23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Presidenttiys ei tee hyvää Trumpin golfbisneksille, Doralissa ammuskeltiin

Trump National Doralin liikevaihto syöksyy ja The New Yorker jatkaa presidentin golfpelin ruotimista.

Presidenttiydellä on hintansa. Donald Trumpin tapauksessa se näkyy esimerkiksi Trump National Doral -golfkentän liikevaihdon syöksymisenä. 

Presidentin taloudellisia sitoumuksia tarkastelleesta tuoreesta raportista käy ilmi, että vaikka Doral oli yhä Trumpin menestynein kenttä, sen liikevaihto kutistui vuoden 2016 reilusta 115 miljoonasta dollarista viime vuoden vajaaseen 75 miljoonaan. Selittävänä tekijänä on muun muassa PGA Tourin osakilpailun siirtyminen muualle.

Presidentti ja hänen golfinsa ovat olleet muillakin tavoilla esillä. The New Yorker esitti jo viime vuonna kannessaan golfpalloilla Valkoisen talon ikkunoita rikki lyövän presidentin. Tämän viikon numerossa lehti palaa jälleen Trumpiin ja golfiin.

Trumpin nähdään keskittyvän golflyöntiin vetisellä rämeellä käärmeiden ja krokotiilien ympäröimänä. Katsojan tehtäväksi jää päättää, onko Trump Trump turvassa kaltaistensa seurassa vai onko hän joutumassa hyökkäyksen kohteeksi. Keskittyykö Trump vain golfiinsa, vaikka uhkia on joka puolella?

Kannen piirtäneen John Cuneon selitys jättää vastauksen auki.

”Piirsin rämeelle joukon kylmäverisiä eläimiä, joista yksi pelaa golfia.”

”Joskus tulee törmänneeksi toimivaan ideaan. Useimmiten sitä vain törmäilee”, kertoo kannen piirtänyt John Cuneo työskentelystään.

Trump National ei liikevaihdon syöksymisestä huolimatta rämmi suossa. Hankaluuksia kuitenkin riittää. Sellainen koettiin myös varhain perjantaina, jolloin klubilla sattui ampumavälikohtaus. Aulaan saapunut tunkeilija avasi tulen ja alkoi huutaa presidentin vastaisia iskulauseita.

Tilanne raukesi, kun Miamin poliisi ja klubin turvamiehet vastasivat tuleen ja haavoittivat 42-vuotiasta mielenosoittajaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje