7.5. – 14.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

7.5. – 14.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
Major

Tiger Woods yhä juonessa mukana Openissa – harmitteli missaamiaan paikkoja

Woodsin pallonlyönti on hovikelpoista, mutta puttipeli kaipaa edelleen parempia rohtoja.

Open Championshipin kolminkertainen voittaja Tiger Woods selvitti perjantaina tiensä tämänvuotisen Openin jatkokierroksille. Hän pelasi Carnoustiessa avauspäivän tapaan tuloksen 71, ja on 36 reiän jälkeen kokonaistilanteessa par.

Kisan tämänhetkinen karsintaraja on +3:n kohdalla, joten Woodsilla ei ollut jatkoonpääsynsä kanssa suurempia ongelmia.

Woodsin saavutukset tietäen hänen etenemisensä viikonlopun peleihin Openissa ei monen mielestä ole maailman suurin ihme. Tätä ei käy kiistäminen, mutta Tigerin pelin valmius jaksaa yllättää ja ihastuttaa, kun muistetaan miten hän vielä viime syksynä ei osannut sanoa mitään edes uransa jatkumisesta.

Hän oli ennen Carnoustien turnausta myös karsiutunut neljästi viidessä edellisessä majorissaan, mukaan lukien New Yorkissa kesäkuussa pelattu U.S. Open, joten 42-vuotiaalle pelaajalle on nostettava hattua korkealle.

Woods teki toisella kierroksella neljä birdieä ja neljä bogia, mutta harmitteli useita missaamiaan paikkoja – kenties eniten 18. viheriöllä selvältä upotusetäisyydeltä ohilyömäänsä, loistavan lähestymisen seurauksena siunaantunutta birdieputtia.

Tigerin akilleen kantapää on viimeisimmissä turnauksissa ollut lattea puttipeli. Hänen väyläosumaprosenttinsa oli 73, ja viheriöosumiakin kertyi vain prosentin verran vähemmän. Vaikka perjantain sateet tekivät muutenkin inhimillisistä Carnoustien viheriöistä helpommat, tarvitsi Woods toisella kierroksella 32 puttia.

”Sama tulos tänään kuin eilen, mutta tämä ei ollut yhtä hyvä kierros kuin torstaina. Olen kuusi lyöntiä perässä, ja luultavasti päivän päätteeksi vielä enemmän. Kärki vaikuttaa tiiviiltä, mutta olen ehdottomasti sopivan etäisyyden päässä”, hän sanoi.

Woodsin suosio on vankka, missä hän milloinkin liikkuukaan. Värikkäitä sateenvarjoja kantaneet fanit seurasivatkin perjantaina Woodsia kuin hai laivaa, vaikka säässä ei ollut katsojien kannalta kehumista.

”Olen voittanut kahdesti St Andrewsissa ja pelannut aina hyvin Skotlannissa. Hienoa saada sellaista kannustusta.”

Kasvoilta on voinut lukea, miten Woods nauttii olostaan Euroopan ainoassa major-turnauksessa.

”En ole pelannut Openia kolmeen vuoteen, joten on mahtavaa olla taas täällä. Arvostan erittäin paljon, että sellainen määrä ihmisiä jaksaa tsempata meitä. ”

Woods jakaa parhaillaan 29. sijaa. Paalulle ankkuroituneet Zach Johnson, Kevin Kisner, Pat Perez ja Zander Lombard ovat kuusi lyöntiä megatähden edellä. Kisan toistaiseksi kovimman tuloksen (65) pelannut Tommy Fleetwood on parhaana eurooppalaisena viidentenä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje