- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Cleveland satsaa helppouteen raudoissaan ja wedgeissään

Leveäpohjainen wedge-sarja tarjoaa helpostusta lähipeliin. Rautauutuuksissa keskiössä on lyöntipituus ja anteeksiantavuus.

Cleveland tuo markkinoille kevään aikana useita tuotesarjoja, joissa keskeinen yhteinen nimittäjä on helppous. Parin uuden rautasarjan ja uusien Smart Sole -wedgejen kohderyhmä ovat selkeästi vähän aikaa pelanneet, aloittelevat ja korkealla tasoituksella pelaavat harrastajat, joita kosiskellaan anteeksiantavuuden ja pituuden pyhällä liitolla.

Cleveland kuuluu SRI Sports Limitedin omistukseen. Sen muita brändejä ovat Srixon ja XXIO. Jälkimmäinen on etenkin ikääntyville harrastajille suunnattu luksusmerkki, Srixon taas tuottaa niin sanotusti perinteisempiä välineitä etenkin keski- ja hyvätasoisille harrastajille. Clevelandin repertuaariin näyttää jäävän aloittelijoille suunnattujen tuotteiden tuottaminen.

Kevään uutuuksista omalaatuisin ja mielenkiintoisin on Smart Sole 4 -wedgesarja, joka sisältää kolme eri mailamallia. Kaikissa on poikkeuksellisen leveä pohja, josta sarjan nimi luontevasti juontaa juurensa. C-malli (42-astetta) on suunniteltu chippeihin, S-malli (58-astetta) bunkkerilyönteihin ja G-malli (50-astetta) pidempiin lähestymislyönteihin.

Mallien syvin olemus selviää yhdellä vilkaisulla – pohja on leveä ja bouncen määrä melkoinen. Juuri leveä pohja tarjoaa turvan tuntua lyönteihin ja todella voi auttaa lähipelin kehittämisessä. Tekniikkaa leveäpohjainen wedge ei niinkään kehitä, eikä se ole oikea työkalu kovin monipuoliseen lyöntivalikoiman kehittämiseen, mutta jos hallittujen lähipelilyöntien tuottaminen tuntuu täysin ylivoimaiselta, voi maila tarjota huomattavaa helpotusta viheriön ympäristössä.

Etenkin bunkkerikammoisille S-malli on tervetullut apuväline ja se todella toimii. Olen todistanut ihmettä käytännössä, joskin mailan malli oli Smart Solen kakkossarjaa.

Kauppoihin mailat tulevat kevään aikana ja suositushinta teräsvartiselle mailalle on 129,00 euroa kappale, grafiittivartiselle 139,00 euroa kappale.

Myös rautauutuudet, HB Turbo ja Launcher UHX on suunniteltu anteeksiantavuus edellä. HB Turbossa helppous ja pituus on viety pisimmälle. Lavat ovat onttoja, käytännössä siis hybridin kaltaisia ja ne tuovat lyöntiin reilusti mittaa myös hitaammin svingaaville. Lavan massa on sijoitettu alas ja taakse, jotta pallo nousee helpommin korkealle.

Jos pelaaja vaatii rautamailoiltaan anteeksiantavuutta mutta myös kontrollia, kannattaa tutustua kevään toiseen uutuuteen, Launcher UHX -sarjaan. Siinä pitkät raudat on rakennettu utility-mailoja mukaillen: painopiste on alhaalla ja takana ja lavat ovat onttoja.

Lyhyissä raudoissa on keskitytty kontrolliin. Lavan osumapinta on eri paksuinen eri kohdasta lapaa, jonka kerrotaan tuottavan parempia tuloksia huonommillakin osumilla.

Myös uudet rautamallit tulevat kauppoihin kevään aikana, jälleenmyyntihinnat eivät vielä ole tiedossa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje