11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista - Kilpagolf - Major

The Openin ikoninen ääni on hiljentynyt

Rory McIlroy kättelee Ivor Robsonia vuonna 2015 Dubain finaalikilpailun yhteydessä. Kuva: Getty Images

Kuuluttajasuuruus Ivor Robson päätti uransa vuoden 2015 Openissa.

The Openin ja sitä kautta koko golfin ehkä ikonisin ääni Ivor Robson on kuollut 83-vuotiaana. Kuolinsyytä ei ilmoitettu. Robson syntyi Englannissa, mutta eli lähes koko elämänsä Muffatin kylässä Skotlannissa, jonka golfkentällä hän pelasi golfia ahkerasti viime vuosiin asti.

Robson kuulutti pelaajat The Openin ykköstiille 41 vuoden ajan omalla jäljittelemättömän kirkkaalla tenorillaan, ja hoiti samaa kunniatehtävää sadoissa Euroopan kiertueen kilpailuissa viidellä vuosikymmenellä.

Pelaajien ja yleisön suuresti rakastama herrasmies kuulutti viimeisen The Openinsa vuonna 2015. Uran ensimmäinen The Open oli vuoden 1975 kilpailu Carnoustiessa.

Robsonin kerrotaan saapuneen kisapaikalle yleensä noin kello 6.30 aamulla ja hoitaneen kuulutuksia noin neljään asti iltapäivällä. Taukoja, minkäänlaisia, hänen ei kerrota pitäneen päivän aikana.

”Syömisen ja juomisen kanssa pitää olla tarkkana, kun seisot tiipaikalla niin kauan. Onneksi St. Andrewsin klubitalo on aivan tiipaikan takana, jos joskus on todella ihan pakko mennä vessaan. En syö raskaita illallisia tai käy baarissa iltaisin. Sitä ei voi tehdä. Tämä on liian vaativa työ. Tässä työssä ei kestäisi pitkään sellaisella tavalla”, hän kertoi haastattelussa 2015.

Koko uransa aikana hän ei myöhästynyt tehtävästään kertaakaan tai ylipäänsä jättänyt mistään muustakaan syystä kuuluttamatta yhtään nimeä. BBC:n laskujen mukaan Robson ehti kuuluttaa uransa aikana 18 995 eri pelaajan nimet.

Robson ystävystyi monien legendaaristen pelaajien, kuten Jack Nicklaus, Seve Ballesteros, Gary Player, Arnold Palmer ja Rory McIlroy, kanssa.

Kuuluttajalegenda oli ylpeä omasta urastaan osana maagista The Openia.

“On suuri kunnia toimia virallisena startterina maailman hienoimmassa kilpailussa. Olen etuoikeutettu ja suunnattoman ylpeä. Jokainen kerta oli erityinen”, hän sanoi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje