23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Viis lumisateesta, Skotlannissa klassikkolinks peittyi hiekkaan myrskyssä

Maailman viidenneksi vanhin golfkenttä, Montrose Links, on selvinnyt 450-vuotisen historiansa aikana monesta luonnonmullistuksesta. Uusin haaste kentän selätettäväksi iski viikonloppuna hiekkamyrskyn muodossa.

Deirde-myrskyksi nimetty rajuilma lennätti Montrosen väylät täyteen hiekkaa läheiseltä rannalta. Kentänhoitaja Darren McLaughlin ikuisti maiseman myräkän jälkeen.

Hiekkamyrskyt eivät ole Montrosen suurin uhka. Alkuvuodesta valmistuneen Dundeen yliopiston tutkimuksen mukaan Pohjanmeren rintaviiva on liikkunut viimeisen 30 vuoden aikana jo 70 metriä lähemmäs kentän laitaa. Jos merenpinta jatkaa nousuaan ilmaston lämmetessä, on Montrose ensimmäisiä links-aarteita, jotka tulevat katoamaan meren syövereihin.

”Kun meri nousee ja rantaviiva pakenee, meillä ei ole enää paikkaa mihin mennä. Ilmastonmuutos nähdään usein huomispäivän ongelmana, mutta se syö jo kenttäämme”, kentän johtaja Chris Curnin sanoi tutkimusraportissa.

”Tämä on suurin huolenaiheemme. Julkaisimme videon, jotta ihmiset tulisivat tietoisimmiksi eroosion vaikutuksista rannikolla. Yritimme kuvailla ilmiötä mahdollisimman hyvin. Näin paha tilanne ei ole vielä koskaan ollut”, McLaughlin sanoi.

Tähän aikaan vuodesta kenttä ei ole kovalla käytöllä. Kentänhoitohenkilökunta pyrkii palauttamaan Montrosen pelikuntoon lapioiden sekä suurten teollisuudessa käytettävien puhaltimien avulla. Kenttä sijatsee Anguksen maakunnassa Skotlannin kaakkoisosassa, lähellä Dundeen kaupunkia.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)