.

Kisan suurimpien menestyssuosikkien joukkoon kuuluvat muun muassa tiukasti paikkaa Euroopan Ryder Cup -joukkueeseen jahtaava Tanskan Thorbjørn Olesen sekä Volvo China Openin voittanut Ruotsin Alexander Björk. Kotiyleisö odottaa vahvaa panosta myös Joakim Lagergrenilta sekä debyyttikaudellaan itsensä ET:llä läpi lyöneeltä Marcus Kinhultilta.

Yhteensä 18 kilpailua pääkiertueilla voittaneista ruotsalaiskonkareista Göteborgiin ovat saapuneet Robert Karlsson, Fredrik Jacobson sekä Johan Edfors.

Viime vuoden voittajalle Renato Paratorelle koko kevät ja kesä oli vaikeaa aikaa, kunnes hän ylsi heinäkuun lopussa pelatussa Hampurin turnauksessa kakkoseksi. Hyvät alkukauden sijoitukset Etelä-Afrikassa ja Qatarissa antavat lisäpontta sille, että hän on edelleen mukana taistelussa paikasta ET:n finaaliturnaukseen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje