Wilson Staff Model saa pelikaverit kateellisiksi - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
mainos Välineet - Wilson Staff demonurkka

Wilson Staff Model saa pelikaverit kateellisiksi

Wilson Staff -tuoteperhe on suunniteltu pelaajille, jotka vaativat välineiltään paljon. Sarjassa on kaksi rautaa, utility iron sekä wedget ja pallot.

Wilsonin parhailla raudoilla on legendaarinen maine. Niillä on miesten puolella voitettu ennätykselliset 62 majoria, ja naisten ammattilaisgolfissa jälki oli merkin suuruudenaikoina vähintään yhtä vakuuttavaa. Patty Berg, Kathy Whitworth ja Mickey Wright ottivat voittoja niin tiuhaan tahtiin, että muille jäi ajoittain vain murusia.

Arnold Palmerin, Sam Sneadin ja Billy Casperin kaltaiset suuruudet luottivat kaikki Wilson Staff -brändiin. Rautamailojen lavan Fluid Feel -teksti kertoi sen tärkeimmän: osuma oli kuin silkkiä vaan.

Pienen hiljaiselon jälkeen Wilson on taas vahvasti mukana kuvassa. Yhtiö on vuodesta 2009 tuonut markkinoille useita pelimiesten rautoja, jotka ovat vakuuttaneet niin ulkonäöllään kuin suorituskyvyllään.

Vuoden 2019 alussa esitelty sulavalinjainen Staff Model Blade on hyvä esimerkki perinteisestä muscle backista hienostuneimmillaan. Gary Woodland teki mailoilla hole in onen heti ensimmäisessä kilpailussaan. Myöhemmin kesällä tuli täysosuma: voitto U.S. Openissa.

Mailat herättivät ansaittua huomiota, ja Staff Model -sarja alkoi kasvaa. Apuna suunnittelussa on Woodlandin ohella ollut Brendan Steele, toinen maailmanlistan kärkipäästä tuttu pelaaja.

Staff Model Utility oli yksi vuoden 2020 uutuuksista. Woodland oli jo käyttänyt prototyyppiä matkalla U.S. Openin voittoon. Maila sopii hyvin täyttämään väyläpuun ja pisimmän raudan väliin jäävää aukkoa.

Tuoreimmat tuotelanseeraukset ovat osoittaneet, että Wilson on tosissaan Staff Model -sarjan kasvattamisessa. Staff Model CB täydentää rautamailavalikoimaa taotulla kehäpainoisella vaihtoehdolla. Staff Model -pallokaksikko haastaa puolestaan markkinoiden muut uretaanikuoriset huippupallot.

Paras Wilson kautta aikojen?

Staff Model CB on pitkään kehitelty seuraaja Wilsonin suosituille FG Tour -raudoille, joista V6-versio on viime aikoina ollut muun muassa Padraig Harringtonin ja Kevin Streelmanin käytössä.

Tuotekehittelystä Wilsonilla vastaavan Jon Perganden usko uutuusmailaan on vahva. Erinomainen suorituskyky on hänen mukaansa tulosta tiiviistä yhteistyöstä useiden Tour-pelaajien kanssa.

”Staff Model CB -raudat yhdistävät suosittujen V6- ja Staff Model Blade -rautojen parhaat puolet. Tuloksena on yhtiön kaikkien aikojen edistyksellisin rautamaila.”

Kuinka tehdä hyvästä vielä parempi? Perganden mukaan uutuudessa on pystytty tekemään pientä pesäeroa edeltäjiin nimenomaan tuntumapuolella. Ratkaisun avain on lavan takana kulkeva, kehän eri osat toisiinsa yhdistävä kolmisakarainen palkki. Tuloksena on parantunut energiansiirto ja jonkin verran vaimentunut osumaääni.

”Ero on pieni, mutta korvin kuultava”, Pergande lupaa.

V6-rautoihin verrattuna eroa on myös lavan painotuksessa. Kun edeltäjässä volframipainojen sijainti lavan pohjassa muuttui mailan pituuden mukaan, nyt 20 gramman lisäpaino on aina lavan kärjessä. Lyhyissä raudoissa volframipainoa ei ole lainkaan, kuten ei myöskäänV6:ssa.

”Taottujen kehäpainoisten rautojemme painopiste on tähän mennessä kallistunut enemmän kannan puolelle”, Pergande sanoo. Siirtämällä painopistettä keskemmälle Wilson haluaa auttaa pelaajia välttämään lavan liian varhaista sulkeutumista osumassa. Vaara vasemmalle suuntautuvista misseistä pienenee.

Staff Model -perheen kasvaminen avaa myös mahdollisuuden erityyppisten lähellä toisiaan olevien mailojen yhdistelylle setin sisällä. Esimerkiksi Wilsonin uusimpiin sopimupelaajiin lukeutuvan John Augensteinin rautamailat ovat sekoitus Staff Model Utility-, Staff Model CB- ja Staff Model Blade -rautoja.


Staff Model Utility

 • Vain oikealta puolelta lyöville
 • Loftit: 2 (18°), 3 (21°), 4 (24°)
 • Vakiovarsi KBS Hybrid
 • Grippi Golf Pride Tour Velvet

Staff Model Blade

 • Saatavilla RH- ja LH-versioina
 • Vakiosetti 3–PW (2 saatavissa custom-optiona)
 • Vakiovarsi True Temper Dynamic Gold
 • Grippi Golf Pride Tour Velvet
 • 7-raudan nostokulma 34 astetta

Staff Model CB

 • Saatavilla RH- ja LH-versioina
 • Vakiosetti 4–PW (2, 3 ja GW saatavissa custom-optioina)
 • Vakiovarsi True Temper Dynamic Gold
 • Grippi Golf Pride Tour Velvet
 • 7-raudan nostokulma 34 astetta

Palloissa uusia tuulia

Major-voittaja Paul Lawrie on ensimmäisten joukossa ottamassa uuden Staff Model -pallon kilpakäyttöön.

”Pallo on käyttäytynyt erittäin hyvin testijakson aikana”, Lawrie kertoo. ”On ollut hauskaa ja opettavaista olla mukana luomassa palloa, joka tarjoaa enemmän pituutta, kierrettä ja kontrollia kuin yksikään tähän mennessä käyttämäni pallo.”

Kuulostaa hyvältä, ja Wilsonin tekemät laboratorio- ja robottitestit vahvistavat käsitystä pallon kilpailukyvystä.

”Ysiraudalla ja erilaisilla wedgeillä pallo tuottaa niin paljon kierrettä, että vain yksi toinen huippupallo yltää samaan”, pallojen kehityksestä Wilsonilla vastaa Frank Simonutti sanoo.

”Staff Model -tuotteet on tehty kaikkein parhaille pelaajille. Uutuus on paras uretaanipallo, jonka olemme milloinkaan saaneet aikaiseksi.”

Staff Model on edeltäjänsä FG Tourin lailla nelikerrospallo, mutta pallon lähtönopeutta on saatu kasvatettua tekemällä ytimestä aiempaa napakampi. Kompressio on välillä 95–100 mittaustavasta riippuen. Se tarkoittaa sitä, että pallo heittää haasteen muun muassa Titleistin Pro V1x:lle ja TaylorMaden TP5x:lle.

”Muihin uretaanipalloihin verrattuna pallo on tuottanut testeissämme kaikkein suurimmat lähtönopeudet”, Simonutti kertoo.

Ytimen lisäksi myös pallon kuorikerros on laitettu uusiksi. Uretaanikuori on ensinnäkin 30 prosenttia ohuempi kuin yhdessäkään Wilsonin aiemmin valmistamassa pallossa.

”Urataanikuori on aina ollut uretaanipallojen kuollut kohta. Mitä ohuempi siitä voidaan tehdä, sitä parempi”, Simonutti järkeilee.

Lisäksi Wilson on panostanut pallon viimeistelyyn maalausvaiheessa. Yhtiön kehittämä prosessi varmistaa, että pinnassa ei ole aerodynamiikkaan ja suorituskykyyn vaikuttavia epätasaisuuksia.

Eikä tässä kaikki. Wilson toi pallosta markkinoille myös R- eli Raw-version, jonka viimeistelyssä ei ole lainkaan käytetty sen paremmin maalia kuin muista palloista tuttua palloa suojaavaa läpinäkyvää pinnoitetta. Virhekäyttäytymisen riski on minimoitu, minkä lisäksi pallon voi suuremman kitkan ansiosta odottaa tuottavan hieman enemmän kierrettä kuin tavanomaisesti viimeisteltyjen pallojen.

Wilson on aina osannut wedget

Rautamailavaihtoehtojen ja uutuuspallojen lisäksi Staff Model -tuoteperheestä löytyvät myös viime vuonna esitellyt ja hyvän vastaanoton saaneet wedget. Perusmallin lisäksi tarjolla on suurempilapainen Hi-Toe-versio kahdella loftilla (56 ja 60). Lisäksi -asteiset perusmallit saavat tästä kaudesta lähtien rinnalleen 56-, 58- ja 60-asteiset Tour Grind -versiot, joiden pohjan viisteet tuovat lähipeliin lisää joustavuutta avatulla lavalla pelattaessa.

Staff Model -wedge on saatavana nostulmalla 50–60-astetta.

Perinteitä riittää tälläkin rintamalla. Gene Sarazenin Wilsonille 1930-luvun alussa suunnittelema sand wedge merkitsi bunkkerimailojen läpimurtoa. Sarazen osoitti mailan käyttökelpoisuuden heti vuoden 1932 Open Championshipin voitossa.

Entä Tom Watson? Kun hän lopulta sai käsiinsä kauan haikailemansa Wilsonin sand wedgen, maila oli pian käytössä yhdessä kilpagolfin kaikkein ikonisimmista lyönneistä: Watsonin karheikosta upottamassa ja vuoden 1982 U.S. Openin voiton sinetöineessä chipissä Pebble Beachin 17. reiällä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje