Anteeksiantavat wedget tekevät yhä vahvemmin tuloaan – Pingin uutuus entistä kehäpainotteisempi - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Anteeksiantavat wedget tekevät yhä vahvemmin tuloaan – Pingin uutuus entistä kehäpainotteisempi

Pingin Glide 3.0 -wedget muistuttavat olemukseltaan yhä enemmän merkin rautojen muita mailoja. Kuva: Ping Golf

Ping herätteli Glide 3.0 -mallistonsa myötä henkiin myös nostalgisen Eye2-lapamallin.

Pingin Glide 3.0 -wedget nähtiin ensimmäisen kerran tositoimessa Detroitissa kesäkuussa pelatussa PGA Tourin kilpailussa. Uutuuksia oli tuolloin ainakin turnauksen voittajan Nate Lashleyn, Bubba Watsonin ja Cameron Champin bägeissä. Sittemmin koko mallisto on saapunut merkin jälleenmyyjille kaikkien ulottuville.

Mailat ovat kokeneet melkoisen muutoksen tammikuussa 2017 esiteltyyn Glide 2.0 -mallistoon verrattuna. 3.0-sarja on suunniteltu spinnaavammaksi, anteeksiantavammaksi ja kevyemmäksi. Mailoissa on myös pidempi grippi ja sokerina pohjalla yhtiö on tehnyt yhden version Pingin kaikkien aikojen suosituinta rautamailamallia Eye2:sta mukaillen.

Koko sarja koostuu SS, TS, WS ja Eye2 -malleista, joten vaihtoehtoja on nyt yksi enemmän kuin Glide 2.0 -mallistossa.

”Mailansovituksen näkökulmasta meillä on nyt neljä selkeästi erilaista mallia. Se tarjoaa pelivaraa löytää Pingin custom fit -palvelussa jokaiselle golfarille sopivan version”, yhtiön omistajiin kuuluva John K. Solheim sanoi tiedotteessa.

Ruostumattomasta 431-teräksestä valmistetuissa lavoissa on elastomeerista valmistettu CTP eli custom tuning port, jonka tehtävänä on edistää tunnetta ja anteeksiantavuutta. Lavan takana oleva CTP-insertti on edeltäjäänsä suurempi, mikä Pingin mukaan johtaa entistä parempaan tuntumaan.

Wedgejä on saatavana neljällä erilaisella pohjahionnalla riippuen pelaajan tottumuksista ja tarpeista. Kuva: Ping Golf

Glide 3.0 -wedgeissä on lisätty kehäpainoisuutta, mikä tuottaa kasvaneena anteeksiantavuutena ilmenevän suuremman MOI-arvon.

Urien reunoja on spinnin lisäämiseksi terävöitetty tuottaen lavan ja pallon väliin enemmän kitkaa osumassa. Spinniä edistää myös lyöntipinnan alaosassa oleva ylimääräinen lyhyt ura, joka on sijoitettu isomman loftin (54–60 astetta) wedgeihin.

Olemme myös vähentäneet lavan painoa, mutta säilytimme perinteisen wedge-svingipainomme.

Grippiä kevennettiin kuusi grammaa ja vartta gramman verran vähemmän. Neljä grammaa poistui myös lavasta, mikä on tehnyt mailoista kaikkiaan 15 grammaa kevyemmän Glide 2.0 -sarjan wedgeihin verrattuna.

Kädensijaa pidennettiin ¾ tuuman verran. Gripin kartiomaisuutta on vähennetty, jolloin mailasta voi ottaa monikäyttöisyyden ja lentoratakontrollin nimissä tasapuolisesti alempaa kiinni. Pingin mukaan uusi painonjako tekee sarjan wedgeistä svingatessa helpomman tuntuisia.

”Kevyempi olemus istuttaa mailat paremmin pelaajan muuhun settiin. Olemme myös vähentäneet lavan painoa, mutta säilytimme perinteisen wedge-svingipainomme. Näin lavan tuntuma säilyy parempana lisäten kontrollia ja tarkkuutta”, Solheim sanoi.

Malliston Eye2-versio on tunnistettavissa nopeasti korkeasta kärjestään. Kuva: Ping Golf

Mallisto tarjoaa erilasia ”hiontavaihtoehtoja” erilaisiin tarpeisiin riippuen pelaajan palloontulokulmasta ja lähipelitottumuksista: standardi pohja (SS/46–60 astetta), leveä pohja (WS/54–60 astetta), Eye2-pohja (54–60 astetta) ja ohut pohja (TS/58–60 astetta).

SS on tarkoitettu maltillisille palloontulokulmille, WS hieman syvemmille palloontulokulmille ja TS syville palloontulokulmille. Eye2 -hionnassa on John Solheimin isän Karsten Solheimin lähes 40 vuotta sitten kehittämän rautamallin mukaisesti korkea lavan kärki. Pingin mukaan perinteisen Eye2-sand wedgen kaltaiseksi muotoiltu Glide 3.0 Eye2 -malli soveltuu kapean holkkinsa (hosel) ansiosta erityisesti hiekkaan.

Mailojen hyllyversioissa on Nipponin valmistamat Ping Z-Z15 -varret. Kädensijaksi on valikoitunut Ping Dyla-wedge Lite -gripit, joita on saatavana kolmella eri koolla. Teräsvartisten Glide 3.0 -wedgejen suositushinta on 155 euroa. Grafiittivarrella hinta on kymmenen euroa enemmän.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje